Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

EUREX - Euro trhy FESX, FDAX

Doporučené příspěvky

pro me Unemployment Claims byla predpodkladana jako kladna, takze jsem cekal odraz kde jsem mel cekacku, nebo korekci k spodni hranici CG a vzhuru. Vetsinou myslim, kdyz fundament je kladny dle ocekavani a udela korekci opacnycnym smerem, tak vetsinou po nejakou dulezitou oblast...CG, CC, RU otoci se a pak to jde kam ma vetsinou...a RRR byva pekne.. a nekdy to dokonci formaci do konce a pomuze ...nebo taky se radsi drzet stranou...:) (muj pohled)

Sdílet pomocí služby

Stomas,

je to jednoduche hoci je fakt že nemusí to byť niekomu jasné , takže treba rozlišovať kanaly podla jednotlivých ramcov.
Na tfku napríklad 240 bude stred shortoveho kanala longový kanalom na 15 min grafe. prvý signál ti dá vyšší tf že sa jedná o long nakolko sa cena presunula do hornej časti kanala teda nebudeme brat short. Na 15 min Tfku to mame zakreslene ako samotný longový kanál vo vzťahu k 240 min kanalu teda budeme to brat ako long a budeme obchodovat len odraz od okrajov kanala, lebo cena sa tam určite vráti, preto netreba trend nahanať , ale počkat si nań kým si príde "odpočinuť" . samozrejme aj vramci toho "menšieho"kanala môžeme skusiť obchodovat do longu od stredovej osi CC , ale za podmienok ake som napísal ...velmi malý SL alebo velmi velký, tým myslím rozpätie kanala a možnosť navratu ceny k jeho okraju. Sorry píšem všetko ako samozrejmost automaticky takže nabuduce budem "jasnejší"..... ;)

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

To Gladiator:

To je dneska dotazu, uz se tady spolu bavime nekolik mesicu, abych se nekam posunul a pripada mi, ze jsem porad na miste a nebo nekde v kruhu neustaleho hledani... Opravdu uz bych to chtel nejak prostrelit, az me z toho chteni boli hlava a jsem pekne protivny :-)

Jakmile se cena blizi k TL tak to tam zadas prikaz nebo jeste cekas na nejake potvrzeni, nebo sledujes nizsi TF, co presne tam chces videt... zkratka mi jde o to co je ten impulz zadat prikaz?

Sledujes vyssi TF i v prubehu dne a nebo jen na zacatku, pro zakresleni SR a celkove situace a pak uz jenom hlavni graf?

Co sledujes na tom 3 min. grafu, pokud se rozhodnes vstoupit dle informaci z 15 min. grafu co dalsiho se ma stat na 3min.? Je tam jeste neco co te ve finale odradi?

Diky moc, jeste ze tu pises a vidm, ze to proste jde, jinak bych se na uz asi vys...l
:S

Sdílet pomocí služby

Ahojte, opat som sa raz poucil. Dakujem Gladiatorovi za vysvetlenie kanala. S tymi priklopmi som sa vcelku pobavil :). Dovolil som si taky obrazocek (lepsie raz vidiet, ako x-krat pocut) na upresnenie ujasnenie. Prikladam a dufam, ze som to pochopil spravne. Ak ano prikladam obrazok do OS. Ak nie, prosim o opravu a komentar. Dakujem. vasto

