Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím všechny,
jsem začátečník,který v současnosti backtestuje FESX (3min+15min TF) a někdy v září bych rád nastartoval paper.
Co mě,však zaráží je ta skutečnost,že když občas sleduju Live Chart Fesx,tak zjišťuji,že v dnešní době je tento trh v podstatě nezajímavý.
Rád bych se zeptal vás zkušenějších na váš názor a jelikož jsem si všiml,že řada z vás nyní obchoduje na FGBL,tak jaký je váš pohled na tento trh ve srovnání právě s FESx a jestli podle vás má smysl pokračovat v započatém backtestu,kde mám zbacktestováno 9/2008 a 12/2008.

Mockrát děkuji a přeji hezký den
Tomas

Odesláno

To je otázka co je to nezajímavý? Z jakého pohledu soudíš, nezajímavý z hlediska Tvého Op? Já osobně jsem na FESX začal obchodovat z nutnosti, a nakonec jsem u něj zůstal (mimo dalšího) - jeho relativní pomalost mi naprosto vyhovuje a při vhodném řízení pozic ani profity nejsou zrovna zanedbatelné, je to z mého pohledu takový pohodový trh, u kterého se cítím pohodově i já. Pokud mohu poradit, tak vybírat trh by jsi měl podle zde na webu už mnohokrát zveřejněných parametrů - tak, aby co nejvíce sedl Tobě osobně, tvému OP, stylu obchododvání, výši účtu atd.atd. jen bych omílal vše už řečené. (tu)

Odesláno

LA+
díky,pečlivě prostuduji,hlavně se musím zorientovat v pojmech RU,CG,CC...věřím,že v tomto vlákně najdu potřebné informace..:)

benedikt.ben
asi jsem se poněkud unáhlil se slovem nezajímavý,ale když sleduji dnešní volume na FESX,tak oproti loňskému je velice nízké..to je hlavní důvod proč jsem nabyl dojmu,že se trh mění k horšímu + také to,že se FESX poslední měsíc v podstatě neobjevuje ve zde představovaných screenech...děkuji za názor

hezký den všem
Tomas

Odesláno

stomas: :) já osobně jedu tento trh živě od dubna letošního roku. backtest mám od ledna do června, z toho vycházím - loňský rok nyní testuji, ale určitě nebudu měnit nastavené parametry, spíše jej testuji, protože mne to zajímá. Screeny zde se doopravdy věnují jiným trhům a také spíše obchodování dle PA, já sám jedu finwin (vlastní variantu, jako ostatně asi každý) a přesto si toto forum rád sleduji, je to pro mne zase jiný a přínosný pohled na věc. Jak tu už někdo napsal, je celkem jedno, jak dojdeš k profitům, důležité je, aby to fungovalo. Dokonce se stává, že zobchoduji pohyb dle svých patternů a pro zajímavost toto vyhodnotím dle PA (Gladiátor má velmi zajímavý přístup) a zjistím, že i dle PA bych v tom obchodě jel, samozřejmě výsledek poté záleží na MMM. Ať se Ti daří (tu)

Odesláno

benedikt.ben

díky za názor..souhlasím a také zde často nakukuji ze zvědavosti pro inspiraci,poněvadž vlastní OP si teprve utvářím a nějakou dobu to ještě potrvá...věřím,že v začátcích je pozitivní sledovat přístupy ostatních traderů,člověk nikdy neví co se může v budoucnu hodit.. ))

rád bych tímto poděkoval strůjci tohoto vlákna Gladiatorovi za jeho čas a snahu pomoci ostatním...jeho příspěvky jsou pro mě velice inspirativní..

Tomas

Odesláno

Ahoj Stomas,

....nemáš za čo, to je v pohode.

neviem či má význam teraz bactestovat FESX ked nieje vo "svojej koži" , ked to od septembra nabehne do normálu tak ti budú tieto výsledky nanič. Radšej testuj starší FESX pred 09-09 lebo predpokladám že toto je len dočasný stav , ale je to len môj názor. Pokial chceš ísť live tak momentálne je lepší je FGBL , porovnanie trhov nájdeš nejaku tu stranu dozadu.
RU-rastova úsečka, ST-S/R, CC-cenove centrum , miesto kde sa najvciac sústredila cena.

Gladiator028

Odesláno

Pro benedikt.ben & Gladiator028
já FESX zátím jen paper. Možnost mám od 8:30 do 11:30 ne každý den. Už na něj přeci jen chvíli koukám a to že není zrovna ve své kůži pro mě není důvod ho opouštět. Ještě to s ním chvíli vydržím. Jednak měsíc nic neznamená a vzhledem k tomu že jen sim, tak si říkám těžko na cvičišti, lehko na bojišti. Ale je pravda, že mám dny bez obchodu.

