Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj Vasto,

na všetky otázky ktoré si tu dal a ešte dáš už je odpoveď v tomto vlákne takže prejdi ho celé.
K Tvojmu grafu: Prvý tebou označený Rh nieje Rh nakolko nesplna podmienky ...po oboch stranách musia byť LL . Prvá úsečka v grafe je vždy len Open usečka nič viac a v tomto prípade je zároveń prvé High . V zmysle Rossových pravidiel sa dalo zobchodovať prvé prerazenie do Longu nakolko išlo o prerazenie prveho ranneho CG a zároveń High, v tomto prípade nebolo riskom brat signál hneď po prerazení High druhou úsečkou.

Musíš si ujasniť čo chceš obchodovať , aký systém , lebo miešať Fin-Win s Rossom nieje najlepší nápad nakolko Fin ma presne stanovené pravidlá pre vstup a Ross sleduje dannú situáciu v tvorbe úsečiek ktoré mu postupne vykreslia vstupný patern. Ak chceš miešať tak klasické PA paterny..vlajka, trojuholník atď , teda väčšie formácie s prihliadnutím na Fin ináč budeš mať v tom zmätok.

K Fin-Winu som tu už písal-dával návod na jeho"vylepšenie" pridaním RSI 36, alebo ešte konzervatívnejší RSI 50, lebo Fin vytvára vela falošných signálov ktoré Ťa zatiahnu do trhu pre pár tickov a v zápätí Ťa to vyhodí na SL. Teda potrebuješ filter na Fin-Win a vstupy sa ti určite výrazne zlepšia.

Gladiator028

Odesláno

Ahoj Mark 5,

daval som to ako príklad pre Cookj, nakolko on obchoduje FGBL . Je uplne jedno ktroý trh zobchoduješ , ide len o to že tieto dva trhy funguju presne opačne a ak príde skôr signál napríklad na FESX a Ty niesi si istý, alebo ho zmeškáš , môžeš to využiť ako filter pre vstup do trhu FGBL.

Dalšou možnostou je otvoriť dve pozície proti sebe na týchto trhoch súčasne ..pokial príde súčasne aj signál a v tomto prípade buď zarobíš na obchoch trhoch , alebo na jednom určite pokial si na jednom dáš PT napríklad 70 Eur čo ti minimálne pokryje SL v prípade, že druhý trh sa otočí. Treba to odsledovať a testovať.

Gladiator028

Odesláno

Ahoj Gladiator028,
Dekuju za vycerpavajici odpoved. Cim vic ctu tady toto vlakno tim vic zjistuju ze nic nevim. Rad bych si zakoupil knihu kterou tady doporucujes: Joe Ross "Jak videlávat denným ohodovánim na burze"; mohl by jsi mi zjistit anglicky original z ktereho to bylo prelozeno? Dival jsem se na to, ale ROSS napsal mnoho knih a ani jedna nekoresponduje s timto ceskym nazvem. Vzdy je to napsane na prvni nebo druhe strane knihy "Prelozeno z anglickeho originalu ....." Moc Dekuju predem

Odesláno

díky všem a zvláště Gladiatorovi za skvělé vlákno

Už jsem ho celé přečetl a několikrát se tu zmiňovala souvislost premarketu ES a FESX. Tyto trhy jdou "ruku v ruce", takže pokud to dobře chápu je premarket ES určitým ukazatelem toho co se odehraje na FESX. Mohu poprosit o nějaké konkrétní případy, ev. naznačit čeho je důležité si všímat u ES - a tedy co ovlivní FESX. Díky.

Odesláno

Odysseus

premarket u ESka nepredbieha vyvoj FESX cize nieje ukazatelom, su to dva trhy ktore navzajom koreluju, a zdanie ze jeden vyvoj predbieha druhemu je trosku klamlive, dovodom je ze je na nich rozdielna likvidita.

Odesláno

to Airmike

hm..., tak jak tedy ovlivňuje FESX? Jak psal Gladiátor na předcházející stránce :
[ital] "Odsleduj si premarket ES (SP 500) trhu, lebo tento trh má vplyv na europske trhy FESX a FDAX všimni si ako tento trh trenduje (väčším % z času)." [/ital]

nebo jak mi ESko může pomoci při obchodování FESX?

Odesláno

Ahoj Oddyseus, Airmike má svojim spôsobom pravdu , že to nieje doslovne "indikátor" , ale pravdou je, že europske trhy sú pod silným vplyvom amerických trhov a aj preto koreluju. Aby si mohol premarket trhu ES použiť musíš v prvom rade trhom trochu porozumieť , konkretne pohybu a mini supportom. Trh dáva v premarkete jemné indície ktoré musíš rozoznať a správne interpretovať. Pridávam nejake screeny s dannou problematikou snaď to niekomu pomôže. Gladiator028

10159

10160

10161

10162

Odesláno

jo, svojim sposobom :)

Odysseus

ja neviem ako to gladiator myslel , ale to co viem z urcitostou povedat je ze ak chcez vyuzit nejake korelacne vazby, tak by si mal pouzit v prvom rade tie ktore maju seansu v tom istom case, po otvoreni US, sa europa este obchoduje, , a tam sa da predpokladat korelacia priama, ked je totiz premarket na ESku a je tam mensie volume, tak je jasne ze vplyv na FESX to bude mat mensi ako trhy ktore su v priamom kontakte .

ovela vacsi predpoklad je, ze dokazes vyuzit korelaciu medzi dlhopismi a indexami, ktore su obchodovane v ten isty cas. skus nemecke dlhopisi sledovat v korelaciach s europskymi indexami. ich korelacie sice nieje uplne subezna, ale to je prave sposob kedy dokazes dostatocne v predstihu zanalyzovat ci sa nieco diat bude alebo nie.

a len taka poznamka, tie grafy vypadaju uplne super , ale prvom rade si chalani otvorte orderbooky, aby ste videli kde sa aky objem obchoduje, a ked budete vidiet ze je nejaky trh pod tlakom objednavok, tak sa ovela lepsie usudzuje ktory trh ovplyvnuje ktory.

