Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

to Marineros

Larry Williams ich velmi dobre popisuje vo svojej knihe, " ako som zarobil 1 mega .... " ale myslim ze uplny zaklad sa docitasaj na strankach financnika.

taktiez som tu popisoval co je potrebne si vsimat , resp, snazil sa v kratkosti zrekapitulovat. najdes to v tejto diskusii. ked si precitas celu najdes tam dalsi link na konkretny system optimalizovany na FX.

www.financnik.cz/forum/read.php?13,3753,page=18

ale upozornujem toto je len moj pohlad na indikator, ktory som si utvoril pomocou tunajsich rad skusenejsich obchodnikov.

• Odpovědí 103
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Marineros

ja som skor myslel system obchodovania po trende, nie divergencie. tie su pekne vysvetlene v Elderovej "Trading for living"

len dodam ze na tie divergencie sa mi skor vidi vhodnejsi RSI oscilator, na swing R%W indikator, ale to je len tak na okraj, zalezi vela od nastavenia

Odesláno

Vidim, ze sa tu rozbehla diskusia :) Mam otazku akym sposobom riesite vystupy? Zistil som, ze to je pre mna najvacsi problem ... a myslim, ze nebude len mojim problemom ... popripade ako pocitate RRR mozneho obchodu?

Dakujem

Palo

• 3 years later...
Odesláno

Ahoj, chtěl bych se zeptat z jakého důvodu nemám kombinovat %R a RSI ??? ja jsem myslel že bych používal RSI a %R bych si to ještě potvrdil...nechápu důvod proč se to nedoporučuje. Děkuju za odpověď

Odesláno

syrda.

Indikátory %R a RSI jsou oscilátory a každý je založen na jiných základech.
%R je založený na celé cenové úsečce, indikátor RSI se počítá pouze ze závěrečné ceny a proto je každý vhodný k jiné práci.
Obchodní systém má být co nejjednodužší a proto není důvod, aby zde byly dva indikátory pro hledání vstupů do obchodu. Najděte si co Vám bude vyhovovat a zvolte si pouze jeden z nich.
Vstup do obchodu podle jednoho oscilátoru a potvrzení druhým nedává smysl, protože si mohou v některých situacích i protiřečit.
Pokud se zajímáte o obchodování podle indikátorů TA, pak by bylo dobré, abyste tyto věci logicky pochopil a byl si vědom k čemu slouží, kde jsou jejich slabé a silné strámky atd. a podle toho se rozhodl podle kterého budete obchodovat. Každý Vám zde samozřejmě poradí, ale vybudujte si svůj systém, kterému porozumíte, ktery bude vycházet z Vašich poznatků a potřeb. Moje rady, které zde zděluji, jśou jenom mojí subjektivní pravdou, která Vám nemusí vyhovovat. Řiďte se svými názory a nekopírujte jenom cizí pravdy. To co může někomu vyhovovat a bude profitabilní, to Vás může zničit, protože v každém systému je hodně vlastní přidané hodnoty, kterou nemusíte objevit. Proto se snažte pochopit indikátory do hloubky, jejich logiku, jejich výstupy a hlavně jejich slabá místa. Není to nic těžkého a závěrem se vyvarujujte obchodovat indikátory podle stylu, že se někde něco překříží a proto ten signál musí být pravdivý. Signály indikátorů vycházejí z matematických vzorečků základní školy, ale kapitálové trhy jsou o trochu složitější a jsou založeny na úplně jiných základech. TA je pouze jenom jedna z berliček, jak jim porozumět.

• 1 month later...
Odesláno

syrda Napsal:
-------------------------------------------------------
> Ahoj, chtěl bych se zeptat z jakého důvodu nemám
> kombinovat %R a RSI ??? ja jsem myslel že bych
> používal RSI a %R bych si to ještě
> potvrdil...nechápu důvod proč se to nedoporučuje.
> Děkuju za odpověď

Schvalne si to na demu nekde zkuste jak vam budou pouze tyto dva indikatory spolu jako trigger fungovat. Treba ano? I to je mozne. Ale obvykle se %R pouziva s nejakym kvalitativne jinym ukazatelem treba s klouzavymi prumery. I kdyz i ja to vlastne spolecne pouzivam ale trochu jinak:

Napr. o dlouhe pozici uvazuji pri pullbacku ceny v trendu pod SMA10 a odrazu od S/R a soucasne se %R vraci zpet nahoru z extremu. O kratke pozici uvazuji pri pullbacku ceny v trendu nad SMA10 a odrazu od S/R a soucasne se %R vraci zpet dolu z horniho extremu. Obykle byva v takovych situacich na FinWinu 0/v.

