Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

EUREX - Euro trhy FESX, FDAX

Doporučené příspěvky

Stomas,

nieje to jednoznačne, treba k tomu pristupovat individuálne, ale pokial longový signál začína na spodnej strane linky 50 treba s ním zaobchádzať ako s krátkodobým signálom, alebo Long-swingom ktorý sa môže pri dotyku o linku50 zmenit na short , alebo do strany preto takýto signál treba brat s rezervou.
Práve pre tieto situácie je užitočný signál z MACD ktory posudzujeme z hladiska barových úsečiek či maju narastajucu tendenciu , alebo klesajucu . Teda ak signál z RSI 36 rastie a rastie aj MACD ale aj s prihliadnutím na bary ! vtedy je platný signál pre long.
Všetky signály nad linkou 50 posudzujeme ako longové , prenejšie povedané zaujímame sa len o longove obchody pokial nedôjde k prekríženiu linky 50 do shortu ale nevstupujeme do longu pokial klzaky nesmeruju taktiež do longu.

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

To Gladiator:

Ukazal jsi tady spoustu veci k zamysleni, ke spouste veci jsi se dopracoval postupne a jednotlive veci s pribyvajicima zkusenostma se stavaji mnohem dulezitejsi nez drive atp. Mam namysli ten pocit, proc jsem neco delal tak a onak, kdyz to jde i jednoduseji pomoci toho a onoho...

Pokud by jsi ted zacinal a mel stavajici zkusenosti co by jsi vynechal a s cim zacal - prorazeni RU, prorazeni CC v CG, odrazeni od H/L CG, prorazeni H/L CG, prorazeni trojuhelnika?

Jde mi o situaci, ktera je jednoducha pro zacatecniky a dle tvych zkusenosti dlouhodobe uspesna? Takovy Gladiatoruv "semigral" pro PA :-)

Dekuji.

R.

Sdílet pomocí služby

Ahoj Lapaz,

neda sa povedať že by som niečo vynechal , lebo všetko má svoje opodstatnenie pre uspešný trading , Tvoja otázka mi znie ....aká najlepšia skratka vedie k cieľu ? Na druhej strane si správne napísal , že časom pribúdaju skusenosti a trader má možnosť výberu čo použije a čo nie aby bol úspešnejší.

Odpoviem takto:

Každý sme individuálny a máme iné predstavy o profitoch v pomere k času kedy ich docielime. Všetci začínajuci sa nahanaju na nízkych Tfkach čím vlastne hovoria ...rýchlo zinkasovať a von (nedostatok trpezlivosti a sebadôvery), no potom ked im to raz vyšlo prečo to neskusiť zas a idu zas do toho zoberu svojich 150-300 USD a tak to opakuju dookola no v SL maju podobnu čiastku, stačí menšia seria omylov(čo je často samozrejmé) a su z kola von.
Ked sa chcu tomuto vyhnuť musia prejsť na vyššie tfka lebo priamoumerne času ktorý sú v obchode (v spravnom smere) narastá aj zisk , je lepší jeden vstup pre 500 USD ako tri pre 150-200 preto v prvom rade by som prešiel na vyššie tfka.

Paterny:

Nedaju sa triediť na menej a viac dôležité, všetky sú dobré, ale v náväznosti na dalšie signály. CG su alfou a omegou v PA systeme pretože tie sustreduju najobchodovanejšiu cenu-rozpätie ktoré akceptuju insideri a na tom sa dá budovať stratégia . Treba sa porozhliadať najbližšie levely s takýmito zhusteniami a obchodovať medzi nimi. Trh má pamäť a keď už raz akceptoval cenu na jednej úrovni bude ju akceptovať zas ide len o čas a zase sme pri tfku.....

Aby sombol konkretny určite by som nechal CG, RU a ST urovne toto tvorí kostru trhu bez toho to nejde , ostatné paterny sú medzi tým napríklad na základe prerazenia trianglu dôjdem do najbližšieho CG kde vyberiem profit .
Toto je najjednoduchší system pre začínajucich , hýbať sa medzi úrovnami CG a profity vyberať medzi nimi . Su to jasne definovatelne body pre vstup aj pre výstup.

Kanaly:

trh sa hýbe neustále v kanáloch , raz ide v hlavnom (ten nájdeme na vyššom tfku) inokedy vo vedlajšom . Teda je dobre definovať kanal aké ma rozpätie a akceptovať treba paterny ktoré sa vykytujú v extremoch kanala , tie su najlepšie lebo dávaju najväčší priestor pre profit.

