Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

EUREX - Euro trhy FESX, FDAX

Doporučené příspěvky

Ahoj Truncus,

dobrá otázka , ale ked pre trading platí, že je výsostne individuálny teda pre každého iný tak o PA systeme to platí dvojnásobne. Je zbytočne ak ti napíšem že úspešnost je 75 % a viac keď identifikacia triangla je pre každeho iná. Tam kde vidím triangel ja Ty ho vidieť nemusíš, alebo identifikuješ ho no už si nevšimneš ST hranicu tesne nad ním, čo ťa nakoniec vyklepe. Triangel aj ostatné paterny niesu presne definované , majú len spoločné rysy takže nemôžeš stavť uspešnost na uspešnosti ineho tradera ktorý použiva PA system.

Zober si to zo stranky RRR , použi SL 20 Eur a pevny PT 200 Eur teda pomer RRR 1:10 , ak sa v identifikacii triangla a spravneho miesta vstupu sekneš 9x 20 Eur prideš o 180 Eur 1x sa ti to podarí získaš 200 Eur , čistý profit máš 20 Eur . Nieje to žiaden profit a toto je katastroficky scenar a keby si sa fakt 9 x sekol tak by som sa velmi zamyslel či pokračovať v PA systeme... ;)

Realne ak sa ti to podarí 3x 200 Eur ziskaš 600 Eur , z toho sa 7x 20 sekneš teda - 140 Eur čistý profit máš 600-140 =460 Eur.

Podla toho vzorca sa na to pozri a otestuj si to sám , ale musíš rozlišovať o aký triangel sa jedná , nie všetky sú rovnaké , ale na to prídeš ked sa tým budeš zaoberať.

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

Vasto,

k Tvojmu screeenu len tolko, že ak sa rozhodneš vstupiť na hranici kanala SL drž tesne nad posledným High ktore z neho vytrča a neutekaj za cenou do kanala , lebo to potom vyzerá ako útok afrických včiel , je tam kopa žihadiel-markerov.... ;)
ak sa trh stiahne do kanala počkaj na prvú korekciu a pokus sa vstupit na nej do smeru trendu , nevyberaj si úsečky rad za radom , ale to je už za cenu väčšieho SL . Pokial nenastane nejaka neobvyklá situácia -správy a podobne tak trh sa bude tahať na druhu stranu kanala, ak je trend slabší bude tahat do strany na hranici CC vtedy je dobre vybrat čo dal lebo mu chýba rozhodnosť.

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

Gladiator : dík za odpoveď.PA + ďalšie metódy,robím na FX už roky.Je mi jasné to o RRR,tieto podstatné veci si ošetrím sám,šlo mi len o nejaké štatistické %,čo máš odsledované na základe tvojich,nie mojich metód PA,nakoľko tvoje metódy tu prezentuješ hodne dobre a verejne,takže viem,z čoho vychádzaš.Konkrétne ma zaujímal len ten vstup,čo som písal.Ja sám mám niekoľko patternov a aj iných vstupov,kde mám odsledovanú % úspešnosť bez ohľadu na RRR,to zrovna neriešim,lebo zadávanie SL,PT,posúvanie SL v zisku,množstvo pozícií,prikupovanie,atď je individuálne.A to ovplyňuje vo finále ziskovosť.
Jednako dík za odpoveď a pokračuj tu v dobrej práci pri objasňovaní PA.

Sdílet pomocí služby

Ahojte, jeden screen na temu triangel, je na ňom "diskutabilný" triangel ktorý sa z dôvodu popísaneho v screene môže zmeniť na CG. Na začiatku je rozpätie ceny 250 Eur, čím neskôr nastupujeme tým je logicky menšie preto treba načasovat vstup vopred a zvážit možnost posunu minimálne na BE , ked nam to nevychádza necháme triangel tak (ak sa nebojíte o 20 Eur) . V tomto prípade tvorí hornu stranu triangla ST uroven čo nám môže cenu zbrzdiť alebo úplne otočiť preto treba prihliadať na momentálne volume a rýchlosť úsečiek . Čím je triangel na začiatku širší tým je väčší potenciál na profit už vrámci neho bez ohladu na to či prerazí von , teda je to na individuálnom zvážení RRR. Gladiator028

11048

Sdílet pomocí služby

lapaz: Podle tvaru 3U, ne? Většinou strana, která tvoří horizontální linku, jde do průrazu. U toho 3U nahoře v ukázce si to vysvětli třeba tak, že býci dokáží ceny tlačit nahoru pořád a pustí je zpět jen kousek, kdežto medvědi jen drží poslední obrannou linii a slábnou. Takže když se spodní strana 3U dostane dost blízko k té "poslední linii"=horizontální lince, tak medvědi podlehnou a býci se hrnou nahoru. Pro short to platí analogicky, tam by měla být horizontální zase ta spodní linka.

