Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

EUREX - Euro trhy FESX, FDAX

Doporučené příspěvky

Ahojte,

dakujem velmi za podnety. cim dalej tym viac zistujem, ze som sa dal na dost tazku cestu :).

Pochopit grafi a pohyby na nich nie je lehke a chce to strasne vela casu, ale som presvedceny, ze to svoje ovocie prinesie. Mam este v hlave riadny zmatok, tak badam a patram a skusam, brusim hrany.

Dnes som sa ale dost podstatnou mierou presvedcil o sile ST urovni (tak davam do placu svoj pribeh) a ze su to skutocne nasi velki priatelia. Som sa vcera nas...l a prepol som to na 240 min TF, tak som to zanalyzoval a vyznacil si ST urovne, reku dnes to podla nich skusim ako sa to uz x-krat omielalo a omiela dookola (posilneny clankom z financnika www.financnik.cz/komodity/zkusenosti/support-resistance.html).

Zakreslil som si uroven 2817, 2976 a cakal som :). Sup rano o 9:00 vstup Shot na 2817, SL 50 eur (vytraseny ako detva, lebo trh tikal hore) a potom som zazil ten krasny pocit, ktory si budem pamatat a zit z neho este dlho :).

Aby toho nebolo malo nieco pred 9:15 sup Long na 2796 (mal som strach, lebo trh sa rutil dole ako blazon, ale reku ides paper, tak to skus) SL 50 (vydrzal). Na 2806 PT radost jak hovado. Potom som to hned zavrel a siel prec.

Mozno ojedinely pripad, ale uz som chcel dlho skusit, lebo niektore ST urovne som mal aj doposial zakreslene dobre (aj ked ich bolo vela), ale vzdy som mal psychologicky problem, lebo usecky pred nimi tikaju vacsinou opacne ako idem(e) vstupovat, tak som mal strach aj ked som uz od vas nie raz pocul, ze ked ostatny predavaju nakupuj a ked nakupuju predavaj. Samozrejme treba dodat, ze to plati len v urcitych situaciach a to su zrejme tie, ked dochadza k odrazu od ST urovni.

tolko moj pribeh pre dnesny den :).

Mozno to niekoho potesi, niekoho pobavi a mozno niekto prispeje nejakou dalsou radou :).

Pekny den vsetkym.

Vasto

Sdílet pomocí služby

Vážení páni tradeři(a slečno Moniko:-) Ve svém dřívějším systému jsem hodně používal divergence, jelikož jsou považovány (a to nejvíc ty skryté) za jeden z velmi silných indikátorů možného vývoje ceny. A zrovna dneska mi ta situace na screenech přijde ukázková...Vím, že toto vlákno je zejména o PA, avšak zajímalo by mne, jestli k divergencím přihlížíte také, či nikoliv....jak jsem už psal, mně to fungovalo....jestli to dopadne jinak, tak to berte s rezervou a používejte prosím jenom lehčí kameny! Bye, Petr

10961

10962

10963

Sdílet pomocí služby

Ahojte davam screen s dnesnim mojim pohledem... Pekne jsem se nechal profackovat od trhu po zmeskanych vstupech.. Pritom jsem koukal i na FGBLika a jasne jsem na nem mel long signal. Gladiator, muzes prosim okomentovat ty vstupy, jestli byli logicke i pro tebe - ty co jsem nevzal:) a i zbytek... pekne tvrde pls ;)

10964

10965

Sdílet pomocí služby

ahoj všem,
chtěl bych se zeptat,jestli někdo z vás náhodou nebacktestoval systém vstupu se dvěma kontrakty,přičemž se uzavře první kontrakt ve chvíli,kdy profit dosáhne velikosti SL.
jistě všichni známe situaci,kdy vstoupíme,trh jde třeba 5-7 ticků s námi a pak se otočí pro SL.na PT je to málo,na straně druhé škoda těch 5 ticků nevyužít........
tento styl popisuje i Ross,ale má s tím někdo backtestované nebo live zkušenosti?
díky
jura

Sdílet pomocí služby

Ahoj Šimi and all, FGBL by spom bral len druhý vstup , ten je ukažkovy "protitrenďak", z toho prveho označeneho zhustenia mohlo vzniknuť hoci čo ....aj čo by sa ti nemuselo páčiť.. ;) FESX by som bral len ten prvý označený bod , mám ho vyznačený aj v mojom screene. Prikladam screeny len ako pohlad na PA formácie. Vyznačil som tam patern Scessers-nožnice, je to dobrá formácia pokial je pokope viac možných ST urovní , vybrat si treba "nožnice" lebo patrí medzi najsilnejšie paterny. Na FDAX-e som vyznačil formáciu CUP (Bowl )-miska , možno si ju niekto všimol. Gladiator028

10966

10967

Sdílet pomocí služby

Ahoj Petře a ostatní tradeři,
jsem ráda, že se konečně objevil také někdo, koho hlouběji zajímají divergence!

Jedu DAX a proto občas sleduji toto vlákno, ale PA nedělám, proto moc nepřispívám... Dělám DAX 3 min intradenně, divergence na CCI 14 oproti cenám, s pár nuancemi, velmi vysoká úspěšnost. Pokud někoho divergence zajímají, ráda
si podiskutuji! Ať se daří!

Zdraví Petra :)

Sdílet pomocí služby

Gladiator

Chci se zeptat prosim te. Doporucil bys nejakou knihu prehlednou nebo www str. ohledne PA formacii? kolikrat u tvych screenu ani nevim ze to je nejaka formace a ani jsem ji nevidel nikde pred tim. treba tvoje harmonika,ted ze ty RU proti sobe je pattern Scissors a to mam 1000 str. bichlu s PA formacemi..

Dle ceho posuzujes prosim te kdy brat odraz od CC ,treba jak na tom mem screenu na fgbl ten ukazkovy protitrendak? Ja bych ho vzal na zaklade toho DB trendoveho, cena pekne klesala k nemu a bylo uz to CC dlouhodobejsi. Nebo nejak jinak to posuzovat?

Diky

Sdílet pomocí služby

Šimi,

akurat som ti chcel poradit stránku čo ti poradil Hiker, je dobrá , ale niektore pomenovania tam ma individuálne ktoré sa inde volaju odlišne no to nieje problem. RU , Scissors a niektore dalšie su moje vlastne názvy a vznikli mojim pozorovaním trhu. Neskôr ti odpoviem na ostatne otazky , teraz idem robit domáce úlohy... ;)

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

Ahoj Gladiator028,

Neviem ci som taky natvrdly, ci co...vidim tam krasne vsetko ostatne, ale nejako tam nemozem nedokazem vidiet noznice! To pomenovanie patri len tej jednej usecke, ktora spaja tie dve protilahle RU, rozumiem tomu spravne???

p.s.: vcera sa mi stalo to, co sm si myslel, ze sa mi nikdy nestane, trh zo mna dostal 620 dolacov + komisie za nejakych 6 obchodov a to som vedel, ze nemam urobit ani jeden vstup, psychika sa teda vie poriadne pohrat s clovekom azacalo to tak nevinne.....no zrazu som zacal konat impulzivne, emocionalne.....a uz to islo......

NIKDY NECHCITE DOSTAT SPAT SVOJE STRATENE PENIAZE Z TRHU SPAT!!!! ;)

Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...