Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahojte,

inak toto je uplnym dokazom toho, ze trhy padaju 3-krat rychlejsie ako stupaju.
Stupali od 10:20 do 13:30 a potom za hodku od 13:35 do 14:40 sup ho dole.

A ak som sa nemylil v mojej teorii insidery si prisli na 300,- Eur/kontrakt (hadi).

Vasto

Odesláno

Ahoj Šimi, bola to len aktivácia čakajúcich príkazov nakolko ráno trh prvýkrát otestoval High, ale nenašiel odozvu. Pod CG boli čakajuce príkazy ktoré spustili shorty . Volume od CG 21 000, 29 000, 38 00 a 43 000 reverzna výber ziskov z dôvodu blízkej ST úrovne.Dalšia usečka vol.11000 opadli výpredajné tlaky , možnosť vstúpiť do Longu so SL po ST uroven. O opačnu stranu sa rovnakým spôsobom postarali býci tak isto nad CG. Trh sa hýbe pod silnou ST úrovnou preto dlho zápasí s prerazením , ale ked k nemu dôjde moholo by byť velmi zaujímavé. Bude mu pravdepodobne predchádzať CG tesne pod ST úrovnou kde sa presunú "velký hráči" a pritiahnu pozornosť verejnosti , potom hodia nástrahu v podobe falošneho prerazenia a budú čakat čo sa stane, či sa pridá aj dav. Insideri nemaju záujem tlačiť cenu do oblakov oni sa hraju na "ohradenom pieskovisku-CG" , ale radi provokuju... ;) Gladiator028

10816

Odesláno

Šimi,

zabudol som ti odpovedat prečo 028, dôvod je celkom prozaický nick Gladiator bol údajne obsadený tak som dal pre mna dôležitý dátum 28 a neuveritelne bolo že aj to bolo dokonca obsadené tak som pridal pred dátum nulu a bolo to.... ;)

Gladiator028

Odesláno

To Gladiator:

To mi taky dava smysl. Celkem v tom zacinam mit pekny gulas, uz si myslim, ze to mam a pak zase kupa nejasnosti a nekolik ztratovych obchodu. Dneska je to uplne mazec, lita to nahoru a dolu a uz ani nevim kde jsem, asi se pujdu provetrat na zahradu a precist noviny s nabidkami prace...

Mej se.
R.

Odesláno

Gladiator
:). diky za nakopnuti ...pochopitelne, logicke.

me dostala jedina vec dneska a to ze jsem pres obedy pokukoval na 5 min.tf, zakreslis si tam dalsi nizsi CG,( na 15 min.tf asi ledge by to bylo,) a uz jsem se v tom 5 min. placal. uplne se stydim, info navic a konec. kdybych si hledel jen vyssiho tf jako dopoledne a vzdy a nenechal se 5 min. tf vtahnout do jeho hry , tak bych vedel kde jsem...

Odesláno

Ahojte, po dlhsom case pridavam screen s podarenym short obchodom. Dovodom pre short boli rozbehnuty trend a odraz od trendovej ciary. Gladiator: Diky za tvoj screen. Formacia scallop by ma vobec nenapadla. Zase si do toho vniesol viacej svetla :) Este raz diky. hiker

10818

Odesláno

Oldaalf,

okrem ranného testu trhu poobede hýbali trhom správy, ináč máš zybtočne 2x totožný indikátor CCI 14 a RSI 14 ide o rovnakú periodu a tak ti RSI nemá čo dať zmeň si RSI na periodu 36 to ti už bude spolahlivejšie filtrovať vstupy.

Lapaz,

v čom máš guláš ? Je aspoň kotlíkový?.... ;)

Šimi,

nedaj sa zmanipulovať nižšími Tfkami lebo pohoríš ! Budem sa opakovať , ráno si otvor denný graf a pozri open v súvislosti s minulostou, všetky princípy PA funguju na všetkých Tf kach rovnako. Teda ak uvidím na dennom grafe formáciu Scallop (príklad z dnešného screenu) tak viem , že bude trh minimálne 5 dní stúpať v závislosti od velkosti úsečiek ,dôjde minimálne po High formácie. Kludne môžeš otvorit Long pozíciu v Pondelok a zisky vybrat v Piatok teda pokial máš dostatok penazí na účte.

Ja hladám známe formácie na viacerých vyšších Tfkach a podla toho si staviam stratégiu na danný deň. Vnútorné formácie trhu ako je CG a podsignály Vlajky , triangle atď určujú moje medzivstupy pokial som nevsupil ráno. Pod pojmom podsignál necháp druhoradý signál , ale ak má napríklad denný trh formáciu Scallop teda je stupajuci vyhladávam rovnaký signál pre vstup vo"vnutri"trhu ktorý je už rozbehnutý.
PA paternov je velká rada a ja využívam asi 15 okrem CG a Rh formácii. Na každom tfku dotýčná formácia vyzerá inak , ale v zásade platí, že ak nájdeš dannú formáciu na vyššom tfku tak podla nej jednáš na nižšom. Využívam aj 3 min graf na FDAX-e , (na FESX je nepoužitelný ), ale len za účelom jemnejšieho vstupu s presnostou na tick . Vôbec na nom neriešim či vstupovať o vstupe už rozhodol 15 min alebo 75 min graf tam už len automaticky vstupujem.
Na margo správ ako boli dnes . Je lepšie stáť bokom pokial nechytíš(te) hlavný prvý vstup a treba nechať trh vyblázniť sa ,on dôje presne tam kde ho chceme mať len si treba počkať a samozrejme treba mať správne zakreslené úrovne.