Odesláno

Zdar Gladiator,

vidim ze mas odpocinkove obdobie za sebou :) a veselo pracujes... Ja som bol vo svojej minusovo-tradingovo-uctovej (to som vymyslel vcera pri pive ) letargii do pondelka, ale nastastie som sa prebral a idem bojovat dalej !
Taky kopanec ( lepsie povedane impulz) k novemu boju a rozhibania mozgoveho sukolesia mi dali tvoje poznamky ohladom nejakych Rastovych Useciek. Najprv som ich neregistroval, ale vcera cely vecer som prechadzal graf dozadu niekolko tyzdnov a nasiel som tam uzasne suvislosti! Este som trochu depresivne-zlenively, preto s mi sem nechce davat screeny, ale cez vikend sa uz pozbieram a hodim sem aj moj pohlad na nejake suvislosti medzu RU / versus PA sistem a mozem potvrdit ze je to velmi zaujimave... Cele by som to mohol oznacit akoze- ukaze ti to, ako sa hystoria opakuje (myslim tym CG a z nich vystrelujucce RU - na konci ktorych sa vytvaraju bud ST s rychlym dalsim pohybom alebo sa na konci RU vytvori dalsie CG - z ktoreho je bud navrat opacnym smerom tiez nejakym RU a obe tieto situacie sa zvyknu za den-dva opakovat.....) jednoducho je to skvely objav, na ktorom sa da stavat....Jednoducho gratulujem !

Prajem ti vela stastia !!!

:) (tu)

PS: ...ked mi to prave prerazi SL, ...spomeniem si na to, ako si si aj ty niekolko krat vynuloval svoj ucet, az si nakoniec vitaz,...a to mi hned spravi lepsiu naladu.... :D

Odesláno

Drahy bratia, tradery !

par prispevkov dozadu som postrehol niekoho skvely napad - spravit EUREXove stretnutie niekde pri pive, ked uz spolu tolko komunikujeme,....na rozdiel od momentalneho trendu vo svete - by sme vystupili z anonimity......Nemusi to byt hned nejaky Trader´s Camp, len si pokecat a dat si par piv......

Nakolko sme zo Slovenska aj z Ciech+Moravy, navrhoval by som nejake neutralne miesto, napriklad Budapest, ....ale rad sa prisposobim od Michaloviec - az po As....

Takze s nadejou sa k vam obraciam bratia tradery, ze ten napad vas rovnako zaujme ako zaujal mna a co najskor ho zrealizujeme !

Kazdemu vela stastia prajem (tu) :)

Odesláno

Ahoj benedikt.ben,

mohl by jsi sem umístit nějaký tvůj screen pro inspiraci? :)

Jestli tedy můžeš a nejedná se o něco supertajného. :) :) :)

Zajímala by mě tvá kombinace CCI a PA.

Ať se ti daří v tradingu.

Jirka

Odesláno

Ahoj Jirko,
jak se ti vede? Jedes porad Live? Ja si ted daval 3 mesice pauzu (musel jsem si najit praci, potom co jsem se v tradingu nemohl dostat pres break-even) a koukam, jak obsahle vlakno tady Gladiator spolu s vami vytvoril. Pred temi tremi mesici melo tohle vlakno cca 10 stran (aspon co si pamatuji) :)
Vracim se zpet k tradingu a tady toto vlakno je plne inspiraci a napadu. Vsem za to dekuji, hlavne Gladiatorovi. Klobouk dolu, taky jsi se hezky vypracoval. (tu)
Momentalne jedu paper NQ, sve screeny budu davat do vedlejsiho vlakna o NQ.
At se dari (tu)

Odesláno

Ahoj hanslama,

to jsem rád, že jsi se tady taky "ukázal" :)

Jak se mi vede? ................. je to taková houpačka. Live úplně nejedu, udělal jsem pár obchodů a jsem v plusu nicméně to nebyly obchody podle mého gusta. Takže jsem se zakous a začal jsem objevovat to co by mi pomohlo si vše zjednodušit a hlavně nemít takové bobky když chci do live obchodování.

Tohle vlákno FESX má určité specifikum. Kolem Gladiatora 028 se tu vytvořila perfektní parta kluků. Navzájem si pomáháme............... však víš. :) Takže se chodím už jak domů. :)

Za poslední týden jsem se obul do PA, které lehce, tedy spíš okrajově kombinuji s Williamsem %R a nebo CCI. Vyhledávám jednoduchý pattern ve tvaru trojuhelníku. Nic víc nic míň a pro potvrzení juknu dolu na indikátor. Tohle jsem teď testoval v paperu na FGBL a TF.

Ale hlavně jsem si uvědomil, že jsem pomalu rok testoval desítky indikátorů v naději, že tam mezi nimi je pro mě ukrytý "svatý grál". Leč všechno je jinak a věci nejjednoduší jsou nejgenialnější. :) nedokázal jsem si připustit, že to tak je a ve všem jsem hledal vědu.

A jak obchoduješ ty? Jaký používáš OS? Juknu se na tvé screeny do vedlejšího vlákna na NQ.

Měj se skvěle!

Jirka

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...