Sdílet pomocí služby

To Lucinek:

No to je jedna varianta, ale pri testech jsem mnohdy videl presny opak, kde byl napriklad jasny long trojuhelnik a cena prorazila dolu, proste resistance odolala a k prurazu nedoslo...

Tusim, ze Gladiator se bude rozhodovat podle kanalu, jestli je trojuhelnik v horni nebo dolni casti, ale to je bohuzel na me jeste prilis slozite :-)

R.

Sdílet pomocí služby

Ahojte,

podla mna je to o risku, ktory jediny mozeme v trhu kontrolovat a ja by som to videl takto (ide cisto o moj subjektivny nazor).

Je jedno, kde to prerazi ci neprerazi. Dolezity je Gladiatorom zaznaceny vstup, lebo kym trh dojde k horizontalnej ciare on uz ma SL posunuty na BE, prip. BE + 1 a potom uz bud inkasuje slusny zisk (prieraz v smere trendu), alebo vystupi z obchodu bez straty a trh ide opacne, avsak proti trendu, co je tiez dost podstatna skutocnost, pri rozhodovani o vstupe (obchoduj v smere trendu).

Vasto

Sdílet pomocí služby

Ahojte, este by som si dovolil kratky popis, toho co by som zajtra rano ocakaval od trhu FESX, t.j. co som vycital a ako som sa pripravil na zajtrajsiu dopoludnajsiu session. Robim to aj pre to, aby mi skusenejsi traderi okomentovali moj pohlad a pripadne ma vyviedli z omylu a aby som sa spatne mohol pozriet, ci som dodrzal co som slubil/napisal :). Prikladam obrazok, kde vidim a zaznacil som vlajku. Ocakavam odrazenie up-trendu niekde okolo 2744 (+/-) 2 ticky a nasledne prerazenie/porusenie vlajky. Samozrejme neviem co sa udeje cez noc, tak som zvedavy. Dajte teda vediet bez ohladu na to, ako trh otvori, ci sa bude hybat, ci som v tuto hodinu videl veci (+/-) spravne, alebo je v mojej zaciatocnickej uvahe nejaky "zasadny" problem. Vdaka Vasto

11050

Sdílet pomocí služby

Ahoj Vasto, máš to v podstate dobre až na to že žiadna vlajka tam nieje , ak dôjde k prepadu ceny tak vznikne scallop formácia no to nieje na teraz podstatné. Zajtra by som jednoznačne počkal na cenu pri hranici hlavneho kanala a neriešil by som nič v jeho strede nakolko taha do strany.Treba byť pripravený obchodovat do oboch smerov no v obchoch pripadoch je odrazom hlavný kanál. V prípade ž dôjde k prepadu ceny pod modro označený kanál tak isto ma zaujima len spodna strana kanala, iste že dá sa zarabat aj medzi tým no ja nerad skačem do stredu jazera, okolo brehov je to bezpečnejšie... ;) K trianglu na FGBL, vzácne ste sa všetci zhodli s častou pravdy , nechcete založiť traderske trio ?... :) Lucinek to poisal velmi presne čosa týka hodnotenia typu triangla Lapaz správne povedal, že ma do toho čo povedať aj kanal , nakolko z "helikoptery" je vidiet že cena sa výrazne prehupla von z kanala. Vasto správne podotkol že je to aj o risku , stale treba mať na pamäti bezpečnu zonu BE a treba s nou rátat pri strategii aj ked ide o malý risk. Sakra ale ste dobrý..... (tu) Dobrú noc ! Gladiator028

11051

11052

11053

Sdílet pomocí služby

Ahoj Gladiator,

pises: "máš to v podstate dobre až na to že žiadna vlajka tam nieje". Skusal som pochopit, preco tam vlajka nie je, ale neprisiel som na to z dostupnych informacii. Mozes prosim troma vetickami popisat preco, ake principy/zasady musia byt splnene. Vopred vdaka.

Vasto

PS: Dik za odpoved(e).

Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...