Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 723
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Tak jsem na základě vašich rad zapracoval na znovu instalaci BTH a podařilo se. Základní chyba byla ve vkládání chybného souboru, do tabulky před kompilací,/bin/custom/indicator/backtesthelper.cs, přitom tam má správně být - /bin/custom/backtesthelper.dll , vše má svůj čas a "ráno moudřejší večera" je opět potvrzené. A jdu se učit,se učit, se učit.

(tu)
Odesláno

Zdravím ... je zde nová verze ... 2.0

Verze 2.0.0.285 (15.06.2009)
- Možnost zaznamenávání OHLC hodnot aktuálně označené a nasledující úsečky
- Rozšíření počtu výstupu na 6
- Při výberu položky z kontextového menu a současném stisku klávesy Ctrl budou zaznamenané hodnoty ihned řeneseny do backtesteru (odpadá nutnost opětovného vyvolání menu a následného výběru položky "Zkopírovat do BT")
- Možnost zobrazení okna BTH "Vždy navrchu"
- Výchozí hodnoty mapování sloupců upraveny pro BT od Tomassina
- Možnost dočasného nebo stáleho označení obchodů v grafu NT (při stálém značení budou značky v grafu zachovány pro všechny zaznamenané obchody)
- Rozšířeno nastavení pro značení grafů v NT(PRICE značky, vyp-/zapnutí popisků)
- Možnost záznamu jakékoli hodnoty bez nutnosti předchozího výběru vstupní svíce
- Upraveno pojmenování svíček korekce ("Korekce sv.1" přejmenována na "Korekce - začátek" a "Korekce sv.2" na "Korekce - Konec")
- Upraveno kontextové menu
- Opraveno odečítání ceny výstupů podle typu uloženého v nastavení (OHLC)
- Možnost odděleného nastavení zvlášť MAE a zvlášť MFE úsečky nezávisle na vstupu výběrem příslušné položky v kontextovém menu
- Automatické vyhledání MAE a MFE (označte vstupní úsečku SHORT/LONG tlačítkem, poté označte úsečku vyjadřující MFE a stiskněte "Vyhledat MAE/MFE" - BTH automaticky nastaví hodnoty MAE a MFE vůči vstupní hodnotě)
- Balík indikátorů
BTH_HLByTR - označení časového intervalu čtvercem a vyznačení jeho cennového rozsahu (např. "Premarket" nebo "Open Range")

[bold]Jestliže budete spolu s BTH instalovat i BTH_HLByTR indikátor, je nutné jej po instalaci zkompilovat + [ital]před kompilací přidat soubor BacktestHelper.Indicators.dll do References[/ital][/bold]

Jestliže budete updatovat pouze BTH ... nic kompilovat nemusíte ...

Projděte si Nastavení ... zkoušejte ... experimentujte ...hledejte ... ... ... ;-)

enjoy :-)

Odesláno

Zdravím,

to Laadiis:
Hluboce se skláním před tvojí prací a ochotou. BacktestHelper je opravdu helper. Mám jeden malinký dotaz - nyní je v kontextovém menu možnost zvlášť zadávat MFE a MAE, ale v okně BTH jsem tuto možnost nenašel. Dělám něco špatně? (V případě, že to tam není, přimlouval bych se za příležitostné doplnění těchto funkcí i do okna BTH.)
V každém případě za tvůj BTH moc děkuji.

Olda

Odesláno

Zdravím Laadiisi,
právě jsem si stáhnul tu príma věcičku. Móóóc hezký. Akorát ji nemůžu používat bo nemám Excel ale OOo. A tak mě napadlo zkusit ti vnuknout nápad na přidání jedné vlastnosti/přepínače, chci-li přenést hodnoty do Excelu nebo jen zkopírovat do schránky jako text oddělený tabulátory, nejlépe asi v pořadí jak jsou zadána písmenka sloupců u mapování. Hmmm...?
Díky.

Odesláno

Laadiis:

Zdravím,

mám dotaz, nevím jestli něco nemám špatně nastavené, když zadávám MAE a MFE, tak se mi zapisuje hodnota kam kliknu kurzorem (i třeba úplně mimo aktuální úsečku), kdežto, když zadávám vstup nebo i korekce, tak se zobrazuje hodnota close (což chci).
Jde to nějak nastavit, aby i při zadávání MAE a MFE se automaticky zapisovala hodnota close? Možná je to jen malá chybka, možná já něco mám špatně nastavené, ale nepřišel jsem na to,co?

jinak už se podle mě BacktestHelper blíží k dokonalosti (tu)

Jarda

Odesláno

JaroslavVrana:

Také zdravím ... nejedná se ani o chybu ani o nesprávné nastavení ...
Oddělené zadávání MAE nebo MFE se odvozuje od Price ceny, tedy od ceny určené pozicí kurzoru.
Naproti tomu automatické vyhledání MAE a MFE se odvozuje od hodnot High a Low oproti hodnotě vstupu.

Odesláno

Laadiis:

Díky, už tomu rozumím a přizpůsobím tomu práci s BacktestHelperem (tu)

Přece jen jednu chybičku jsem ale našel. Je to opět značení popisek MAE a MFE při automatickém vyhledání. Hodnoty to načte v pořádku, v tom problém není, ale popisky se i při tomto automatickém vyhledávání obě posunou na pozici kurzoru, což sice nevadí pro hodnotu MFE (když kliknu do grafu správně přesně na to místo, kde je High/low candle, která značí MFE), ale vadí to pro popisek MAE, který je v grafu taky na úrovni hodnoty, kde jsem kliknul.
Nevím jestli jsem to popsal srozumitelně. Myslím si, že je to detail, ale přece jen... :)

Jarda

Odesláno

JaroslavVrana:
háček je v tom ... že při automatickém vyhledávání MAE a MFE se nastavují dvě hodnoty zároveň ... přičemž pozice kurzoru ... a tedy hodnota Price ... je jenom jedna .... pro automatické pozicování popisků u těchto hodnot je tedy třeba využít nastavení v BTH ... nevím jak to jinak řešit ...

• 2 týdny později...
Odesláno

to Laadiis, prip. all,

mal by som na vas otazku ohladne Premarketu (davam tu otazku sem, kedze Laadiis stvoril indikator do NT na premarket - uzitocna vecicka!).
Vychadam z predpokladu ze Premarket al. Globex Pivots "are based on the price range outside of the the normal day trading session (overnight)"
vnimate teda Premarket v casovom rozmedzi
a.) od 00:00 - 15:30 (nasho casu) (tak je to koncipovane v Laadiisovom indikatore), alebo
b.) od 22:00/22:15 predchadzajuceho dna do 15:30 aktualneho dna

vopred dakujem
and

Odesláno

Provedl jsem změnu v indikátoru BTH_HLByTR ...

Verze 2.0.2.290 (03.07.2009)
- Indikátor BTH_HLByTR nyní umožňuje pokrýt celé časové rozmezí premarketu
(tzn. od 22:15 předchozího dne až 15:30 aktuálního dne)

Svátky a dny kdy se na burze neobchoduje nejsou i nadále zohledňovány ...

Odesláno

Ještě přikládam screen znázorňující možné využití indikátor BTH_HLByTR ... Je možné nechat si zvýrazňovat jakýkoli časový interval ... premarket, open range, obchodní seanci ... čtverec zvýrazňující časové a cenové rozpětí se zobrazí až po dosažení konce časového intervalu ... to se hodí jak při backtestování tak i při tradu ... kdy jasně poznáte, že je již konec například obchodní seance ...

9639

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...