Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

EUREX - Euro trhy FESX, FDAX

Doporučené příspěvky

Ahoj stomas
Myslel jsem to tak, ranni OU udelala high, vratilo se to do Pa CG kde se to odrazilo od high nizssiho stareho Range ktere je asi 8 dni zpet, dle ktereho jsem se taky 5 dni uz ridil.... psal jsem to jak kdyby od zacatku seance..

nevim proc jsi tam sel short, kdyz trend byl long, mas tam i RU, pod tvojim prodejem bych nakupoval na high RU do longu ale byly obedy.
tot muj nazor

Sdílet pomocí služby

šimi

máš pravdu,všechno hraje pro long...zasekl jsem se,protože se ceny dostaly na letošní maximum v jehož další
růst už jsem nevěřil a naopak čekal korekci dolů..asi to byla blbost..

Co se týče vstupu na high RU,tak bys do toho šel i přesto,že 8 bodů výše je dnešní High?
Spekuloval bys na jeho proražení ?

Díky
Tomas

Sdílet pomocí služby

Ahojte,

Mno dnes to naozaj bolo pekne dopoludnie. Viacero moznych vstupov, napr. prerazenie piatkoveho, ci stvrtkoveho High. Skor som sa ale chcel opytat zbehlejsich na odrazenie od 2877. Dal sa nejako odhadnut tento "genialny" obchod/vstup? Viem, ze je to piatkove Close, ale predsa len potom ten gap, ktory sa trh ziavne "ponahlal" vyplnit.

Mimochodom OU je Open Usecka?

Vdaka.

Vasto

Sdílet pomocí služby

Zdravim vsetkych, podarilo sa mi rozcitat Rossa a dnes som prvy krat vyskusal aplikovat nieco, co som sa uz naucil. Vstup sa mi zda celkom v pohode, iba vystup (ale to bolo asi z netrpezlivosti a zo strachu - na tom treba asi popracovat!!!) som pouzil uz pre mna stary odskusany posuvany stop. Keby som sa riadil Rossom tak vystupim po 2 obratovych ciarach (cervenych) na open nasledujucej ciary, teda na hodnote 2903 (zisk by bol 17 tickov/kontrakt). Poprosim Vas o pripadne komentare a poriadnu kritiku. Vopred vdaka za kazdy Vas nazor. PS: Chvilu som toto forum ignoroval (rozcital som dalsiu knuhu) a tak ma trochu sokovalo, ked som zistil ako ukoncil svoju cinnost Opius. Myslim, ze rebricek oblasti, ktore treba nutne pre trading by mal byt: 1.psychologia, 2.psychologia, 3.psychologia, 4.money management, 5. obchodny system. 4 a 5 su uplne na nic, ak clovek nema v malicku 1,2 a 3. Dufam, ze po predychani tejto straty sa Opius vrati spat. Zivot mi zasadil zopar ovela tazsich ran (neporovnatelnych so stratou uctu 5.000€) a napriek tomu idem dalej, pretoze to ma vyznam a z toho co sa stalo beriem silu do dalsieho snazenia. Takze poprosim o komentare:

10681

Sdílet pomocí služby

stomas,
dle me byly ceny v CG ale moc uzkem 60 eurove 2903-2909. takze mista na profit moc nebylo.takze bud vystoupit na high CG nebo jenom posunout sl treba na BE+ a cekat jestli to i prorazi, nebo cekat az na prorazeni CG up a vystoupit u nejblizsi ST. Coz nevim proc se to zrovna zastavilo na 2919. v minulosti hledam a hledam a nevim..

vasto. jj ou je open usecka

jinak, omlouvam se, ze nejsem zadny dobry spisovatel a obcas neco tak nesrozumitelne napisu....

