Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

EUREX - Euro trhy FESX, FDAX

Doporučené příspěvky

jarina Napsal:
-------------------------------------------------------
> Ahoj tictac,
>
> data tímto způsobem získaná mám perfektní.
> Stahovala jsem je po jednotlivých kontraktních
> měsících, tj. např. 17.6 až 18.9. ne celý rok
> najednou. V NT dáš nejprve Reload a takto si
> nastavíš jeden kontraktní měsíc. Poté dáš teprve
> Export stejně nastavený. Napadá mě také, že by
> jsi mohl mít špatně nastavené v Sierra Chart Chart
> Settings. Musíš mít nastavený Start Time alespoň
> 07:00:00, End Time 23:00:00, Tak se ti zobrazí trh
> celého dne. Pokud by se ti stále nedařilo, data,
> která jsem získala ti mohu někam poslat nebo jinak
> předat.
>
> Jarka

Ahoj Jarko,

díky za radu, je to mnohem lepší, ale stále ne stoprocentní, téměř v každém kontraktním měsíci najdu nějakou vadu.Už si nevím rady.Předtím jsem nepoužíval funkci reload, ale hned jsem data exportoval.
Jinak děkuji za nabídku k zaslání dat.Pokud by se mi do budoucna nedařilo stahovat, tak velmi rád využiju.
Přeji ať se daří.
Omlouvám se za příspěvek mimo vlákno.
>
>

Sdílet pomocí služby

Ahoj Gladiator, chcel by som sa spýtať jednu vec, v jednom príspevku si spomenul že pri PC sedíš aj dvanásť hodín. To znamená že máš dosť času si počkať na ten správny vstup. Ja mám ten problém, že k obchodovaniu sa dostanem až o 16:00 a europa sa dá obchodovať tak najviac do 18:00. Ako si to riešil ty, keď si sa neživil tradingom a mal si obmedzený čas na obchodovanie. Niektoré dni sú totiž v tomto čase dosť nemastné - neslané a v ráci PA sa signál ani neutvorí. Preto stále špekulujem s US trhom, ale tam zasa nedokážem obchodovať pomocou PA. Už som z toho na prášky....... Inak prikladám screen s dnešným mojim obchodom na FGBL

10522

Sdílet pomocí služby

Ahoj Mahrlo,

v prvom rade pekný obchod ... (tu)

Ja som to nemal až tak komplikované, lebo čas som si vždy zariadil podla potreby nakolko som podnikal a všetky veci som viacmenej vybavoval po telefone a cez PC , čiže nikto mi čas neriadil.
S tými nemasnými dnami je to tak, že to netreba riešiť čiže nevyhľadávať signál nasilu, lebo si pod tlakom nakolko máš na obchod 2 hodiny, no na obchod ti stačí aj niekolko minút ked dostaneš dobrý signál , ale to predsa vieš. Skrátka netlač na pilu , lebo to nedopadne dobre dostaneš sa do depky a nebudeš si dôverovať.
Nemusíš za každú cenu obchodovať Eurex ak ti to nevyhovuje , obchoduj US trhy , dôležité je aby si sa cítil v pohode.
Môj názor na US trh je taký , že ak ho obchodovať tak ES 500 , má celkom čitatelný pohyb a hodnota ticku je tiež slušná. Z pohladu PA je úplne v pohode a môžem sem tam hodiť nejaký screen s analýzou trhu ak ti to pomôže.

Hiker

....... (tu) môžem ísť do dôchodku.... ;)

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

Ahoj Gladiator,
to je práve môj problém, že tlačím moc na pilu a depku mám už jak stodolu. Ked obchodujem sim, tak som v pohode, ale ked prepnem na live, tak mám pocit ako by som dostal latou po hlave a lezem doslova do každého pohybu. Tak len dúfam, že to časom prekonám. Díky za podporu a rady (tu).

Sdílet pomocí služby

To Gladiator:

Ve focusove vlakne se rozproudila diskuze o systemech prorazeni OR/1 swingu po open atp. Porad bojuju s FESXem, PA je fajn pomalu se posouvam, ale stale to neni na profitabilni obchodovani a myslenka OR me docela zaujala. Zkousel jsem ruzne systemy co tam prezentuji zbacktestovat na FESX a nejak to nevychazi. Vim, ze jak jsi obchodoval FESX tak jsi rikal, ze ranni prorazeni jsou nejlepsi, mel jsi nejaky system na OR nebo jsi to nijak nerozlisoval CG jako CG?

