Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

EUREX - Euro trhy FESX, FDAX

Doporučené příspěvky

Vasto,

nemyslel som tým že máš niečo zle , ale len to čo som pred chvýlou napísal Lapazovi, že okrem CG treba brat ohlad aj na kanál nakolko si sa pítal na longovu možnost no včera to bolo na pováženie.

Zakreslene tam máš v podstate CG a Range súčasne , range musí mať aspoň 3 nohy repektíve v 3 tej vstupuješ. Nemusíš to velmi riešiť pokial niesu velke cenove rozdiely medzi CG a Range , prioritou niesu názvy ale čo z toho môžeme vyťažiť, teda všímaš si extremne body a v ktorej polovici CC sa trh práve hýbe , ak je to v hornej a je tam aspoň 5 usečiek trh sa presunul vrámci CG na vyšší level a tam vzniklo vrámci velkeho CG male CG alebo Ledge , musíš to brat ako "Kinder vajce" ..... ;)

FESX teraz nemá správne "grády"a dost ide do strany preto vytváre same ST body ktore ta môžu zavádzať. Ked si to prepneš na vyšši Tf tak ich budeš mat menej a je väčšia šanca že sa budeš rozhodovať správne. Nikde sa neponáhlaj , načo sa plašiť za úsečkami ked oni k tebe dôjdu aj sami ...skrotené... ;) nič ti neújde relaxuj a zarábaj .

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

To Gladiator:

Pokud tomu rozumim spravne tak vlastne vstupujes na short hrane do longu, teda je to jakasi korekce s tim, ze musis preckat cely pruchod pres CG az k horni hrane kanalu. Musis tedy zvazovat zda je CG dost velike a nabidne potencial alespon posunu na BE pokud to dojde k horni hrane CG. Je to tak?

R.

Sdílet pomocí služby

to All,

aby som Vás nezmiatol, aj normálny vstup podla Rossa je samozrejme OK a robím niekedy aj ten pokial je tam priestor pre minim.BE ako správne podotkol Lapaz. Tento druhý spôsob -protitrendový je menej riskantný nakolko Vám stačí SL cca 10-30 Eur , ale keď vstupujete na hornej strane CG s rozpätím 100 Eur potrebujete SL 100 Eur , alebo minim 50 eur jeden tick pod CC pokial sa nad CC cena hýbala aspoň 5 usečiek(3 min graf), vtedy bola táto hranica trhom uznaná.
Prvý spôsob sa však nedá použiť stále automaticky, musíte si všímať či už došlo v blizkej minulosti k odrazu trhu od danného bodu a ako, ideálna formácia je DB/DT.

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

Ahojte,

tak dnes od 12:30 je to ina jazda/zmena/divocina.

pisali ste tu o spravach, ktore to sposobili. viem, ze sa tu o tom uz mnoho popisalo, ale nemohol by dat niekto kratky navod, kde sa dala ta sprava vidiet (ale poprosim o konkretny priklad, lebo info, ze pozri si to na www.forexfactory.com/ som uz dostal). Teraz by ma skor zaujimal aj konkretny screen shot s danou spravou, lebo v tej spleti na forexfactory sa pravdupovediac nevyznam.

A este by ma zaujimalo, ci sa da nejako vysledok spravy (ak vobec existuje) aplikovat na pohyb trhu, t.j. dalo sa na zaklade dnesnej spravy predpokladat, ze trh pojde dole?

vdaka

vasto

Sdílet pomocí služby

Zdravím všechny, dnes krásný down,který víceméně Gladiator předpověděl viz.jeho DB na včerejším screenu (tu) Na screenu dva vstupy do short po překročení TL. V obou případech mi korekce zasáhla SL.Po korekci šel trh mým směrem a v obou případech by s velkou rezervou zasáhl původní PT.V trhu bych zůstal se SL min. 9b,což je na mě už docela hodně,tak nevím jestli to chce více trpělivosti na vstupu nebo více tolerance pro SL nebo obojí. :) Gladiator: bral bys některý z těch vstupů jako platný? Hezký víkend všem Tomas

10778

Sdílet pomocí služby

vasto přikládám screen s dnešním forexfactory - já tam už mám nastavené věci které se mi hodí - dobré je mít tam čas pro náš region - implicitně tam je východní čas ameriky, ve filtrech si můžeš zaškrtat pouze zprávy co tě zajímají - ale "A" - tedy červené reporty mívají vliv na evropu i když jsou americké, dnes zacvičil s trhy i "B" report v 15:55 prý jsou lidi co tyto reporty obchodují, já jsem nepřišel na metodu která by dávala smysl. na forexfactory uvidíš výsledek reportu až po refresh a to někdy i s více než minutovým zpožděním, takže pokud na ně chceš reagovat, musel bys mít lepší zdroj. každopádně po zásadním reportu to je taková divočina, že si stejně rozumný vstup neumím představit (možná snad nějaký automat), anebo když nabere trh směr a u nějaké SR bariéry zpomalí (tak se mi to jednou povedlo, že jsem využil nabrané setrvačnosti, ale zároveň se mi vykreslil vstupní pattern, každopádně to bylo hodně rychlé a nebyl čas na zaváhání) víceméně považuji za nejrozumnější těsně před zprávami zůstat stranou. a jak už někdy dříve psal Gladiátor, štěstí přeje připraveným a pokud se načrtne na grafu jasná situace, bývá report katalyzátorem, který většinou dotažení patternu pomůže.

10779

Sdílet pomocí služby

Zdravím všechny,dnes jsem dočetl celé toto vlákno a jen jsem si potvrdil mou představu o dalším směru mého života.Dlouho se zajímám o finanční trhy a měnu.Začínal jsem na forexu u XTB a dnes bych rád přešel do tohoto vlákna.Forex byl začátkem,ale budoucnost vidím zde.Tak děkuji za kladné přivítání (tu) :)

Sdílet pomocí služby

Stomas,

vstupy máš OK a sú platné, akurát zo strachu že prídeš o SL prichádzaš o zisk ktorý by mohol byť dobrý. Pokial musíš "škrtiť" účet tak pokial si si istý že ide o swing alebo nejaku PA formáciu vstupuj na jej vrchole do Shortu a naopak do Longu tak môžeš vstupovať s malým SL . Ak vstupuješ po prerazení TL , ST dávaj SL nad najbližšie High ak ti to velmi nenabúra rozpočet. Prípadne pozri posledné úsečky aké maju rozpätie , ked má úsečka napríklad 50 eur a trh je klesajuci úsečky sa prekrývajú zhruba 30% tak potrebuješ dať SL od high poslednej úsečky 50 Eur to je bezpečná zona pokial nieje trh velmi volatilný ako pri oficialnom open.

Gladiator 028

Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...