Odesláno

Gladiator028

co sa tyka tych grafov, myslel som to vazne, ked pri tych suportoch co mas zakreslene pozries do DOMu, mohlo by ti to pomoct pri stanoveni minimalneho risku na obchod, mal som jeden skvely clanok ktory bol na CBOT, ale nemozem sa dostat na ich stranku, ked to niekde najdem, tak vam to sem dam.

Odesláno

Airmike a Odysseus

Airmike .....jo, svojim sposobom :-)

aby to nevyznelo alibisticky , čo som napísal , že máš svojim spôsobom pravdu tak som to myslel presne tak . Pravdu máš , že ked otvoria europske trhy tak výhoda ES viacmenej padá pretože kopiruju sa velmi tesne. To ako som to myslels tým % smerovania trhu v premarkete je vyjadrené presne v screenoch ktoré som sem dal.
Premarket ES svojím smerovaním predpovedá otvorenie napríklad FESX , teda ten druhý spôsob mojej pravdy je do 8:00.
;)

Čo sa týka indexov a dlhopisov nejaku stranu dozadu som písal o porovnávaní FESX, FDAX a FGBL . FGBL trenduje presne opačne ako FESX a FDAX takže dá sa použiť ako indikátor, ale tiež nie bezhlavo.

DOM nesledujem , objem objednávok je dôležitý veď to hýbe trhom no objednávky sa velmi rýchlo menia a neviem si predstaviť začiatočníka ako sleduje objemy objednávok a zároveň obchoduje na 1-3 min grafoch. Odysseus si hladá nejake vodítka trhu ktoré sú jednoducho pochopitelné a viditelné....nechcem tým žiadneho začiatočníka uraziť.

Pre rozhodovanie používam aj Market profile čo vlastne odzrkadluje náladu na trhu vrátane objednávok ako celok .Každopádne ak ten článok nájdeš hoď ho sem som za každú zaujímavú informáciu , alebo aspoň vysvetli pointu článku na čom je postavený .

Gladiator028

Odesláno

Gladiator028

mam pocit ze ten clanok uz nenajdem, na stranku CBOT sa neda dostat dlhsie, zrejme z dovodu ze uz nieje. pred par mesiacmi totiz CBOT kupila CME a tak si myslim ze sa vsetko presunulo na CME. na CME som to nenasiel, a tak myslim ze bude treba hladat inde.

vysvetlit by som to nezvladol, lebo to bolo velmi podrobne popisane, a na to si netrufam. pointa bola ale v tom, ze rovnako ako cenove patterny, aj v orderbooku sa tvoria " patterny" a bolo tam hodne dobre popisane ako identifikovat objednavky , kto je kto . bolo tam tiez popisane preco vlastne neskuseny obchodnik straca. a vsetko na prikladoch s orderbooku. tak ma to napadlo. ze by to mohlo byt zaujimave dat do niektoreho vlakna, pretoze tu nic take nieje.

Odesláno

Ahoj Airmike,

škoda , lebo to by ma fakt velmi zaujímalo nakolko to pripomína Market profil v inej forme. Na COBOT-e poskytuju report LDB , kde ide vlastne o presnu identifikáciu "kto je kto" v priebehu dňa a percentuálny objem obchodov. S časti sa to podobá na to o čom píšeš avšak nevytvára to žiadne paterny takže to bude asi nieči iné.
Dal si mi "chrobáka "do hlavy idem po tom pátrať.

Gladiator028

Odesláno

Gladiator, Airmike

díky pánové, je to tak - zatím hledám a ujasňuji si věci o kterých se zde píše a zjišťuji, že mě čeká ještě dlouhá plavba...Takže pokud jsem to pochopil ESko nemá smysl sledovat (ve vztahu k FESX) po 8 hod, předtím však může naznačit jak bude otevírat FESX. Ale chce to získat cit pro trh ... O provázanosti německých dluhopisů a indexů vím. Zde lze říci, pokud se nepletu, že dluhopisy reagují na indexy - např. FESX jde nahoru a FGBL dolu.

Odesláno

Jen malý příspěvek (pozorování dnešního dopoledne) k souvislostem u něm. dluhopisů a indexů. Na obrázku je vidět, že FGBS šel celkem rychle dolů a až potom FESX nahoru. Myslel jsem, že je to většinou obráceně - tedy že dluhopisy reagují na indexy. Ale možná mi to zde někdo ještě objasní ;) V každém případě jsem pověsil nákupní příkaz na poslední Rh a než jsem se nadál bylo 150 Eur doma (kdyby to nebylo v demu) a jestli se nepletu šlo vstoupit i na další ST úrovni 2811.

10166

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...