Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

EUREX - Euro trhy FESX, FDAX

Doporučené příspěvky

Regit, K tvému dnešnímu obchodu. Taky jsem tam vsoupil. Používam ještě na potvrzení signál z FinWinu. Zisk z dnešního obchodu jsem měl 160E viz předchozí příspěvek. Před vstupem byla pěkná divergence. Přikládám obrázek z 3 min grafu, který používám primárně k obchodování. na 15 min grafu si určuji trend a dělám si celkový pohled na trh.

10406

Sdílet pomocí služby

Ahoj Jarino a všichni diskutující,

jestli jedeš přes InteractiveBrokers, stačí si aktivovat Eurex (DTB) Non-professional - Level I
na 1 měsíc na vyzkoušení, stojí myslím 8,- USD a můžeš si libovolně data otestovat v Sieře: (FDAX, FESX...)

Jinak jsem na tom velmi podobně, jako Ty. Taky jsem začínala na ES a TF v USA, hlavně díky finančníkovi
dříve patterny Finwin. Nyní už ale 3 měsíce testuji FDAX, protože mám taky malé děti a budu na něj do měsíce přecházet live. Už mám Finwin jen jako podpůrný, vychází mi nejlépe kombinace EMA 34, 204 a CCI a jejich
divergence proti cenám. Jedu IB, Ninja, 3min FDAX.

Ať se daří, Petra

Sdílet pomocí služby

Ahoj Lapaz, nema to nič spoločné s formáciou PA ako takou, ked chceš íst do longu protitrendovo trh musí plynule klesať aspoň 5 usečiek . Počas poklesu kontroluješ volume v každej úsečke za "pochodu" nie len na histograme. Potrebuješ vidieť či narastá prudko od začiatku , alebo pozvoĺna. O čo ide? Ide o to že keď v posledných úsečkách je napríklad volume 600 a z toho sa 400 utvorilo v prvých okamihoch úsečky prudko pribudli obchodníci ktorý vyčkávali na vstup pokial si neboli"istý" že ide o short .... ;) V poslednej úsečke pribudlo predávajucich raz tolko teda 1200 a trh dorazil po trend linku z čoho vyplíva že tý ktorý bloli v trhu od začiatku respektíve skôr sa už nabalili a budú vyberať zisky v logickom bode čo sa aj stalo. Na tom je vlastne založený princíp toho systému, po oslabení trhu medvedmi vstupia do trhu býci využiju "presilovku" a tlačia puk k svojej bráne..... :) alebo naopak pri Longu. Znie to možno komplikovane , ale nič ťažké na tom nie je len musíš sledovat volume a mať zakreslené ST body, TL atď. Výber sa realizuje v najbližšom logickm bode: CC, horna hrana CG, RU a podobne. Netreba zabudnúť , že je to len využitie presilovky a tá netrvá večne hoci dnes trh pokračoval dosť dlho hore, skrátka treba vedieť kedy máte dosť. Gladiator028

10429

Sdílet pomocí služby

Ahoj Gladiator,

vdaka za dalsie zrozumitelne vysvetlenie Volume, postupne sa mi vyjasnuje o com je zapas bears/bulls. Vcera mi dorazila kniha od Rossa. Takze hadzem bokom studium indikatorov (aj ked ich este asi pre pokoj v dusi na obrazovke chvilu necham), po precitani prvych stran som pochopil, ze zbytocne matu - najma pri gapoch a velkych pohyboch a v podstate aj tak meskaju za tym, co sa da vycitat priamo z grafov.

Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...