Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

EUREX - Euro trhy FESX, FDAX

Doporučené příspěvky

Lucínek Napsal:
-------------------------------------------------------
> kozidech: Např. ze ZenFire je možné vytáhnout
> kvalitní tick data asi rok zpět. Už se to tady
> řešilo mockrát.

To Lucinek
Stáhnul jsem data od ZenFire, ale jsou tam nějaké mezery.., stává se Ti to také, případně jak s takovým problémem naložíš, dají se data nějak "opravit", myslím tím jestli se dá stáhnout pouze chybějící část a a záplatovat..??Máš vždycky data čistá bez chyb..??
Myslím, že by mohl být problém jak v připojení, tak v čase kdy stahuješ, případně v zahlcení PC ostatními programy..Díky za každou radu a ochotu.
At´se daří (tu)

Sdílet pomocí služby

Zdravim Gladiator28 a vsecky na tomto vlaknu!
Jsem zacatecnik a zatim backtestuju FGLB. Moje obchodni hodiny jsou 9 - 11:30 evropskeho casu. Jsem velice omezeny casem a proto se poustim do evropskych trhu. Casove mi to vyhovuje. Jedu klasiku FINWIN (EMY a CCI50/14) TF VOL 600 - 650. Backtest za poslednich 3 mesicu je vetsinou ve ztrate -200 - 350 EU na mesic. Muj fixni SL 60, PT 80, 120, 180 - zalezi na vyvoji v trhu. Vetsinou je to mensi profit nez vetsi anebo ztrata. Kdyz sleduju tvoje charty tak ty vetsinou obchodujes v dopolednich hodinach - to je super. Mne odpoleni hodiny bohuzel nevyhovuji. Nechcu testovat neco co ze startu nebudu moc tradvat nazivo. Jestli ze chcu zacit tradovat na ostro vyse uvedene hodiny, tak EUREX je pro mne asi nejoptimalnejsi - muj nazor. Pripadne mi ze 2.5 ranni hodiny obchodovani FGLB nebo FESX je velice pomale; neni zde moc prilezitosti. Zajimalo by mne co by jsi mi poradil od ceho bych se mohl odrazit. Stacilo by mi 50 - 100 EUR denne na kontrakt. Za jakekoliv navrhy a napady predem dekuji. Jeste jednou pripominam ze jsem casove omezny a muzu tradovat od 9 - 12 hod.

Sdílet pomocí služby

focus:

nevěděl jsem, kam dát můj smělý dotaz, tak to zkusím sem. Někdy jsi psal, že máš pattern na otevření DAXu a plánuješ ho zavést i na TF. Já obchoduji TF a RB8 a snažím se něco takového najít, kde bych vstoupil během prvních 15ti minut a měl pro daný den hotovo. Začal jsem dneska backtest, kde zkouším prolomení swingů hned po otevření, nejlépe ve směru trendu, ale i protitrendové a pak ještě prolomení swingu, před kterým se v otevíracím rozpětí udělalo DT nebo DB.

Takže pokud bys mohl přidat nějaký screen tvého vstupu tohoto typu, tak by mi to pomohlo. Stejně jako jakákoliv další rada. Ale když nic nepřidáš, tak to budu respektovat. Přeci jenom pattern je duševní vlastnictví, které určitě trvalo nějaký čas ho nalézt. Asi stejně jako to teď bude trvat mě, než najdu něco rozumného.

díky z případnou odpověď, Láďa

Sdílet pomocí služby

Ahoj Cookj, doobednajšie obchodne hodiny sú pre Eurex najlepšie a väčšinou sa snažim inkasovať do 12:00 , no nie vždy je trh toho istého názoru.. :) Pokial len začínaš tak obe trhy FESX a FGBL su pre teba OK práve preto, že sú pomalšie. Nesnaž sa za každú cenu vyhladávať akciu , ale počkaj i až sa zaujímavý pohyb ukáže sám. Z toho čo si napísal, mám pocit že sa ponáhlaš a doslova kričíš trhu...pohni, lebo mám čas len do obeda !!!.. ;) Neviem ake paterny Fin-Win-u obchoduješ no pokial je tvoj backtest 3 mesiace po sebe v ztrate a niesi dokonca ani na nule tak máš tam nejaký väčší problém , ale za ten trhy určite nemôžu. Začal by som pri MM kde dávaš do SL 60 Eur a ideš si pre profit 80 Eur, tento pomer je...nepomer.., logicky keď chytíš stratu 3 x po sebe tak si v strate 180 Eur a v najbližšom obchode si zase ideš pre profit 80 alebo 120 Eur,..... takto sa z "jamy" nevyhrabeš , lebo si neustále v strese či to tentokrát výjde . Človek v strese robí hlúposti ktoré by inak nerobil , ale to je záležitosť psychiky a o tej je na stránkach finančníka popísané dosť. Pokial dokážeš konzistentne denne zarábať 100 Eur tak vyššie sumy sú už len dôsledkom násobenia kontraktov , v podstate žiaden trader viac nepotrebuje, takže Tvoje želanie by asi malo viac traderov... ;) Teraz nejaká konkrétna rada: Pokial nemáš vážny dôvod obchodovať volume či Rb grafy prejdi radšej na minutove grafy 30 a 5 min, na vyššom najdi hlavný signál-trend a na nižšom potom otváraj pozície len do toho smeru nie protitrendovo. Odsleduj si premarket ES (SP 500) trhu, lebo tento trh má vplyv na europske trhy FESX a FDAX všimni si ako tento trh trenduje (väčším % z času). Ked v tom budeš mať jasno a FESX začne napríklad "longovať" otvor si FGBL a tam môžeš spolahlivo otvoriť presne opačnú pozíciu , ale pozor nie okamžite ked začne FESX rásť...teda nie bezhlavo, najdi si signál do Shortu a ten nasleduj v sulade so svojim systemom ktorý používaš. Niekedy to môže chvíľu trvať no keď začne jeden z trhov trendovať pridá sa aj druhý a určite Ti to bude stačiť na tú 100-ku... Pozri screeeny, niesu Fin Win , ale pointa ti bude jasná. Gladiator028