Príklad:
Ak má kanál rozpätie 500 USD a obchod sa otvorí v jeho tretine tak máme teoreticku možnosť pre profit 300USD preto nemôžem použiť SL 150 USD lebo sa vystavujem velkemu riziku kôli nízkemu RRR preto ak budem vstupovat napríklad v rastovom triangli nebudem vstupovat v prerazení jeho hornej hranice , ale v jeho spodnej hranici s SL 50 USD spravidla po reverznej úsečke ktorá išla proti mne, alebo priamo v nej. Na prvý pohlad sa to zdá ako velké riziko , ale opak je pravdou. Rastový triagel ak je správne definovaný nemôže sklamať preto vstupim na jeho spodnej strane , ale ak by sa aj niečo udialo s čím som nepočítal spravidla som v hornej hranici trianglu už aj tak na BE , alebo je tam priestor manuálne to zavriet.
Na takéto vstupy však je potrebné mať trh napozeraný a správne definovať PA paterny , lebo inak to môže urobiť viac škody ako úžitku, teda došli sme k tomu že konkretne v PA skratky neexistuju. Normálne prerazenia na hornej hranici su samozrejme vporiadku a funguju ale vyžaduju väčšie SL , každý si musí vybrať svoju mieru rizika.

Vyskušal som za tie roky už fakt rôzne systemy a ich kombinácie no jednoznačne môžem povedať že PA je najspolahlivejšia cesta k stabilným profitom lebo pracuje sa priamo s cenou a nič sa v tomto ohlade nikdy nezmení.
PA vyzerá možno komplikovane no stačí do toho prísť a ide to samo. Ja to už robím automaticky a vidím súvislosti pri prvom pozretí na graf analyza trhu mi trvá cca 2-3 min spolu so zakreslením liniek a nie som nijaký genius teda dokáže to každý kto sa tomu bude dlhodobo venovať.
Neviem či som odpovedal presne na to čo si chcel počuť, ale na pohlad jednoduchá otázka je dosť komplikovaná a nedá sa na nu jednoznačne odpovedať.
Nech sa Tebe aj ostatným kolegom darí zo dňa na deň lepšie a lepšie..... (tu)

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

Gladiator

díky za odpověď,tak nějak jsem si to taky myslel.

K reakci na Lapaze bych jenom dodal,že se v tvém srozumitelném souhrnu krásně poznávám.Konkrétně s těmi vstupy
do Longu/shortu na horní/spodní hranici CG,range,trianglu apod.. V poslední dnech jsem se sám zamýšlel právě z důvodu RRR nad tím,že tento parametr vzhledem k SL není idelání,ale díky vysoké úspěšnosti mám výsledky docela slušné,dokonce lepší než jsem sám očekával.Jenomže úspěšnost je velice vrtkavá,zvláště v přechodu na live jsem si vědom toho,že teprve tady začnou se mnou pořádně cloumat emoce jejichž neblahým důsledkem budou chyby na vstupu/výstupu.Z toho mám velký respekt,protože sebedůvěru člověk nabírá týdny,měsíce,kdežto nedůvěra v sama sebe přijde mnohem rychleji.Otevíráš vrátka poznání v pravou chvíli (tu)

Nepochopil jsem,jak píšeš o tom vstupu na spodní hranici růstového trojůhelníku na reverzní úsečce,která jde proti mě.
Já bych spíše myslel,že vstoupím na reverz,která jde se mnou.Můžeš pls něco k tomu ještě?

Dík
Tomas

Sdílet pomocí služby

Ahoj Gladiator,
posledné dni dosť rozmýšlam nad tým čo si napísal i nad tvojimi ukážkami obchodov. Snažím sa to zhrnúť do nejakých základných pravidiel podľa ktorých by som sa mal orientovať v trhu. Základompre nejaké zhodnotenie trhu by mali byť CG z minulosti a to ich horná a spodná časť. Ďalej si musím sledovať kanál prípadne TL z vyššieho TF. Pre konkrétny vstup do obchodu sa rozhodujem na miestach kde sa cena dostáva na hranicu predošlých CG a kanálu. Na týchto miestach hľadám vstupné paterny. Vystupujem znovu s prihliadnutím na formácie CG a TL prípadne si môžem pomôcť pomocou SF. Chápem to správne?

