Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

EUREX - Euro trhy FESX, FDAX

Doporučené příspěvky

Stomas, je už po funuse, ale len tak do budúcna davam screen s vyznačeným CG, Ty si vstupil rovno pod hranicou CG , teoreticky si mohol radšej risknuť 20 Eur a vstupit na hranici protitrendovo do Shortu a vybrat profit v CC, alebo neskôr.Ja osobne by som to nebral vôbec kôli chopu, ale ked Ťa pokuša "traderský škriatok" tak radšej s menším rizikom. Gladiator028

10931

Sdílet pomocí služby

Čau, To Stomas : Ve screenu máš můj skromný pohled na TL To Gladiátor : Asi jsem podcenil fundament (kterej nakonec jako by nebyl), i když jsem ráno zprávy kontroloval.....zatím okolo mě duje silný vítr začátečnictví, takže stopy v písku zahlédnu jen když jsou rozměrů vskutku obřích...ale lepším se. Bye

10932

Sdílet pomocí služby

Ahojte,

dlho som sa noezval. papertradujem a ucim sa, ale vlakno navstevujem denne. dakujem vsetkym za prispevky.

momentalne by ma zaujimalo, ci je tu niekto, kto obchoduje FESX dopoludnia, t.j. 9:00 - 12:00, lebo ja mam pocit, ze tento trh sa dopoludnia neda obchodocat s "velkymi" profit targetmi, napr. aj dnes sme mali take paradne range "chop", ze len skutocni manik by sa z neho vyznal a mam pocit, ze 15 min TF mi moc nepomoze. Skor sa zacinam zamyslat nad variantou 5min TF ako smerodajne a 2, prip. 3min TF-ko na obchodovanie, ale s mensimi SL a PT.

nejaky podobny, ci iny nazor?

vdaka

Vasto

Sdílet pomocí služby

Ahoj Vasto,

práve naopak, na Eurexe všeobecne sa najlepšie zisky vyberajú medzi 9-11 tou hodinou potom po obede od 14:30 do 17:00. Nemôžeš hodnotiť trh na základe 2 dní keď ťahá do strany, skutočný maník sa na takýto trh vy.....e a ide preč.
Varianta 5 min je momentálne pre trh FESX nepoužitelná ak v ňom chceš obchodovat podla PA systemu z dôvodov ktoré som už viackrát opisoval tak si to najdi ak chceš.15 min Tfko je velmi "prítulné" a viacmenej univerzálne pre intradenné použitie ,lebo nieje velmi dhé ani velmi krátke. Ked nevidíš použitelný signál na 15 alebo 10 min grafe tak to čo objavíš na nižšom tfku za vela nestojí , ale záleží na tom o aké profity máš záujem a ako zvládaš svoju disciplínu a OS.

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

aby som to upresnil, spravim taku velmi jednoduchu analyzu objemu

na FESX DEC sa dnes zobchodoval objem okolo 1,4 mega kontraktov. z tohoto objemu mozeme vypustit klasicke fondy ktore nemaju preco rolovat, kedze nieje koniec mesiaca. objemy na MAR a Jun su chabe. takze nam zostavaju spekulacie na s kalkulaciou ceny, a mozno nejake arbitraze. neviem ci je to uplne jasne, ale myslim ze kazdy kto sa pozrie na graf musi vidiet ze dnes spekulovalo len velmi malo drobnych traderov ktory nepouzivaju prave tieto matematicke modely.
takze na margo tych manikov by som predpokladal, ze ten graf v prispevku vyssie zodpoveda prave ich aktivite. ak je cena vychylena od ferovej ceny tak predavaju alebo nakupuju. a tvoria tym vlastne SR urovne ktore nakoniec pouzivate aj vy. obcas cena lieta a tvoria sa urovne daleko od seba a to je priesor pre PAckarov. dnes tomu tak uplne nebolo a preto ten chop.

preto som na zaciatku spomenul ze zalezi na tom objeme a o tych 2-3 minutovych grafoch. ak si niekto pre zaujimavost pusti taky graf spolu z orderbookom ktory ukazuje histogram zrealizovanych obchodov , tak si to dokaze predstavit lepsie.

Sdílet pomocí služby

Airmike,

nemal som na mysli objem obchodov , bral som to len z pohladu PA systemu nakolko 5 min Tfko na trhu FESX vytvára momentalne vela mini SR urovní a tak je ťažšie čitatelné (je plochy) . V minulosti bolo 3 min tfko v tomto trhu Ok no zmenil sa výrazne. FDAX je OK aj 3 minutovy no ja ho používam len pre jemnejšie vstupy hlavný signál beriem z vyšších tf.

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

Gladiator028

to je v pohode, ja so viacmenej reagoval na to o tych manikoch. (ako vtipek ) ;). na tych malych TFkach sa da vidiet vela uzitocnych veci. nejviem ci sa mi to zda, aleboje to skutocne tak, ale nadobudol som dojem ze vela traderov si mysli ze SR urovne sa tvoria preto, lebo sa vela ludi diva na graf. ale v skutocnosti je to trosicku inak. tak som to chcel trosku priblizit. ako sa da na to pozriet.

inac prajem vela dobrych obchodov :)

Sdílet pomocí služby

Zdravím a chtěl jsem se zeptat z vašich obrázků není uplně patrné jak jste kdo řešil dnešní dopolední euro?Nemůže mě to někdo zakreslit jak utekl před touto mě se zdá že do tvaru ležaté osmičky se pohybující monstrozností,která musela být spáchaná snad na vymetení..mě tedy vymetla uplně všechno včetně ranních profitů!Může někdo zakreslit a ukázat kterak se této MONSTROZNOSTI vyhnul?Já zkoušel vstoupil postupně do obou stran a čekal trend v obou případech jsem se,ale dostal do ztrát.

10941

Sdílet pomocí služby

2Vasto
Já se právě také snažím vytvořit nějaký jednoduchý OS na obchodování FESX nebo FGBL v dopolední seanci. Zatím zkouším různé způsoby a nastavení ale chci to založit na breakoutu nějaké range. Ale zaleží na tom co si predstavujěš pod "velkým PT" Já bych to viděl že optimální PT na dopolední FESX vychází okolo 120 EUR max.

Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...