Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Mám problém s nastavením tohoto indikátoru. Některé programy nabízejí 2, jiné 3 parametry:

trade navigator:
upperlower
AF
MaxAF

ninjatrader:
acceleration
acceleration max
acceleration step

metatrader jen 2:
step
maximum

Ale při nastavení na stejnou hodnotu se v grafu zobrazí jiný výsledek. Umí někdo objasnit?

• 2 years later...
Odesláno

Ahoj všem. Chtěl bych se zeptat, co konkrétně nastane, když změním hodnoty u tohoto indikátoru (používám ninjatrader) tedy:acceleration, acceleration max, acceleration step. Když jsem to zkoušel, tak jsem jedině viděl změnu, když jsem měnil ac max. Ale u ostatních dvou se graf nezměnil. Proto prosím kohokoliv, kdyby mi objasnil co vše nastavení mění. Nedařilo se mi to nikde najít. Děkuji moc (tu)

Odesláno

TomTailor:
Pan Dr. Alexander Elder ve své knížce, co mám tady od Finančníků, píše, že se má zítřejší stopka posunout o rozdíl mezi extrémním bodem tržní ceny a dnešní stopkou pomocí jeho vynásobení Akceleračním Faktorem.

Ten AF pak počítá jako Počáteční akcelerační faktor plus Akcelerační krok násobený počtem svíček (kroků),
např. pro nových 9 dní tam má AF 0,02+0,02*9=0,2 což je pak rovno Maximálnímu kroku a tak se pak dál už tedy nezvětšuje a posouvá se to pak už jen po těch 20% (0,2 celku) vzdálenosti k extrémnímu bodu každé další svíčky dokud se to nepraští o cenu a začne se to počítat vzůru nohama a pak zase dokola naopak.

Takže nejdřív pěkně pomalounku, polehounku, po 2% a pak až postupně hurá po 20-ti což už vidět je.

Pak tam píše o rozumných mezích 0,015-0,025 a 0,18-0,23 ale čudlit se to dá podle libosti.:)

• Vytvořit...