Sdílet pomocí služby

Ahoj Gladiator028,

Uzasne si vystihol podstatu tradingu par vetami, napisal si to tak zrozuminetelne a jasne, DIKES! "Jedine" s cim mam este vaznejsie problemy su ST urovne(vystupy), ktorym mam prikladat vaznejsi vyznam.......Viem, ze uz musis byt z toho pisania asi dost "unaveny", ale ak by si bol este taky laskavy a hodil sem nejaky jeden screen, kde by si trosku okomentoval ST urovne, velmi by si mi pomohol, nemusi to byt dnes, kludne zajtra, pozajtra...

p.s.: mas moj velky respekt, ako za tvoje ohromne vedomosti v oblasti tradingu, tak za neskutocnu ochotu pomahat druhym ludom.... (tu)

Sdílet pomocí služby

Ahojte, takže ešte raz pridavam screeny a na dnes končím. Zhrniem to takto: Definovať hlavný kanál na 30-60 min grafe (je z poravidla dost široký) Definovat ten istý kanál na 10-15 min grafe kde zistíme v ktorej časti hlavneho kanala sa trh práve pohybuje Zakresklime vedlajší kanál , alebo podkanál ktorý je súčastou hlavneho kanala a rozdelime ho na dve časti CC linkou. Zaznačíme PA formácie a podla toho v ktorej časti kanal sa nachadzaju s nimi nakladame, týka sa to všetkých PA formácii bez výnimky. Tu máte priamo odpoveď prečo niektore paterny funguju niekedy lepšie a niekedy nefunguju vôbec....lebo su práve v niektorej časti kanála a podla toho "dávaju alebo berú"..... ;) je to jednoduché a 100% ne učinné. Jasnejšie to už vysvetliť neviem takže skuste sa potrapit aj sami . Poznamka: kanaly som schválne rozdelil na 2 menšie aby ste videli aj prechody z kanala do kanala a ako funguju. Prajem Vám príjemný zbytok výkendu. Gladiator028

11018

11019

11020

Sdílet pomocí služby

Ahojte

Taky Velke diky Gladiator a za tu trpelivost obzvlast!!

Problem vidim jak kde co zakreslit a mit vto duveru... to je asi nejvetsi boj, ktere ST,RU, mam,nemam to dobre zakreslene... zpetne to vidi kazdy... ale to se podda vsechno casem nee ;)

Ale nejvetsi problem je, ze nez se to podda, tak nacase uz shanet full ocniho a chirurga na liposukci ;)
Tak aspon heslo,

Sportu zdar! a at se zitra vsem dari
;) (tu)

Sdílet pomocí služby

Ahojte,

uz sa budem opakovat, ale Gladiatorovi skutocne patri velka vdaka, za vedomosti/skusenosti, ktorymi nas tu "krmi".

Po tychto prispevkoch mi vela veci zacina davat zmysel. Myslim si, ze najvacsi nepriatel zacinajuceho tradera je NETRPEZLIVOST a gladiatorova demonstracia na nizkych TF-kach to dokazuje, akoby som cital o sebe: "Všetci začínajuci sa nahanaju na nízkych Tfkach čím vlastne hovoria ...rýchlo zinkasovať a von (nedostatok trpezlivosti a sebadôvery)" :).

Pre mna je totiz najtazsie pockat kym trh dojde k hraniciam kanala (lebo ved aj medzi nimi sa da zarobit :) ), ci ST a nechat ho nech si medzi tymito hranicami robi kotrmelce a este mu pri tom tlieskat :). Rovnako mi robi problem verit hraniciam CG a kanala, ked vidim ako ide usecka opacne ako by som mal vstupit :).

Momentalne by som privital, keby som vedel blizsie pochopit a precitat si o RU useckach. Viem, ze to tu uz bolo popisane, ale toto DF-ko ma 134 stran a my vsetci, rovnako aj Gladiator, sme presli urcitym vyvojom, tak ak by bola vola dat nejaku "kapitolku" na tuto temu potesil by som sa (prip. odvolavku na pagesu, napr. www.financnik.cz/forum/read.php?7,121299,page=98, kde sa o tom pojednava). Samozrejme pokracujem v patrani aj po vlastnej linke.

Este raz vdaka.

Vasto

TRPEZLIVOST sa vyplaca.

Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...