Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

To Opius,

Presne vim o cem mluvis, protoze si zazivam neco podobneho, jak jsem uz psal byt bez prace ma obrovskou vyhodu, protoze mam na trhy 100% myslenek a casu, ale clovek je pod obrovskym tlakem, protoze uspory pomalu (a nekdy ay moc rychle) odtekaji a nove prijmy jsou v nedohlednu. Neprojel jsem sice cely ucet, ale moje vize, ze bych se tim mohl zivit se pomalu a jiste ztraci v mlze...

Preji brzke psychicke zotaveni a uspechu v dalsich krocich!

Mej se.
R.

Odesláno

Ahoj Lapaz,

ak short tak na 2818 to je linia za ktorou by to mohlo padnuť hlbšie výber rýchleho zisku na 2794 a nižšie 2747 tam by sa to mohlo obrátiť späť.

Stomas,

myslím že si to pochopil a na nejaku tu kávu zarobíš.... ;)

Gladiator 028

Odesláno

Gladiator,all

díky :)

Nevěděl bys prosím tě o nějaké srozumitelné literatuře popisující chování a vazby účastníků burzy,insiderů,velkých hráčů,jak se myšlení traderů promítá do pohybu trhu apod.
Četl jsem tady na diskuzi o knize Market Profile,ale podle zdejších ohlasů to je těžká literatura pro začínající a já hledám něco pochopitelného na čem by se dalo dále stavět.

Omlouvám se za out of topic,nemíním toto téma dál rozvádět.

Hezký den všem
Tomas

Odesláno

Stomas,

ano je to ťažká kniha , ale keď do toho prídeš tak je to v podstate jednoduché .....tak po 15 tich čítaniach celej knihy a aspoň roku praxe... ;)
Celá kniha jedná o chovaní davu a pohybe ceny tým spôsobenej , to je to čím by mal každý trader ktorý to myslí vážne s týmto biznisom začať. System MP sa priamo aplikuje spolu s PA systemom a neviem či existuje silnejší nástroj na profitabilné obchodovanie. Práve v MP sa odráža chovanie davu a napríklad už po prvej hodine obchodovania je ti viacmenej jasné čo môžeš očakávať od danného obchodného dńa, ake je pravdepodobné High/Low teda mantinely na ktorých môžeš stavať. Nič nie je zadarmo a v tradingu už vôbec nie preto čas investovaný do štúdia je najlepšou investíciou tradera.

Gladiator028

Odesláno

Toto vlákno čítam pomaličky od začiatku. Ešte som sa nedostal na koniec, som niekde v polovici. A už teraz možem povedať, že som "radikalne" zmenil systém. Myslím k lepšiemu (viac mi vyhovuje, no nevravím, že nebojujem). Za to ďakujem hlavne Gladiatorovi, no nie len jemu. Aj tebe Opius. Máš môj rešpekt. Viem, že keď sa znova do toho pustíš už pri tom ostaneš navždy..... veľa štastia

Odesláno

Opius,
Ocenuju Tvou odvahu zverejnit svuj pribeh.
to s tim centrem sebepoznavani je dobrej for ;-)
Pokud dosly uspory tak asi nebude jina cesta nez zpatky do procesu. A tim budes mit spoustu casu na trenovani. Prece vyhodit 2 roky usili je nesmysl. Takze drzim palce.

Chi se jeste zeptat, nez jsi sel live mel jsi za sebou aspon 2 ziskove mesice po sobe na simu?
A behem live menil jsi system/pravidla?
Ted zpetne myslis si, ze jsi mel duveru ve svuj obch. system nez jsi zacal live?

Diky, Jirka
(ja jsem zatim sim, 9 mesicu denodenniho koukani do grafu zasebou, se symptomy zacatecnika jako je preobchodovani, hledani gralu, pod vlivem emoci strachu/chamtivosti, obchodovani v chopu, a ackoliv vedome vim co jak ma byt tak to na grafu porad nezvladam delat spravne)

Odesláno

Ahoj Gladiator,

Je mnoho knih o Market Profile. Můžeš mi prosím povědět, jak se nazývá přesně kniha o které hovoříš a kdo je autorem ?

A abychom nebyl offtopic, tak já jsem se pomalu po letním půstu přesunul z FESX na Nasdaq, který nabízí podobné profity s menším riskem a jelikož jsem z velké části protitrendový trader, tak mně vyhovuje, jak se pěkně "vlní" a háže s sebou v range jak rybka na suchu. :-)

Odesláno

Tak tady trochu přispěju.. Do screenu jsem zakreslil jak to vidím, jeslti mám dobře zakreslené to CG, tak by mohlo dojít k proražení dolů... ALe nevím, prosím zkušenější o koment..:-) Díky!

10628

Odesláno

Ahoj šimi,

mohol by si prosim ta pridat screen z tvojho dnesneho obchodu z rana, ale na nizsom time frame?
S tym mam totiz problem, vidim formacie na vyssich TF, ale na nizsich neviem presne kam umiestnit SL a ako nacasovat vstup.
Totiz formacie na nizsom TF urcim spravne, ale vacsinou ma vyhodia z obchodu korekcie. Diky moc.

Hiker

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...