Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

dobry den rad bych se zeptal ohledně ty tabulky co je to close, vol, ol. Do vzorečku mě stači 3 čísla mam High a Low ale to třetí nevím kde mam vzít mohl by jste my poradit?

• Odpovědí 103
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

marcossoft: používám ho na potvrzování siknálů, které mi dá W%R. Pozoruji trhy na market replay a mám zaplý W%R a MACD a píši si poznámky jak se MACD chová když W%R nadělí signál. Je to poměrně zajímavé, protože už mám napozorované určité "paterny" pro chování MACD. Musím to konkretizovat a zapsat si do plánu, pak uvidím co na to BT.

Jinak co se samotného MACD týče, tak se mi líbí především sledování divergencí. Pro základní info doporučuji stockcharts.com/help/doku.php?id=chart_school:technical_indicators:moving_average_conve

• 4 týdny později...
Odesláno

Dobrý deň.

Chcel by som sa spýtať, či nietko obchoduje, či už LIVE alebo zatiaľ vo forme BT alebo PT iba čisto s týmto indikátorom, alebo tento indikátor používate ako jeden z ďalších ? Pýtam sa, lebo samotný indikátor dáva dosť veľa možných vstupov a aj keď som pritom používal MA50 stále ich dáva veľké množstvo.

Dosť mám v tomto indikátore aj guláš. Na jednom mieste som sa dočítal , že hranica -80 až -100 je oblasť prepredaná a bude cena rásť a vstupovať LONG keď pretne indikátor túto hodnotu. No inde som sa dočítal, že vstupujeme LONG ak ju pretne smerom od -100 k O. Inde zasa, že vstupujeme LONG ak pretne až pri -20 smerom k 0. Čo je dosť zásadný rozdiel, lebo v podstate sa vstupuje LONG po celej "dĺžke" rozpätia. A teraz mám v tom trocha guláš, lebo sa tomuto indikátoru snažím porozumieť. A z toho mi vyplýva, či náhodou niekto z Vás nepoužíva k tomu to indikátoru ešte niečo.

Poprípade, či by mi nemohol niekto objasniť tie vstupy. Naozaj som už na pokraji síl. Začal som BT s jedným typom ale potom som narazil na druhý a neviem čo s tým. Nechcem moc testovať jeden aj druhý, keď viem, že možno je jeden z nich zlý a možno sa to pri BT ukáže až po niekoľkých rokoch. Ja som chcel BT tak cca rok dozadu.

Ďakujem za odpoveď. Bol by som naozaj vďačný ak by sa tu možno hodil aj nejaký ten screen s presným označením ako sa tento indikátor používa. Naozaj som napokraji :-)

Ďakujem

Odesláno

Ahoj marcossoft, i ked sa momentalne ucim jeden PA system (obchodujem forex), pouzivam i jeden hodne jednoduchy system zalozeny prave na %R a Bollinger Bands. Nastavenie je standardne %R 14 a BB 20. Cielom je vystihnut miesta obratu a vstupit na zaciatku pohybu. Vstup napr. long je nasledovny: cena je pri spodnej hrane BB, cakam na utvorenie zelenej sviecky a zaroven na prerazenie %R cez hranicu -80 nahor. Ak sa tak udeje (sucasne), umiestnim vstup nad tuto sviecku a SL pod nu. Pri short je to presne naopak. Vystup si uz musis otestovat sam :). Na screene som ti znazornil par vstupov, tak snad ti to bude jasne. Osobne obchodujem denne grafy, na nizsich TF som to neskusal a ani na indexoch, ale ma to svoju logiku, takze fungovat to moze :). Ziadne poucky odo mna necakaj, teoriu si pozri niekde inde, ja som ti len chcel ukazat, ze to ide i jednoducho, ak ti to pomoze budem rad.