Dalsi otazka je opet kolem TF. Ted je FESX citelnejsi na TF 15 min a vyse, ale vstupovat s malym SL se mi na tomto TF moc nedari, protoze nevidim do usecky jak velky SL to chce a pokud to dam do logicke zony tak je SL prilis velky vzhledem k soucanym pohybum. Pokud jsi obchodoval vyssi TF tak jsi i vstupoval nebo jsi prepinal vzdy na 5 minut po jemnejsi vstup? (Pokud ano vstupni cenu jsi jeste upravoval podle situace na nizsim TF nebo uz proste byla dana z vyssiho a dle nizsiho jsi nastavil jen SL?)

Posledni dobou se nejak motam v kruhu a neumim to posunout. Nemam se koho zeptat a tak se asi budu muset stavit za tebou na ryby :S
Diky predem za komentar...

Mej se.
R.

Sdílet pomocí služby

Ahoj Lapaz, prikladám nejake screeny k tematike range/OR , nedá sa tam všetko popísat čo by som chcel , lebo by to bola sama značka tak ostaneme pri základoch. Trh musíš v prvom rade vnímať ako celok , teda mal by ťa zaujímať minim 3 dni dozadu. Najprv si všimni OU všetkých dní, to ti povie o možnom vývoji trhu pre danný deň , všimni si na screenoch ako jasne trh naznačoval kam sa uberá , každé open bolo nižšie než predchádzajúce teda mal by si brať v dannom dni len short signály ak chceš ísť s trendom. Vzhladom na OR ktore malo na screenoch rozpätie 270-300 Eur dá sa toto rozpätie považovať pri trhu FESX za denné maximum, teda logicky si budeš vyberať vstupy v extremných bodoch range a SL umiestniš nad range, alebo čakáš na jeho prerazenie spolu s meraním volume v úsečkách pod hranicami range. Ak je OR uzke do 100 Eur môžeš obchodovať hneď prvé prerazenie trhu, lebo bude väčšinou silné, po 9:00 prichádzaju najsilnejšie signály , ale aj od 8:30 je trh už pomaly "predpečený". Ak sa ti črtá signál tesne pred 9:00 a nachádza sa blízko extremu z predchadzajuceho dňa tak buď počkaj na 9:00 , lebo vtedy sa to môže otočiť alebo vstupuj s velmi tesným SL. TF-ko, hlavné vstupne línie si tahaj napríklad z 30 min grafu na 10 -5 min graf a v týchto oblastiach vstupuješ na základe signálu z nižšieho Tfka lebo sú jemnejšie. Výstup rieš buď to pevným PT a nerieš logicke body, alebo v logickom bode taktiež vytiahnutým z 30 min grafu a už to nechaj tak, lebo ak budeš v kuse hypnotizovať 5 min graf 30 min a viac je velka pravdepodobnosť že spanikáriš a vystupiš predčasne lebo je rozdiel pozorovat jednu úsečku ako sa približuje k PT jedným smerom s malým kmitaním hore dole a je rozdiel riešiť swingy ktoré ťa strašia že už sa trh otáča. Trh sa väčšinou dostane minimálne do tesnej blízkosti logických bodov , alebo dokonca velmi presne takže ide o to aby si vedel čo robíš a aby si si veril. SL som používal štandartne 50 -70 Eur podla okolnosti , ale ked vstupuješ na základe RU alebo silnej ST úrovne stači ti aj 20 Eur tesne pod /nad vstup. Gladiator028

10529

10530

Sdílet pomocí služby

tictac,

v jednom z příspěvků výše píšete ... Stahuji ticková, tedy 2 sekundová, ... buď jsou data ticková nebo s 2 sec. timeframe, tudíž to co píšete nedává smysl.

píšete ... Také při formátování vznikají mezery ... formátováním v J.A.testeru vám žádné mezery nevzniknou (leda že by byly některé řádky poškozeny, což je velmi málo pravděpodobné).

Aleš

Sdílet pomocí služby

Alec Napsal:
-------------------------------------------------------
> tictac,
>
> v jednom z příspěvků výše píšete ... Stahuji
> ticková, tedy 2 sekundová, ... buď jsou data
> ticková nebo s 2 sec. timeframe, tudíž to co
> píšete nedává smysl.
>
> píšete ... Také při formátování vznikají mezery
> ... formátováním v J.A.testeru vám žádné mezery
> nevzniknou (leda že by byly některé řádky
> poškozeny, což je velmi málo pravděpodobné).
>
> Aleš

