Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

radusor: to je jasne, ale preco iba 1hod? Trh je teoreticky obchodvany 24hod., ale prakticky do 18.00 -19.00.

To som rad, ze vam to nejde...err, teraz vyzeram ako pekna svina. Myslim kvoli tomu, ze nie som sam co mu to nefunguje...

Odesláno

zdravim kolegove Vypada to, ze Gladiator jel zase nekde na Bahamy ;) nebo se na nas tady vykaslal :S, ucit lamy jako ja, a tak tu zacina byt bobrik mlceni ;) Posledni 2 dny se mi zda ze Fexik jede krasne oproti FGBL co rikate? Prikladam screen se zakreslenim, kdyztak zkritizujte co spatne tam je zakresleno atd ;) Krome tech dvou vstupu si myslim ze jich tam dnes bylo krasnych vice pro mensi profity mezi 50-100 eu. Ale ty jsou asi pro nas tukany co se zenou do vseho a profici si cekaji na ty velke ryby co ;) :) At se dari...

10059

Odesláno

Ahoj šimi,

FGBL se podle mého oka poslední tři dny spolehlivě držel v kanálu, z kterého se dostal až dnes v 16:00.

Komentáře ke svému screenu jistě čekáš od zkušenějších, ale nejdřív se zkusím zeptat já: Co všechno (by) Tě přimělo ke vstupu u první šipky? U té druhé to vypadá zřejměji, nicméně osobně mám radši, když trh těsně před proražením tu cenovou hranici "dobývá" (těsně u hranice se chvíli kupí menší úsečky) - zde se cena držela dál a vše pak byla věc jedné úsečky... Ale jestli Ti to obecně vychází dobře i takhle, proč ne (tu)

Jinak vím, že tu první větu jsi myslel z legrace, ale pokud na ní byla špetka vážnosti, nejsou takové řeči vůči Gladiatorovi fér ;)

Odesláno

Dobré ráno, budíček....táta se vrátil..... :) Len čo človek vytiahne päty z domu už ho ohovárajú.....všakže Šimi... ;) Bol som na neplánovanej dovolonke , kámoši mi zavolali či nechcem s nimi na loď a trošku oboplávat stredozemné more tak prečo nie. Akurát podmienka z ich strany bola , že notbuk musí ostať doma , lebo vraj by si so mnou vela srandy neužili.... ;) Bolo fajn a tak teraz s vyvetranou hlavou ideme do práce....ryby nechcem vidieť až do vianoc.. :) Zdá sa že FESX sa konsoliduje a začína byť použitelný aj na nižších TF , aj keď do normálu to ešte má čo dohánať no Septembri by už mal byť OK ako som už písal. Prikladám screeny s Rossovskými pohladmi na možné obchody na FESX. Gladiator028

10073

10074

10075

Odesláno

Ahoj Dikon,

samozrejme že nie, neber to doslovne ..... :) ostávam na FDAX-e , ale nevylučujem možnosť sem tam niečo utrhnúť aj na FESX ked sa tam bude rýsovat krajšia formácia ako na FDAX-e aj ked väčšinou sú velmi podobné.

Gladiator028

Odesláno

Gladiator

..můžu se zeptat na váš názor ohledně zminěného Fesx? Co konkrétně myslíte,že nejvíce ovlivnilo charakter tohoto trhu v posledních dnech a zjakého důvodu jsou některé trhy např. FGBL těmto vlivům byly více nebo méně odolné.

Děkuji
Tomas
Odesláno

Ahoj Stomas,

v prvom rade tu si všetci tykáme takže ešte raz ...ahoj

Môj názor je len subjektívny nakolko niesom žiaden burzový analitik s obrovskými vedomostami o fundamentálnych aspektoch správania sa trhu.

V prvom rade je úplne jasné , že ide o dva úplne rozdielne trhy.
FESX je akciový index a FGBL-dlhopisový. Zhrnul by som to do otrepanej vety"finančná kríza" FESX je trh zoskupený z akcii rôznych firiem ktorým sa v súčasnosti po väčšine velmi nedarí...skôr naopak, teda nije záujem o nákup ich akcii a kde nieje záujem tam niesu ani obchodníci. Teraz zrejme držitelia akcii zahájili taktiku vyčkávania , lebo nemaju žiadnu istotu v budúce zhodnocovanie akcii no zbavovať sa ich tiež nechcú, lebo čo ak...Navyše sa k tomu priadala "uhorková sezóna" a dovolenky teda aj znížena produkcia výrobkov danných spoločností a teda nemôžeme hovoriť o raste ziskov teda ani o raste akcí. Momentálne sa blíži koniec dovoleniek a firmy začínaju ožívať tým pádom začína ožívať aj trh s akciami nakolko sa firmy snažia chytať každej aj len malej poziotívnej správy malého zlepšenia a to uťž samo o sebe vytvára akýsi signál pre obchodníkov s akciami. Na túto otázku by vedeli odborne odpovedať skôr oni .

FGBL je trh dlhopisový za ktoré ručí vláda preto v tomto trhu vidia dlhodobý obchodníci väčšiu dôveru hoci aj táto záruka je v súčasnej dobe diskutabilná, preto tento trh žije v podsate nezmeneným rytmom a dá sa obchodovať aj "mimosezónne".
Tolko môj osobný názor na dannú problematiku.

Gladiato028

Odesláno

Gladiator

přemýšlel jsem nad tím i s ohledem na to co říká André Kostolany ve své knize,kde se píše,cituji :
akciový trh následuje s časovým odstupem 3-12měs. tendenci trhu obligací.
Silný růst akcií je možný tehdy,pokud před tím vzrostly pevně úročené dluhopisy.Propadne li trh dluhopisů,propadne o několik měsíců později i trh akcií.

Souhlasím s tebou,že současná stagnace akcií bude,jak píšeš důsledkem celkového vyčkávání na další impuls umocněného prázdninovým obdobím.

Dík za tvůj rozbor,někdy je myšlenek a informací příliš a není nic lepšího než si to srovnat v hlavě.

Hezký den
Tomas

Odesláno

Zdravim Gladiator :)

Uff
Ani nevis jak dokazes privolat radost a usmev a to ne jen urcite u me... ze jsem pri otevreni diskuse uvidel tvoje screeny a hned zjistil, ze jsi zase tu a neopustil nas decka ;) (tu) No, jak jses neozyval, tak jsem si i vzpomnel na prispevek od Atlase v duchovne strance... na krok 5 a doufal, ze to tak neni...co se tyka diskuse... ;)

To Bonebreaker

Vedlo me k tomu, cena sla z vrchu,byl to 3,4 pokus prekonat silnou S/R coz u posledniho hodne odmitnuta cena jit long,pak to byl DT,prerazeni CC a spekuloval jsem, ze kdyby se to zastavilo u te spodni S/R tak v klidu se dostanu na BE+ a cekam dal v klidu jak se to vivine... Myslim, ze je to agresivnejsi, jinak vstup pod spodni S/R by byl jasnejsi. Tak jsem to videl ja.... ale nevim zda to bylo uplne ok.

Preji pekny vikend vsem... :)

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...