16738

Odesláno

freeman11
tak vstupy su ta totalne najjednoduchsia cast (aspon pre mna).. otazka je prave kde po tychto vstupoch ktore si znazornil vystupujes ..
pravidiel na vstup su tisice .. to nie je ziadne umenie :) umenie je vediet vystupit .. a to v tvojom popise chyba :)

Odesláno

alesik,

trading nie je o tom ze ti niekto nieco nalinkuje a ty to len prevezmes. Musis na systeme i trochu zapracovat sam. Je tu kopec systemov ktore funguju, ale vecsina novacikov si neda ani tu najmensiu robotu nad nimi porozmyslat, len to prevezmu a obchoduju, po case pridu nato, ze im to nefunguje a hladaju zasa novy recept. Ja osobne mam na vystup svoje jasne pravidla ktore mi vyhovuju a ktore som si nejaku dobu musel testovat, preco by som ti ich mal davat na podnose. Takze ako pises pravidiel na vstup su tisice tak i na vystup ich je tiez tolko len netreba cakat, ze tu pracu si da za teba niekto druhy. Za velkymi peniazmi je i vela prace, ale my sme nejako spohodlneli, travime viac casu nad diskusiami a nad tym ako obchoduju ini, ako nad grafmi. Nemyslim to v zlom, chcel som len natuknut ako ja vnimam %R a nie rozoberat moje obchody, o to uz nemam zaujem :)

Odesláno

no to mi je jasne co chces povedat .. len mi to pride uz otrepane :), kazdy novy prispevok ktory ma pomoct novacikovi je o tom ako vstupovat .. problem ale je ze to nie je o tom ako vstupit ale ako vystupit .. no a na to je velmi malo prispevkov voci tym ktore sa zaoberaju vstupmi .. uprimne, lepsie je nezacinat vobec ako zacat a nedokoncit to najdolezitejsie :))
peace

Odesláno

Taky přispěji svou trochou do mlýna. Indikátor %R je důležitou součástí mého obchodního systému. Abych omezil falešné či slabé signály, využívám hned tři %R s různými periodami. Zajímají mě jen signály, když se všichni tři Williamsové shodnou, že je trh překoupený či přeprodaný.

freeman11:

Díky za inspirující info.

alesik:

Výstupy mohou být ještě jednodušší než vstupy. Stačí si MAE/MFE analýzou nalézt optimální fixní hodnotu SL a PT a s těmi obchodovat.

Odesláno

alesik,

presne viem co ta zaujima, ale moj prispevok bol o niecom inom, islo mi len o pouzite %R. Ako som pisal, obchodujem na dennych grafoch, tu vecsina ludi pouziva piditf na ktorych sa trh chova inak. I ked sem dam komplet obchod od A po Z, aj tak to nebude nic platne lebo ludom chyba trpezlivost si co i len pockat na ten spravny obchod.
Aby si mohol vystupit, tak najskor musis vstupit. Ano vystupy su dolezite a je to asi ta najtazsia cast samotneho obchodu, ale hlavne po psychickej stranke. Velky vplyv ma tvoja psychicka pohoda, ci obchodujes jeden lot, alebo mini lot, aky mas velky ucet atd. Dalej rozhoduje ake TF obchodujes, ci sledujes S/R na minutovom grafe alebo na vecsom TF. Skratka nestaci jednoduchy recept, trhom sa musis nejaku dobu venovat. A ak nemas svoj trh v oku a na ucte mas par dolarov, tak moje vystupy ti budu s prepacenim naprd. Mozem ti povedat, vystupuj na takej a takej sviecke, sleduj tamtu S/R, pripadne si pockaj na spln, myslis ze sa tym budes riadit? Ja viem ze nie, dokonca ani tie jednoduche vstupy nedodrzis. Ako si spravne napisal, vystup je umenie. Umenie sa vsak neda len tak jednoducho hodit na papier a ze by sme boli po jeho precitani umelci vsetci
:)

Odesláno

no ja trhy sledujem nejakych 5-6 rokov z toho 1-2 za sebou live .. pre mna tie info nie su .. :), len som chcel podotknut ze sa casto riesia len vstupy :),

co sa tyka zmeny tych trhov tak mozno sa casto nemenia, len mam par naprogramovanych procedur na testovanie -
rozne trhy, rozne nastavenia sl/pt (casove obdobie 40 rokov, denne grafy) .. a je to tak ako vravis .. 2-3 roky to slo potom 5 rokov nie (to su cisla v hrubom), equity pekna prve roky smerom hore, potom do strany a niekedy dole a take opakovanie .. mojim cielom je prisposobovat sa trhu takze pevne sl/pt nepropagujem ..
nevravim ze je to zla vec .. len pridavam dalsi pohlad a nazor :)
keby som sa mal totiz drzat toho tak by to znamenalo ze par rokov mi system nerobi nic .. tolko casu nemam :) chcem sa tym zivit a mat primerane staly prijem :)

• Vytvořit...