Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj Gladiator,

pojem "Congestion CG" je pre mňa neznámy. Takže nechápem tvoje vysvetlenie. Dá sa Volume Up Down napríklad použiť ako podpora pri aplikácii protitrendových stratégií, teda ak vidíš, že väčšina trhu predáva, budeš hľadať vstupné signály na nákup? Inak tie cenové obrazce, ktoré vytvára trh ma stále lákajú čím ďalej tým viac. Skúsim si vytlačiť FESX s 30 TF aspoň pol roka dozadu (nechám si tam aj indikátory) a budem hľadať. Pár už som (aspoň podstatu) pochopil zo stránky Dana Zangersa - www.chartpattern.com/understanding_chart_patterns.html

Odesláno

Ahoj regit,
odporúčam ti si prejsť toto vlákno celé, ušetríš tým Gladiátorovi dosť času opätovným vysvetlovaním základných pojmov, ktoré používa pri opisovaní svojich screenov a popritom sa i veľa naučíš.

Odesláno

Ahoj regit, CG je len skratka pre Congestion ktoru používam v každom screene . Congestions sú zhustenia cien na trhu kde vlastne medzi sebou bojuju insideri , ked ti dôjde knižka od Rossa dočítaš sa o tejto formácii. Ross vychádza práve z týchto Congestion a niekolkých dalších paternov. Dan Zanger je obchodník PA , ale z úplne inej školy , lebo on používa hlavne klasické PA formácie a niektoré z nich zase neuznáva Ross , ale nič to nemení na veci , že oba systemy funguju velmi dobre. CC je cenove centrum ktoré som si zobral z Market Profilu a musím povedať že fungue veĺmi dobre vrámci CG. Volume UpDown sa dá použiť v zmysle toho, že ak vidíš klesajúce volume, ale trh sa hýbe do strany viacmenej na prvý pohľad stále rovnako môžeš očakávať blížiace sa prerazenie , tak ako sa stalo dnes po klesaucom volume v CG pozri screen. K protitrendovej technike pridavam screen z FDAX-u ako názorny príklad.Protitrendový je vlastne len vstup v shortovej úsečke do longu tesne na hranici S/R . SL dávaš velmi tesný cca 3-4 ticky lebo ak bud ST úroven prerazená viac ako o 3 ticky tak pravdepodobne to pôjde aj nižšie a v tedy nemá význam vela riskovať. V dalšom screene maš tu istu situáciu z pohladu PA systemu. Gladiator028

10367

10368

10369

Odesláno

Ahojte , prikladam screeny s FDAX-u , kôli lepšej viditelnosti vstupov z pohladu PA 3 min graf. Druhy obchod bol realizovany protitrendovým vstupom v Short usečke na úrovni ST, o tejto technike som minule písal a funguje spolahlivo pokial máte spravne definovane ST urovne. Gladiator028

10375

10376

Odesláno

Zdravím všechny.

Gladiator028, chtěl bych se zeptat. Při používání té protitrendové metody a odrazu od spodní/horní hranice CG vycházíš z Rossovy metody druhého proražení?

Odesláno

Madra,

nema to nič spoločne s Rossom, je to založene na principe odporu trhu v S/R urovniach. Od Rossa je len CG v ktorom sa cena hýbe ako medzi mantinelmi teda protilahle strany služia ako body odporu, Ross týmto štýlom neobchoduje aspoň pokial viem. Druhe preraznie z pohladu Rossa je smerom von z CG nie vo vnutri.

Gladiator028

Odesláno

Gladiator028,

já vím, že takto Ross neobchoduje, ale vlastně se takto dá uvažovat. Pokud by první proražení bylo neplatné, tak se vlastně trh vrací zpět a tam je možné aplikovat tvoji metodu.

Odesláno

Madra,

jasne veď tak to funguje, ale vždy musíš počkať na extremny bod teda hranicu CG, ST alebo CC vrámci Range . CC vrámci uzkeho CG by nemalo zmysel pokúšať , lebo stále sa to môže otočiť späť a tam nemáš priestor pre profit. Ideálne su odrazy od extremnych bodov s dostatočnou šírkou pre zisk. Táto metóda je obzvlášť dobrá pre FDAX , lebo ten má "drahé" a rýchle pohyby... ;)

Gladiator 028

Odesláno

Ahojte,

vdaka gladiator za jasne vysvetlenie. Viem, ze vacsinu veci si mozem najst pri precitani celeho vlakna, ale ked som zacal, uz pri strane 20 som mal pocit, ze sa znovu zacinam zamotavat. Takze preto moje "uz davno zodpovedane" otazky. Ale budem sa snazit, co najviac odpovedi najst sam.
Takze len na utvrdenie este dotaz: je pravda, ze S/R urovne na dalsi obchodovaci den sa vyznacuju na zaklade predchadzajuceho dna?
Dotaz na gladiatora: okrem Volume UpDown nemas v grafe ziadne ine indikatory?
Vdaka za odpovede.

Odesláno

Ahoj Gladiator,
nesouvisí také nárůst volume mezi 15.30-16.00 s tím, že se do německých trhů zapojují obchodníci z USA? Je to celkem v poslední době na FESX pravidelné a tudíž je to také okamžik kdy se dá prostřednictvím PA něco vydělat...?

Odesláno

Ahoj regit, regit napísal:je pravda, ze S/R urovne na dalsi obchodovaci den sa vyznacuju na zaklade predchadzajuceho dna ? Značia sa aj na základe predchadzajúceho dńa , lebo ked trh otvára nemáš sa podla čoho orientovať preto potrebuješ pomôcku . ST urovne spolahlivo funguju aj niekolko dní dozadu a vyberáš si tie najsilnejšie. V priebehu ďňa sa tvoria ST úrovne už aj v "novom"grafe a prihliadaš aj na nich avšak stále uprednostnuješ najsilnejšie úrovne. Od týchto úrovní môžeš spoľahlivo vstupovať do trhu , alebo si na nich umiestniš PT. Dotaz na gladiatora: okrem Volume UpDown nemas v grafe ziadne ine indikatory? Nie nemám žiadne indikátory len volume Up Down a trendove linky. Časom keď do toho prídeš uvidíš sám , že v intradennom obchodovaní kde si v pozícii 1 min- 1 hodinu ti úplne postačuje vstupovať a vystupovať na základe ST úrovní CG atď. Ideš krok po koroku, nesnažíš sa zachytiť čo najdlhší pohyb, ideš od úrovne k úrovni a na to nepotrebuješ žiaden indikátor , lebo ten ti ukatzuje väčšinou signál 2 usečky pozadu tak k čomu je ? Postupne prejdem na pozičné obchody a tam budem používať MACD alebo RSI na dennom grafe , lebo tie indikátory ti budú ukazovať či trend slabne , alebo zosiluje prípadne divergencie , vtedy maju tieto oscilátory význam no na niekolko minutové vstupy sú úpne zbytočné teda aspoň pre mňa. Odysseus, samozrejme , že je to aj tým nakolko EU trhy silne koreluju s US trhmi. Dá sa na tom zarabať , ale s opatrnostou, lebo pri oficialnom open US trhov sa do trhu nahrnie množstvo obch.príkazov a to tiež môže uškodiť pokial niesi na správnej strane trhu. Pri open by som volil skôr skalpovaciu techniku, zobrať čo to dá v prvých úsečkách a von . Potom počkať na korekciu a potom sa zachovať podla toho čo ti to povie. Prikladám screeny s temo ST z minulosti . Gladiator028

10399

10400

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...