Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

EUREX - Euro trhy FESX, FDAX

Doporučené příspěvky

zdravim kolegove Vypada to, ze Gladiator jel zase nekde na Bahamy ;) nebo se na nas tady vykaslal :S, ucit lamy jako ja, a tak tu zacina byt bobrik mlceni ;) Posledni 2 dny se mi zda ze Fexik jede krasne oproti FGBL co rikate? Prikladam screen se zakreslenim, kdyztak zkritizujte co spatne tam je zakresleno atd ;) Krome tech dvou vstupu si myslim ze jich tam dnes bylo krasnych vice pro mensi profity mezi 50-100 eu. Ale ty jsou asi pro nas tukany co se zenou do vseho a profici si cekaji na ty velke ryby co ;) :) At se dari...

10059

Sdílet pomocí služby

Ahoj šimi,

FGBL se podle mého oka poslední tři dny spolehlivě držel v kanálu, z kterého se dostal až dnes v 16:00.

Komentáře ke svému screenu jistě čekáš od zkušenějších, ale nejdřív se zkusím zeptat já: Co všechno (by) Tě přimělo ke vstupu u první šipky? U té druhé to vypadá zřejměji, nicméně osobně mám radši, když trh těsně před proražením tu cenovou hranici "dobývá" (těsně u hranice se chvíli kupí menší úsečky) - zde se cena držela dál a vše pak byla věc jedné úsečky... Ale jestli Ti to obecně vychází dobře i takhle, proč ne (tu)

Jinak vím, že tu první větu jsi myslel z legrace, ale pokud na ní byla špetka vážnosti, nejsou takové řeči vůči Gladiatorovi fér ;)

Sdílet pomocí služby

Dobré ráno, budíček....táta se vrátil..... :) Len čo človek vytiahne päty z domu už ho ohovárajú.....všakže Šimi... ;) Bol som na neplánovanej dovolonke , kámoši mi zavolali či nechcem s nimi na loď a trošku oboplávat stredozemné more tak prečo nie. Akurát podmienka z ich strany bola , že notbuk musí ostať doma , lebo vraj by si so mnou vela srandy neužili.... ;) Bolo fajn a tak teraz s vyvetranou hlavou ideme do práce....ryby nechcem vidieť až do vianoc.. :) Zdá sa že FESX sa konsoliduje a začína byť použitelný aj na nižších TF , aj keď do normálu to ešte má čo dohánať no Septembri by už mal byť OK ako som už písal. Prikladám screeny s Rossovskými pohladmi na možné obchody na FESX. Gladiator028

10073

10074

10075

Sdílet pomocí služby

Ahoj Stomas,

v prvom rade tu si všetci tykáme takže ešte raz ...ahoj

Môj názor je len subjektívny nakolko niesom žiaden burzový analitik s obrovskými vedomostami o fundamentálnych aspektoch správania sa trhu.

V prvom rade je úplne jasné , že ide o dva úplne rozdielne trhy.
FESX je akciový index a FGBL-dlhopisový. Zhrnul by som to do otrepanej vety"finančná kríza" FESX je trh zoskupený z akcii rôznych firiem ktorým sa v súčasnosti po väčšine velmi nedarí...skôr naopak, teda nije záujem o nákup ich akcii a kde nieje záujem tam niesu ani obchodníci. Teraz zrejme držitelia akcii zahájili taktiku vyčkávania , lebo nemaju žiadnu istotu v budúce zhodnocovanie akcii no zbavovať sa ich tiež nechcú, lebo čo ak...Navyše sa k tomu priadala "uhorková sezóna" a dovolenky teda aj znížena produkcia výrobkov danných spoločností a teda nemôžeme hovoriť o raste ziskov teda ani o raste akcí. Momentálne sa blíži koniec dovoleniek a firmy začínaju ožívať tým pádom začína ožívať aj trh s akciami nakolko sa firmy snažia chytať každej aj len malej poziotívnej správy malého zlepšenia a to uťž samo o sebe vytvára akýsi signál pre obchodníkov s akciami. Na túto otázku by vedeli odborne odpovedať skôr oni .

FGBL je trh dlhopisový za ktoré ručí vláda preto v tomto trhu vidia dlhodobý obchodníci väčšiu dôveru hoci aj táto záruka je v súčasnej dobe diskutabilná, preto tento trh žije v podsate nezmeneným rytmom a dá sa obchodovať aj "mimosezónne".
Tolko môj osobný názor na dannú problematiku.

Gladiato028

Sdílet pomocí služby

Gladiator

přemýšlel jsem nad tím i s ohledem na to co říká André Kostolany ve své knize,kde se píše,cituji :
akciový trh následuje s časovým odstupem 3-12měs. tendenci trhu obligací.
Silný růst akcií je možný tehdy,pokud před tím vzrostly pevně úročené dluhopisy.Propadne li trh dluhopisů,propadne o několik měsíců později i trh akcií.

Souhlasím s tebou,že současná stagnace akcií bude,jak píšeš důsledkem celkového vyčkávání na další impuls umocněného prázdninovým obdobím.

Dík za tvůj rozbor,někdy je myšlenek a informací příliš a není nic lepšího než si to srovnat v hlavě.

Hezký den
Tomas

Sdílet pomocí služby

Zdravim Gladiator :)

Uff
Ani nevis jak dokazes privolat radost a usmev a to ne jen urcite u me... ze jsem pri otevreni diskuse uvidel tvoje screeny a hned zjistil, ze jsi zase tu a neopustil nas decka ;) (tu) No, jak jses neozyval, tak jsem si i vzpomnel na prispevek od Atlase v duchovne strance... na krok 5 a doufal, ze to tak neni...co se tyka diskuse... ;)

To Bonebreaker

Vedlo me k tomu, cena sla z vrchu,byl to 3,4 pokus prekonat silnou S/R coz u posledniho hodne odmitnuta cena jit long,pak to byl DT,prerazeni CC a spekuloval jsem, ze kdyby se to zastavilo u te spodni S/R tak v klidu se dostanu na BE+ a cekam dal v klidu jak se to vivine... Myslim, ze je to agresivnejsi, jinak vstup pod spodni S/R by byl jasnejsi. Tak jsem to videl ja.... ale nevim zda to bylo uplne ok.

Preji pekny vikend vsem... :)

Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...