Děkuji za odezvu.
Přesunul jsem diskuzi o datech do jiného vlákna přímo o daném problému.Pokud se tedy můžete vyjádřit?
Děkuji René

www.financnik.cz/forum/read.php?23,141148,142844#msg-142844

Sdílet pomocí služby

Ahojte, prikladám screeny FDAX-u z dnešneho dňa s komentárom. Takže dnes ráno som mal najdrahšiu tlačenku na svete...stála 750 Eur ;) vysvetlím... Včera som pridával screeny s temou ako narábať s OR na FESX a dnes to pokračovalo dalej na FDAX-e , cena tri dni po sebe klesala, nie je ani tak podstatné že graf vizuálne klesá ako to, že každé Open bolo nižšie ako predchádzajuce. Cena sa hýbala v CG dva dni pri čom už včera večer sa pokusila prerazit von no bola zatlačená späť pod CC , teda trh bol už včera výrazne nižšie . Dnes ráno bolo Open nižšie a cena bola zase odrazená od včerajšej CC línie dole, teda trh sa nám zosunul do nižšieho rage a to bolo ticho pred búrkou. Očakávalk som prudšie prerazenie trhu dole preto som dal čakačku na ST liniu z 15 min garfu no a ako naschvál dostal som chuť na tlačenku preto som si zašiel do nedalekého obchodu veď čakačka je a o chvýlu som späť no ta chvýľa bola dlhšia , trh rýchlejší a môj PT paušalne nastavený na 1000 Eur , lebo stále si ho potom manuálne posúvam do logického bodu podla potreby . Pôvodne by som vystupil na 5658 bod z 15 min grafu. Trh vyštartoval rýchlo dosiahol hodnotu 750 Eur a stiahol sa späť ......drahé rańajky... :) Prišiel som po finále, ale hned som využil odraz trhu od vytvoreného kanála dole pridal rozdiel tickov z prveho obchodu a PT som si nastavil na 750 Eur , lebo bolo viac než isté že trh otestuje dosiahnutú úroveň s prvého pokusu a stalo sa takže vrátil mi čo mi bol dlžný a už ho nechám dnes na pokoji..... ;) Gladiator028

10535

10536

Sdílet pomocí služby

To Gladiator: Diky za komentar k OR. Koukal jsem na tvuj tlacenkovy obchod na FDAXu ten promeskany a rad bych se zeptal jak se rozhodujes v techto situacich, protoze to vypada na short i na long: LONG story: Rano se trh pokusil o prekonani CC a o par bodiku ho dokonce i prekonal takze bariera nevypada uplne pevna nevznikl zaden pevny SR bod, proto se velka pravdepodobnost, ze se trh pokusi o novy utok po odrazeni od nejake logicke urovne a to by mohla byt ta uroven na obrazku (kde jsi vstupoval poprve do shortu). Dokonce tam i mas trendovou linku (bila tenka) ja by to mohlo vypadat. 1. vstup LONG 1 tick nad linkou a SL pod linku. SHORT story: Jak jsi psal ty, snazili se prekonat, ale neprekonali a tak se na to vysra... a po prekonani bile vstupni linky to bude definitivni short na SR co tam mas. 2. vstup SHORT 1 tick pod linkou a SL nad linku. A ted babo rad? Diky za nazor. R.

10537

Sdílet pomocí služby

To gladiator:

Dilema cislo 2 pro dnesek. Na FESx screenu viz. dole je situace, ktere mi rovnez neda spat a to ohledne volume:
VARIANTA 1:
Cena v range, rano uspesne prorazeni nekalikadenniho low range, tedy velka pravdepodobnost, ze tudy cesta vede pak jde trha na horu a je moznost, ze se odrazi a pokusi se to dorazit do Shortu a vzrusajici volume muze znamenat vyber profitu byku a nastup medvedu k definitivnimu prorazeni short a tedy idealni vstup do shortu. (ktery si ted nove predstavil a popsal)
VSTUP: SHORt tick pod High range a SL nad range

VARIANTA 2:
Medvedi sice prorazili, ale tim se vycerpali a ted utoci na branku byci a pokusi se taky prorazit High range, kdyz se to rano podarilo medvedum tak musi srovnat skore (ted trochu zertuju), ale v podstate ocekavam prorazeni High. Vzrustajici volume v teto variante mi rika, OK pridavaji se dalsi obchodnici to vypada na prorazeni.
VSTUP: LONG tick nad High a SL pod linku

Oboji mi dava smysl a nevim to nejak uchopit co mi teda to vzrustajici volume pomuze?

Diky predem za vysvetleni, mozna nad tim moc premyslim :) :S

R.

Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...