10136

10137

10138

10139

10140

Sdílet pomocí služby

Ahoj Gladiator
na platformě máš vždy volume, ale nezmiňuješ se o něm, hraje ve Tvém systému nějakou roli? Bereš jeho hodnoty v úvahu třeba při vstupu do obchodu? Moc se tady o volume nemluví, ale podle mě je to po ceně ta nejdůležitější informace, kterou máme k dispozici.
Díky za odpověď
Láďa

Sdílet pomocí služby

Ahoj Ladary, samozrejme, že ho tam nemám ako "módny"doplnok... :) O volume som popísal dost už predtým ...možno v polovici vlákna.Pokial sa rozhodujem o vstupe do pozície ktorá sa mi zdá "životaschopná" nemalú úlohu v tom hrá aj volume. Zmienoval som sa o tom aj v súvislosti s trhom FESX ktorý som predtým aktívne obchodoval ktorý robil v čase obeda falošné "výpady" ktoré zatiahli do hry vela traderov nakolko si mysleli, že pribudli nový obchodníci do trhu a v skutočnosti šlo len o aktiváciu čakacích príkazov obchodníkov ktorý v tom čase tlačili do hlavy rezne... ;) Další použitelný volume patern je ak trh ide dlho do strany - congestion, úsečky ostávaju rovnako velké , ale pri tom klesá volume , to svedčí o nezáujme obchodníkov a ich postupnom zatváraní pozícii , alebo o "hraní sa na mrtveho chrobáka" vtedy je v záujme tvorcov trhu, parketákov ...atď prilákať pozornost verejnosti väčšou objednávkou ktorá prerazí CG . Teda pokial prudko klesá volume, ale trh sa zdá v pohode treba sa pripravit na možný rýchly nárast objemu obchodov-skalp. Konkrétne FESX je teraz mimo normálu nakolko volume je velmi nízke a kolíše len v úzkom pásme-mimo Open, teda je tažšie zbadať formáciu, ale ked sa vráti do normálu teda cca 20 000 kontr v 5 min usečke a viac bude sa s ním dat lepšie pracovať. Gladiator028

10141

10142

10143

10144

Sdílet pomocí služby

Ahojte "hlavne" Gladiator , dam trocha intro o sebe, co a ako. O trading som sa zacal zaujimat cca. pred rokom. Navstivil som par kurzov financnika. Co to (FINWIN) zbacktestoval. Mozno zle mozno dobre. Kazdopadne som s nim ja osobne nedosiahol uspokojive vysledky. Vzdy po backteste som mal "zle" vysledky a pocit, ze do trhu vstupujem neskoro, t.j. ked som vstupil trh sa otocil. Povodne som chcel obchodovat na americkej burze. Avsak momentalne si mozem dovolit obchodovat len dopoludnia, tak som na financnikovi nasiel clanok o eurex alternativach a nasledne som si v DF vyhladal FESX a vnoril sa do tohto vlakna, precital som z neho pomerne vela a medzi inym som si kupil aj knihu od Joe Ross(a) Tajemstvi prof.... . Zacal som ju citat, studovat, hrat sa grafmi, "papertradovat" a musim uznat, ze sa mi tam popisana filozofia zacala pacit. Mam vsak pocit zmatenosti a nejasnosti. Je to predsa len iny pristup ako FINWIN (dufam, ze sa nemylim :-) ). Robi mi problem identifikovat Rh, resp. neviem, ci mnou identifikovany Rh je spravny. Nasledne ci a ako a kedy vstupit do pozicie (zeby tvorba OP :-) ), tak som sa s malou dusou rozhodol poziadat o pomoc a prip. rady, s prihliadnutim na to, ze snad to pomoze aj ostatnym pri studiu. Do dnesneho, pardon vcerajsieho grafu FEXS som zakreslil Rh a 1-2-3 formaciu. Mam pocit, ze okrem prerazenia prveho Rh nebolo co zobchodovat a aj to prerazenie prveho by som vnimal ako risk, nakolko vstupna usecka bola uz 4tou rastucou v poradi. Dakujem a tesim sa na komentare. PS1: chcel by som tu davat taketo matrose denne. bude vola komentovat ich? PS2: co si myslite o TTE (mne sa to vcelku pozdava) PS3: co vstup do obchodu s 3 kontraktami a dva uzavriet po pokryti strat? Kolko su tieto vlastne pri FESX. Je pravdou, ze je to 3x5Eur (RT brokera)?

10145

Sdílet pomocí služby

Gladiator: ahoj, ja sa chcem opytat, v tych predposlednych screenshotoch - pozeras ze FESX ma jasny short signal, a podla toho ides vstupovat long do FGBL.
Preco nezobchodujes priamo FESX, ked je jasny signal?

Daval si to iba ako ukazku prepojenia medzi trhmi, alebo to ma nejaky dovod?

Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...