Gladiator028

Odesláno

To Gladiator:

Porad se nejak nedokazu oprostit od tech nizkych TF, mam pocit, ze mi na tom vetsim neco utece a ze na tom malem to vcas zachytim, ale je to jak pise Simi, je tam hodne SR, CC ktere me v prubehu dne jen doblbnou, ale porad nevim jak se sam sebe presvedcit... chvili koukam na vetsi a podvedomi me uz uz nut zapnout ten maly. Za posledni pul rok, kdy velice intenzivne cumim do grafu (minimalne 10 hodin denne), jsem se dokazal posunout z 3 min na 5 min graf. Bohuzel uz nemam tolik uspor, abych se dalsi pul rok posouval z 5 na 10 min a to nemluvim o 15 min, to bych si uz kreslil grafy nekde pred nadrazni restauraci s kolegy nad vinem v krabici...

Diky za tvoje postrehy, nechces napsat knihu formou pdf jak maji kluci na fin. tu od Nowaka. Rad bych si objednal predplatne ;)

Mej se.
R.

Odesláno

lapaz,

to je zajímavé co píšeš,protože já právě většinu seance sleduji na 15min občas 30,60,75min až potom přecházím na 5min.tf. Konkrétně 3min. používám výhradně až na samotný vstup a v poslední době už tohle TF omezuju úplně,ale ne proto,že bych se za každou cenu snažil přizpůsobit ostatním,nýbrž zjišťuji,že mi vyšší TF dává větší přehled a klid.
No je to každopádně velice ndividuální,ale co ještě by mě zajímalo,když už jsme to nakousli je,jaký styl candels používáte.
Osobně na TF 5 min. a vyšších používám klasické čarové stejně jako Gladiator,poněvadž v těch nejlépe vidím PA formace. Zajímavé ovšem je,že na 3min. timeframe mám pořád nastavené svíčky,což někomu asi přijde divné,ale mi to pořád v tomto konkrétním případě vyhovuje více než čarové .
Tak si říkám,jestli to není na škodu používat různé druhy svíček a zajímalo by mě,jak to máš třeba ty a taky ostatní,jestli to není tajné. :)

PS: k návrhu na Gladiatorovu publikaci se okamžitě připojuji a předplácím jako druhý v pořadí (tu)

Tomas

Odesláno

Ja som velmi dlho pouzival TF 3min a svieckove grafy pre jemny vstup. Ale privela signalov ma
rozhodilo a vstupoval som pod vplyvom emocii. Teraz pouzivam TF 5 min a ciarove pre vstupy.
Ciarove grafy davaju ovela vacsi prehlad o situacii a formacie su lepsie viditelne ako spomenul Tomas. K tomu
este 15 min TF pre identifikaciu trendu a hlavnych formacii. Zatial nemam luxux mat cely den pre trading,
ale len 2,5 hod, z toho 30 min si robim analyzy a znacim obchody do dennika, ak nejake boli.

hiker

Odesláno

Ahoj Lapaz and All,

píšeš:Porad se nejak nedokazu oprostit od tech nizkych TF, mam pocit, ze mi na tom vetsim neco utece .....tiež som mal v minulosti ten pocit a nemýlil som sa ! utiekol mi účet a to niekolkokrát.... ;)
Kruhy v obilí (celkove obrazce)vidíš len z výšky ted z vyššieho Tfka zo zeme ti pripadaju len ako nejake bludisko a práve to bludisko sú nizke tfka. Cestu nájdeš ked sa na to bludisko pzrieš z výšky inak budeš chodiť stále dookola.

Už si asi premenujem nick na Papagáj 028 lebo dookola tu opakujem všetkým to isté ....hlavné vstupy riešte na vyšších tfkach na nižších Vás zaujímaju už len jemnejšie vstupy. Hiker a Stomas to zdá sa pochopili , je to o disciplíne . Práve preto že máš zakreslený vstup na vyššom Tfku ťa to núti čakať na signál nie ho nahánať . Mne ked nezoberie čakačku kôli jednemu blbemu ticku a potom sa trh rozbehne mojím smerom niesom naštvaný (hoci nemôžem povedať že ma to trochu nemrzí) , ale viem že môj odhad bol správny , viem o akú formáciu šlo a čo po nej spravidla prichádza takže si počkám na vyššom poschodí ....udychčaný lebo výťah mi ušiel ,ale tvárim sa pred trhom že to bola brankačka..... :)
Vždy musíš vidieť vopred svoj vstup a svoj výstup inak budeš len zmätkovať a to sa nedá hovoriť o OS a nebodaj o disciplíne.
K tej knihe, keď budem starý ostrielaný trader s fajkou pri krbe tak nejaké pamäti napíšem..... ;)

Gladiator028

Odesláno

To Gladiator:

Diky, trva to ale ja na to prijdu...
Mohl by jsi jeste nejak dovysvetlit co to znamena jemnejsi vstup?

Dekuji.

Jinak uz pouzivam pouze OHLC grafy, z pocatku jsem mel jen svickove, ale na PA formace mi vice vyhovuji ty carove.

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...