11098

Sdílet pomocí služby

Ahojte som späť, Stomas, chapeš to správne ide o celý priestor nad CC (stredom)kanala. Vasto, pochopil si to spravne až na maličkosť o ktorej som písal a to že ak je kanal longový ako máš na svojom screene obchoduj len longove signaly teda do smeru trendu. Dá sa to samozrejme v oboch smeroch ako si naznačil, ale vyžaduje si to nejake skusenosti. Ak sa rozhodneš obchodovat v oboch smeroch tak do protitrendu (longovy kanal -shortovy obchod)vstupuj len s minimalnym SL . Tktiež treba brat ohlad na to v akom ramci máš kanál , je podstatný rozdiel vstupovat do shortu v 75 min tfku a v 15 alebo 5 min tfku , v nižších ramcoch sa cena presuva rýchlejšie preto by som neriešil Shortovy signal v longovom kanali na 5 min grafe, nestoji to za to , ale rozhodnutie musí urobiť každý sám. Lapaz, bavime sa o tom niekolko mesiacov preto nemôžeš (nemal by si)byť z toho na "větve" to čo Vám tu ukazujem mne trvalo niekolko rokov nikto mi aktívne nepomáhal a stálo ma to vrece penazí, takže určite niesi natvrdlý ale všetko chce čas. Vyber si z môjho systemu nejaku časť a prispôsob si ju k "obrazu svojmu" a budeš v pohode. Recept: Ráno si urobíme dobru kávu , zapneme PC , pustime si príjemnú hudbu potom pridáme 100% sustredenia aspoň 70% dobrej nálady a ideme na to.... ;) Teraz vážne, vytiahneš si ST urovne , kanaly a všetko čo považuješ za dôležité na Dennom grafe, to iste na 240 min grafe ktorý sleduješ už neskôr , denný graf ma význam prvú hodinu (aspoň pre mna) to iste zopakuješ na 75 min, 15, min a 3 min grafe alebo si zvol ine ramce nieje to až tak podstatné dôležité je aby si mal odstup od trhu. Potom sleduješ 15 min graf (10 min) nie nižší ak sa cena priblíži k referenčnemu bodu prepneš na vyšší tf 75 min a sleduješ v akej urovni sa cena práve nachádza , platí že vyšší ramec=dôležitejší signál , ak je to z tvojho pohladu OK aj tam a chystáš sa na vstup prepneš na najnížší ramec a tam odsleduješ ST uroveň , RU, CG atď ak sa v blízkosti Tvojho vstupu na 3 (5min) grafe vyskytuje takato uroveň vstupuješ na nej +,- 2 ticky. Upozornenie , na 15 min grafe vidíš len jednu úsečku ktorá kmitá rôzne rýchlo ale nevidíš rozsah pohybu jednotlivých úsečiek preto ak vidíš narastajuce volume v usečkách na 3 min grafe a rýchly pohyb počkaš so vstupom po dotyku o vstupný bod (nedávaš tam čakačku) neustale sleduješ volume ak to prejde uroven vstupu a spomalí vstupuješ priamo v tejto úsečke limitným príkazom pričom SL ti musí výjsť aspoň 1 tick pod tuto úsečku . Znie to komplikovane no neje to tak , ale chce to prax . Na zaver prikladam screen s "rozrobeným" FGBL , v podsate to vyšlo podla plánu , ale velký profit sa z toho ani nedal očakávať nakoľko FGBL je po 17:00 prakticky "mrtvy" (mimo dní ked sa očakavaju neskoršie správy), vstup sa riešil o cca 16:30 ked už ubuda obchodníkov. Všimnite si volume , usečka s hodnotou 10 000 bola vstupná, pozoroval som ju celý čas z toho polovicu času stála na mieste, trh vyčkával na signál do longu ktorý neprišiel vzhladom na pokročilu dobu a zvýšený objem obchodov na nižších hladinách . Inak takato úsečka "stojaca" je velmi nebezpečná z dôvodu nevypočitatelnosti a preto trba byt pri nej velmi opatrný. Skratka niektore obchody su o volume preto musite prihliadat aj na čas kedy sa ma obchod realizovať lebo môže sklamať aj super patern v nespravnom čase. Gladiator028

11115

Sdílet pomocí služby

To Gladiator:

Diky moc za podporu a pomoc. Pises, ze si mam vybrat neco a to obchodovat, prave o to se snazim, ale ono to neni tak jednoduche, protoze to vsechno nejak do sebe zapada a jedno bez druheho neni tak efektivni. Napriklad CG nejsou tak presna jako s prihlednutim k RU, nestaci brat jen prorazeni CG, ale je teba sledovat i nejblizsi ST atp.

Mej se fajn.

R.

Sdílet pomocí služby

Ahojte,

ja si z dnesneho dna, ktory zacal fakt frustrujuco, odnasam dva poznatky:
1. konecne som pochopil RU (aspon dufam)
- ide o tzv. vytah o level vyssie/nizsie (long/short)
2. obchodovanie v ramci kanala

Vdaka za dodanu energiu a vedomosti.

vasto

PS: mali/mohli by sme spachat nejake stretko pri pivecku alebo podobne.

Sdílet pomocí služby

Lapaz,

samozrejme že to všetko do seba zapadá a nieje to pre začiatočníka jednoduché , ale práve preto že sa snažíš odsledovať všetky signály súčasne zamotavaš sa lebo nevieš triediť primarne a sekundarne signály-paterny. Skus zobrat len kanal a obchoduj v nom len extremy - okraje , medzi tým sleduj vývoj vo vnutri kanala , ale nevstupuj do obchodov , tak "zabiješ 2 muchy jednou ranou" naučíš sa trpezlivosti lebo budeš musieť čakat na signál dlhšiu dobu a získaš analyticke schopnosti vrámci paternov lebo nebudeš na nich ragovať len ich študovať.
Je to len taký návod ako postupovať model si môžeš urobiť svoj vlastný, nechsa ti darí.... (tu)

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

To all:

Taky se snažím o obchodování v kanálu, ale je fakt, že samotné zakreslení kanálu je dost subjektivní záležitost. Ono to na screenech vypadá všechno velice jednoduše, ale screeny jsou většinou až už je kanál opravdu zřetelný i pro mě jako začátečníka v PA a to už je mnohdy i pozdě, protože trend slábne a chýlí se ke konci. Mě by zajímalo jak ze začátku zakreslit správně cenový kanál, když se trend utváří a případně, když se nějaké high nebo low dostane mimo něj, jestli kanál překreslovat podle něj nebo ne. Protože pokud chce člověk úspěšně vstoupit s tak malým SL do trhu jak tady Gladiator uvádí, tak musí mít kanál zakreslený opravdu dobře, jinak ho to okamžitě vymete. Jaký na to máte názor?

Jarda

Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...