Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 525
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Honda: já odpovím na tu druhou část otázky: platformy, které umožňují podporu Woodies cci naleznete ve Wiki. Jelikož Vám jde nejspíše o finančně nejpřijatelnější volbu, tak doporučuju Medved quote tracker, který je zdarma.

• 3 týdny později...
Odesláno

Mám stiahnutý TWS a aj založený real u IB účet a aj TSIM+ , zatial mi tam vyhadzuje nejaku chybu , ERROR 450 , dúfam že to prejde , ale chcem sa spýtať či potrebujem k simulovanému obchodovaniu aj SIERU ......?????
Ďakujem Jaro

Odesláno

Sierra je program na zobrazeni grafu. Je levny a dobry. Pro papertrade s IB je mozne pouzit i program Medved Quote tracker - zdarma (vice ve WIKI na tomto serveru).

ERROR 450 - tuto chybu zde melo jiz vicero lidi - vyresily to preinstalaci celeho systemu. Ja bych nejdriv skusil pres chat/nebo email popovidat si o tomto s IB - s jejich podporou mam dobre zkusenosti.

Pete

Odesláno

To pete ,

ďakujem za info , ale chcel som sa spýtať či je nutné mať aj sieru a aj TSIM+ ????
TSIM + je na zadávanie príkazov????
A Siera je na zobrazenie grafov???? Odtial sa príkazy nedajú zadávať na simulovanie obchodu??? / nie na osto!!!!/
Jaro

Odesláno

Jaro,

Sierra ma sice chabe prostredi pro zadavani prikazu, ale jednak je pomerne neprehledne a jednak neumoznuje (pokud vim) zadavani simulovanych prikazu. Na to se hodi prave programy jako TSim+, Bracket Trader nebo Medved Quote Tracker. Vsechny si muzete stahnout zdarma z jejich stranek.

Odesláno

Zdravim,
Jak napsal pete, Sierra je na zobrazovani grafu. I pres Sierru se daji zadavat prikazy a da se pres ni obchodovat. vse potrebne je v Menu > Trade. Pouze, ale pro ostré obchody. Pro backtest to nepujde.
Tsim+ je pouze na zadávání příkazů
Jak budete backtestovat zalezi na Vas, zda pouze se Sierrou nebo jestli budete chtit backtestovat s nejakym frond endem napr. Bracket Traderem.

Odesláno

to šebík ,

takže ak chcem obchodovať iba simultáne sieru budem využívať na grafy a TSIM+ na zadávanie simultánych príkazov??
TWS od IB musím mať spustenú na pozadí v ostrej verzi??? Nemôže náhodou dôjsť k omylu aby som si hneď nevyčistil ostrý účet.
Nechcem robiť backtesting ale iba to čo bude nasledovať .......
A keĎ budem zadávať simultáne príkazi cez TSIM+ bude všetko ako v reále? Aby som už konečne mohol začať robiť dobrý papertrading.
Ďakujem. Jaro

Odesláno

Jaro,

jak jsem napsal vyse, potrebujete nejaky front end pro zadavani simulovanych prikazu - at uz TSim+, Bracket Trader nebo Medved Q.T. Neni mozne zadavat simulovane prikazy do TWS (leda byste obchodoval s papertradingovym uctem, ktery si u IB muzete zridit).

Na pozadi musi bezet TWS nebo jina platforma, z niz bude vas program pro zobrazovani grafu (Sierra, AmiBroker,...) ziskavat aktualni data. TSim+ (nebo jiny front end) bude tato data zase vyuzivat k zadavni simulovanych prikazu.

Simulace je simulace, realita je jina. Ale obecne se da rict, ze nastaveni TSim+ odpovida v rezimu simulace realnemu plneni prikazu velmi dobre.

Odesláno

myslim ze nejde pomoci Tsimu+ delat backtest
Ale Vy mate ucet u IB, takze si zaktivujte paper account, ten budete mit stejne pusteny jako kdyby to byl realny ucet. na zacatek dostanete 100.000$ a nemusite mit strach ze byjste se preklikl a penize by se ztracely z uctu. Dostanete pak od IB nove heslo a jmeno a s nim se budete moc prihlasit k paper uctu. Takto Vam doporucuji zacit papertradovat. S paper uctem tak budete mit i rychly prehled jak jste na tom.

Odesláno

Backtesting lze provadet treba prave pomoci toho BracketTraderu nebo postupnym prehravanim historickych dat v Sierre/AmiBrokeru. Papertrading account je skvela vec, ale ma stejne omezeni jako TSim+ - simulovane prikazy jsou exekuovany v nejakem fixnim case, ktery je zadany na strane IB a ne v realnem case, jako pri live tradingu. Z tohoto hlediska je tedy uplne jedno, jestli sahnete po papirovem uctu u IB nebo vyuzijete TSim+. Osobne davam prednost druhe variante, protoze cloveka narozdil od prvni skutecne nuti, aby si vedl obchodni denik (jinak nezjisti, jak na tom skutecne je).

Odesláno

Dobrý den PitBosi,
dnes jsem našel na disk.foru tvůj příspěvek napoužívání platformy TRADESIGNALS.Nejsem moc zběhhlý v angličtině a chtěl jsem se Tě zeptat jak do staženého programu dostanu nějaká data.Děkuju Robert.

• Vytvořit...