Sdílet pomocí služby

Vasto,

tento "geniálny" vstup je velmi dobrý nie však geniálny lebo je dobre viditelný pokial správne pozeráš . Vyšiel z Close z piatku ako si zaregistroval . Okrem RU,CG, CC a High/Low je open a close usečka najdôležitejšou indíciou pre obchod a to o to viac pokial su tieto úsečky blízko seba. Trh ráno otestoval dlhu stranu a vrátil sa späť , preobchodoval sa cez open , ale nie cez close čo tvorí samo o sebe ST barieru . Toto ranné open sa dá zobchodovať protitrendovo ked vstupuješ na low open a SL daš 2 ticky pod close z predchádzajuceho dňa. Ked je trh silný a rozhodne sa ísť opačne tak nemáš velku škodu , ale ked sa odrazí ako dnes máš slušný profit. Zatial tu nechcem pridavat dalšie obch.techniky lebo najprv musite zvladnuť ST urovne a zaklady Rossovho systemu (teda tý ktorý máte záujem o PA system).Neskôr pritvrdíme...:-)

Regit,

ak posuvaš SL za cenou tak ho umiestni 1tick pod reverz úsečku , ak sa trh obráti ostávaš v obchode ak nie tak ti zostane väčší profit ako ked ho zbytočne umiestnuješ do priestoru.

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

Regit,

bavime sa o tomto konkretnom prípade ked trh urobil po sebe tri dlhe rastove úsečky teda dalo sa predpokladať že trh svoj hlavný pohyb vyčerpal a bude sa vracať -swingovať . Ak chceš ostať v pozícii dlhšie po takomto pohybe nemôžeš SL trailovať , ale zaisti si nejaký zisk ktorý ti relativne postačuje a nehýb s ním viac , potom vystupuješ už len na pevnom PT. Ak si chceš zaistíť doposial získaný profit z väčšej časti tak podstupiš riziko vyhodenia z trhu tým že posunieš SL tesne pod reverz usečku.
Nedá sa jednoznačne povedať že len toto riešenie je správne a iné nie, každý obchod je originálny a tak k nemu musíš pristupovať.

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

Ahojte, dakujem za reakcie. sledujem trhy papertradovo a snazim sa im porozumiet a nasluchat. trocha ma "irituje" v ninjovi pravy dolny sltpec, vid. obrazok, cervena elipsa. chcem sa teda opytat skusenych traderov, prip. aj nazory inych ako vnimate tie cisla? ma zmysel sa nimi zaoberat? vdaka vasto

10697

Sdílet pomocí služby

Ahoj Vasto,

tie cisla co si zakruzkoval znamenaju pocet Ask (A) a Bid (B) pre Buy (prvy stlpec) a Sell (druhy stlpec) v danom momente. Nie som si isty, ci ide o zadane, alebo vyplnene prikazy. V kazdom pripade sa to da pouzit ako ukazatel "zivosti" trhu. Ak su cisla v desiatkach, nic moc sa nedeje. Ked ale vyskocia na tisice, v trhu nastal sum. Toto nemam z nejakeho manualu k NT ale som to odsledoval, kludne ma opravte, ak sa mylim.

Sdílet pomocí služby

Vasto

pravděpodobně ti jde o ty dvě hodně kolísající hodnoty v pravo.To jsou ask size / bid size přičemž bid size je množství kontraktů které lze za danou cenu prodat a ask size je množství kontraktů které lze za danou cenu koupit.Teoreticky, pokud bude významně převyšovat hodnota BId size hodnotu Ask size,znamená to,že v trhu je větší množství zadaných Sell příkazů,což ovlivňuje cenu směrem dolů.Jestli se pletu,prosím opravte mě.

Ty hodnoty vlevo,které kolísají méně jsou čistě ceny ask/bid,přičemž ask je cena za kterou v danou chvíli nejlépe nakoupíš a bid cena za kterou nejlépe prodáš.

Každopádně tyto hodnoty kolísají tak rychle,že to chce asi velkou praxi to nakoukat a používat.

Gladiator by k tomu určitě měl co říct.:)

Tomas

Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...