Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

EUREX - Euro trhy FESX, FDAX

Doporučené příspěvky

Ahoj Hiker a spol... ;) prechadzal som príspevky a reagujem len na tvoj screen nakolko to považujem za dôležité. V prvom rade zase musím upozorniť na vyšší tf ramec , aspoň 15 min. Na nom je vidieť že cena sa pohybovala vo velkom Range a teda ak ho identifikujeme môžme očakávať že sa bude snažiť dokončiť začatú nohu preto sa nebude otáčať v polovici a už vôbec nie v rozbehnutom trende. V prvom rade ztreba pochopiť ako zmýšľa dav pri vyhlasovaní správ , každý čaká rýchle pohyby a v tom vidí svoju obchodnú príležitosť , ale spúštací signál dávaju insideri ktorí jednajú na základe príkazov svojich klientov. Počiatočný prudký pohyb je spustenie velkých objednávok po určitú hranicu PT a tá nikdy nieje pre insiderov extremne velká. O pokračovanie pohybu sa starajú už outsideri ktorý naskakujú do rozbehnúteho vlaku a tlačia cenu hore, ale všetci traderi sú len ludia a zápasia s emóciami , samozrejme že vidia ST úrovne . V prvej úrovni pravdepodobne vystupuju insideri , alebo vyčkávaju čo sa stane, druhá skupina ked vidí že cena čaká na tejto úrovni na další signál nasakuje do trhu a výstup rieši na dalšej St urovni, posledný opozdilci ktorí si mysle že pohyb pôjde do nekonečna nasakujú na poslednej úrovni , ale trh už nemá silu lebo prvý sa už "nabalili" a čakajú na reverz , alebo už idú na pivo.... :) Cena sa logicky zastaví v najsilnejšom CG z titulu ceny ktorá obchodníkov pred tým zaujímala najviac a trh sa tam zdržoval najdlhšiu dobu. Jednoducho povedané, ak neskočíte do trhu na začiatku pohybu počkajte na silnú CG , alebo tretiu ST ked už docháda psychická pohoda a odolnosť aj skúsenejším traderom a Tý balia "švestky". Posledná vec je, že rozlišujeme obchod protitrendový a protitrendový....nepomýlil som sa.. :) Vstupovat protitrendovo neznamená obchodovať protitrendovo , bavíme sa len o jednej až dvoch úsečkách kde predpokladáme vyčerpanie pohybu a naskakujeme do trhu pred jeho otočením , ale potom už ideme s trendom. Teda ak je trh Shortový budeme vstupovat v rastucej úsečke na tesnej hranici kanála do shortu a vynecháme vstup na dolnej hranici kanála do longu, lebo ideme proti trendu. Samozrejme dá sa obchodovať aj týmto spôsobom , ale vyžaduje si to skúsenosť spojenú s počítanim swingov , lebo po krátkych swingoch prichádzaju dlhé a zas naopak. Ak predchádzali 2 krátke swingy ktoré nedosiahli úroveň kanála dá sa uvažovat po odraze trhu od kanála pre vstup do protitrendu vo velkom swingu a vystupujeme na hornej hranici kanála. Sakra tolko slov na včas ráno, asi fakt napíšm knihu.... ;) Gladiator028

10900

Sdílet pomocí služby

Ahoj Gladiator028,
no myslím že nebudem sám koho by to potešilo. Ide o to, že toto vlákno má už 130 strán a to nerátam ďalšie vlákna kde prispievaš svojimi radami. Tých informácií je spústa len už začínam mať trochu chaos, keď sa chcem k niečomu vrátiť, prípadne si nájsť nejaké odpovede na veci, ktoré práve riešim a pritom viem že už si tu na ne niekomu odpovedal. Keby sa ti to podarilo zhrnúť do nejakého usporiadaného celku, tak to by som si pošmák. Samozrejme je mi jasné, že by si tomu venoval svoj voľný čas, ktorého asi tiež nemáš na rozdávanie a ktorý má pre teba svoju cenu a určite by si ho vedel využiť i inak. Tak sa budem teda tešiť a dúfať :)

Sdílet pomocí služby

Zdravím bratry tradery Prosím o komentář ke screenu...proč se nerozjel "Gladiátorův výtah" z vyznačené pozice....Máme sice poledne, ale jeden by tam hledal čekací buy příkazy. Jsem nadšeněj z celého tohoto vlákna, je to obrovská studnice know-how a to zcela zdarma. Super...Jo jinak mi to celé připadá jako SCALLOP. Bye

10927

Sdílet pomocí služby

Ahoj ioshimura,

..že by nikto nestlačil gombík.... :)

po včerajšom výpredaji a dnešnom očakávaní správ nikto normálny tam čakací príkaz nedá. Čakalo sa na správy o 14:00 , ale ti nijako neovplivnili trh takže je tu už len open o 15:30 , alebo očakavane správy -ropa o 21:30 . Niesu zatial žiadne signály takže rozumný investori s opatrnosti vyčkávajú.
Scallop formácia je len tá prvá v"rade" druha je korekčná scallop formácia , tretia formácia je už dost natiahnutá na to aby sa to dalo považovať za scallop , ale PA je individuálne takže je to na individuálnom zvážení. Bohužial nemôžem trhu diktovať podla mojej poreby..... :) škoda , ja len stopujem stopy v "piesku" a sanžím sa odhadnúť odkial vietor fúka... ;)

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

Gladiator

jeden takový "normální" se našel :)..já vstoupil do longu těsně po 12.00...usečka vystřelila ze CG,tak jsem neodolal a vstoupil a teď čekám jestli mě vykopne SL nebo mě zachrání US market ...a to jsem si dneska říkal,že do Longu nepůjdu,jelikož bylo vidět,že ani pozitivní reporty netlačí ceny nahoru..:(

Tomas

Sdílet pomocí služby

Ahoj Stomas,

nič si z toho nerob , pokial nejde o život tak ide o ho....o.. ;)
Neviem s akým SL pracuješ, ale v zásade platí že pokial uviazneš v trhu ktorý ide do strany je lepšie pozíciu zavrieť s menšou stratou okamžite( cca 6-10 usečiek ), ty si v pozícii už 2,5 hodiny tak tomu sa hovorí "vekofilm".... :) Pokial ti ten SL nebude chýbať tak počkaj čo padne "černá nebo bílá".

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...