Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

EUREX - Euro trhy FESX, FDAX

Doporučené příspěvky

To Gladiator:

Diky, vim, ze to tu porad omilas dokola, mam toto vlakono uz projete nekolikrat, kupu vytistenych screenu s komentari a stejne to podvedomi hryze a hryze. Chce to cas a alespon par zivych uspesnych obchodu, zatim jsem stale ve fazi, kdy paper udelam par dobrych obchodu, prepnu na live a tam pochytam ztraty takze moje aktualni live equity je sama ztrata a sem tam BE, ale to se podda, snad. :S

Mej se.
R.

Sdílet pomocí služby

dnes to u mě bylo čekání na Long...trh šel krásně dolů,nabídl mi 3 signály do short,ale nevím,nějak jsem pořád vyhlížel konec downtrendu a nebral jsem je...kolem 14.00 už jsem věřil,že čas vyčerpání medvědů nastal a docela horlivě vyčkával nějaký signál...ten nakonec přišel s proražením CG a zvýšeným volume a i přesto,že se do CG zase vrátil a stagnoval,tak s otevřením US burzy přibyly nákupy a býci vykonali co bylo potřeba.:) regit pěkný obchod,ale v tu chvíli ještě malinko klesalo volume...já chtěl vstoupit o něco později na 2919,kdy začalo stoupat,ale nakonec jsem to stejně nevzal.. :)

10847

Sdílet pomocí služby

Stomas, ten tvoj obchod nie je na zahodenie, len ja by som nemohol tak dlho cakat na vhodnu prilezitost pred monitorom (mozno je to pre mna aj dobre, aspon som vnutorne neni "zavisly" od tych pohybov hore-dole). Skor to beriem tak, ze vzdy, ked pridem, najde sa nejaka sanca po spravnom odhade. Na 30min.grafe isiel trh dole a dal mi jasny signal k predaju. S volume som si nelamal hlavu, pretoze som mal "pocit", ze predchadzajuci long pohyb bol umelo vytvoreny.

10848

Sdílet pomocí služby

regit

něco na tom je...jak říkáš,že přijdeš,vidíš,vstoupíš a konec...získáš tím určitý odstup a nevyvádí tě tolik dalších signálů z konceptu...rozhodně zajímavý pohled na věc...já v těchto dnech u toho kompu sedím 10hodin denně,tak je jasné,že právě na té nerozhodnosti se to často podepíše,ale nemám v plánu to takhle provozovat do nekonečna...určitě jednou budu ten strávený čas u platformy redukovat..:)

Tomas

Sdílet pomocí služby

Tomas,

asi je pre mna momentalne vyhodou, ze ma zivi ine "podnikanie", takze trading mam ako skvely konicek a zabavu. Mozno to tak aj zostane, i ked pojdem live. Nad grafmi sedim aj neskor, ale to iba na konci dna, ked premyslam nad tym, ako by som asi v danych momentoch, ked som nebol na trhu, reagoval. A to mi pomaha potom pri tych obcasnych vstupoch.

Sdílet pomocí služby

Ahoj hiker,
z môjho pohľadu ideš na to dobre a svedčia o tom i tvoje poznámky v grafe (tu), uvedomuješ si kde sa stala chyba a to je podstatné. Ale ako už písal Gladiator veľakrát, skús pracovať i s vyšším TF. Máš správne zakreslenú S/R, ktorá bola utvorená ráno a zároveň bola high dňa, takže pri long obchode to bolo dobré miesto na umiestnenie PT. Ale pri takomto UP trende sa nedá očakávať že cena sa hneď otočí a spadne dolu. Na vyššom TF je krajšie vidieť CG, ktoré sa utvorilo po tomto UP trende a až po jeho prekonaní by som špekuloval nad short obchodom, ktorý sa uskutočnil vo večerných hodinách. Ale veď dnes to môžeš zasa zarobiť speť :)

Sdílet pomocí služby

mahrlo

pouzivam 15 min TF pre analyzy, len som ho nepridal do prispevku. Na tom 5min. kde vstupujem, bolo lepsie vidno ako uvazujem v jednotlivych momentoch.
Mas uplnu pravdu na taketo trendy musi byt zretelny signal ze sa to otaca. Musim nieco robit s mojou netrpezlivostou a tvrdohlavostou. Dik za reakciu..

Sdílet pomocí služby

hiker,
sme s tou netrpezlivosťou a tvrdohlavosťou na tom rovnako :), ja som konečne začal trh sledovať i na 30 min a 60 min grafoch, kde si značím možné vstupy a hlavný graf mám 10min i keď na inom trhu (NQ). Ak sa totiž neutvorí rozumný sinál na vyššom TF, tak na nižšom pôjde skôr len o šum, ktorý ti dokáže vyčistiť účet. Ani nevieš koľko ma stálo toto poznanie. Už to tu písali skúsenejší než som ja, že na správny signál si treba počkať a hold keď nepríde, tak je lepšie ísť od PC. Takže ti držím palce v ďalších obchodoch (tu). Inak keď hovoríš , že na tom obrázku je vidieť ako uvažuješ, prvý vstup si predpokladal ako odraz speť do kanálu, ja osobne by som ale vstupoval do takéhoto obchodu radšej v oblast tohoto kanálu napr. 1 tik pod doji, ktorá je na jeho hranici (SL pár tikov nad kanál) , ako mimo neho. Druhý obchod (bez urážky) mi príde viac ako tipovanie, S/R nie je mantinel, aby sa cena od nej odrazila a iný signál na vstup do tohoto obchodu tam nevidím. Ale ber to len ako môj názor, lebo tiež som stále v štádiu učenia sa a presne viem aký to je kumšt (pre mňa problém) vedieť rozoznať signá v reálnom čase.

Sdílet pomocí služby

ahoj lapaz,
takže som "definitívne" zakotvil pri PA ktorú tu prezentuje i Gladiator, kde ešte stále používam i RSI ako barličku, ale mojou snahou je sa sústrediť hlavne na cenu. NQ som si vybral hlavne kôli velkosti môjho účtu, kde obchodujem so SL 40 USD, takže keď nemám pravdu, tak to až tak nebolí :). Ako tu už spomenul Gladiator, tento systém je veľmi univerzálny a ak má človek napozerané paterny, tak sa dá použiť viac-menej na ľubovolnom trhu. Môj problém v minulosti bol, že som obchodoval na veľmi nízkych TF a potom som videl vstupy skoro všade, takže zmena TF i OS mi podstatne zredukovala počet obchodov. Nakoľko môžem obchodovať až po 20:00h, tak som zvolil práve US trh, lebo v europe je to už o tomto čase veľmi lenivé. Ale ak sa bude dariť, tak by som sa rád k FESX vrátil, ale to už je na inú debatu. Takže nech sa ti darí

Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...