Pokud bych ale videl na RSI v situaci popsane vyse divergenci s cenovym grafem, znamena to POZOR je zde slusna sance na otoceni celeho trhu, takze si to s naskocenim na pullbacku do trendu budu dost rozmyslet a spise pouvazuji zda pripadne nenaskocit na dalsi S/R do protitrendoveho obchodu pokud trh neni opravdu silne rozjety. Neni to exaktni veda a tezko se to vysvetluje. Chce si neco o tom precist a nazkousejte a casem zjistite sam.

• 3 týdny později...
Odesláno

%R, RSI, macd a dalsie indikatory v 80% koreluju
to znamena ze su takmer podobne ..
dostanete takmer rovnake signaly ..
nie je to o tom ze si signal potvrdite inym indikatorom
pretoze to potvrdzujete takmer tym istym indikatorom
jednoducho povedane je to o tom akoby ste indikator rsi potvrdzovali indikatorom rsi ..
uplne staci pouzivat jeden indikator s dlhou periodou na urcenie trendu napr rsi 50
a na korekcie pripadne vstupy pouzivat rsi s kratkou periodou napr 7

Odesláno

no a aby sme sa pozreli blizsie ako spravne pouzivat indikatory a specialen W%R

davam do pozornosti jednoduchu a zaroven zaujimavu stranku larryho williamsa a jeho indikatora %r
williamspercentr.com/
na pravej strane je moznost registracie, kde vam poslu na mail zakladne jednoduche lekcie systemu
v priebehu 7 dni
v pripade ale ze nemate chut cakat tak tu je zoznam :)
williamspercentr.com/lesson1
williamspercentr.com/lesson2
williamspercentr.com/lesson3
williamspercentr.com/lesson4
williamspercentr.com/lesson5
williamspercentr.com/lesson6
williamspercentr.com/lesson7

ako spravne pouzivat indikatory je popisane na zalozke
Trading Today With %R
williamspercentr.com/trading-with-percent-r
hned v prvych dvoch odstavcoch
osobne si myslim ze je to velmi uzitocna informacia
prajem prijemne citanie

Odesláno

nepouzivam
ale pouzivam postup ako je popisany na zalozke Trading Today With %R
ten prvy system
najma co sa tyka SL a vystupov (co je trailing SL)
len vstupy mam ine, na zaklade cenovych paternov
a zatial papertradujem
inac musim povedat ze tento styl SL a trailing SL(a teda vystup)
mal larry popisany uz pred par rokmi, takze zjavne to bude nieco co funguje ..
uz len definovat si vstupy a trend a system na testovanie je na svete :)

Odesláno

alesik
díky za odkazy, hned jsem podle nich zkusil vstoupit (demo)
DJ splňuje předpoklad sezonosti (podle MRCI), dále je dnes dvouma svíčkami pod MA a nakonec je naplněn i %R, takže vstoupil jsem do YM (minidowjones)
P

• 4 týdny později...
Odesláno

Jen pro doplenění, hned první den překročil obchod + 1000 USD. V obchodě jsem byl od 16/5 do 3/6 abych byl vyhozen na PT se ziskem 2120/kontrakt, Šlo o posunutý PT, původně byl na 6740USD, SL%1820, RRR=3,7.
Nyní očekávám signál na Sugar Oct, který má patnáctiletou úspěšnost 1000%

• 2 týdny později...
Odesláno

Zdravím Vás.

Venujem sa už nejaký čas tomuto indikátoru percent R, ale mám pochybnosti o použití pri intradennom obchodovaní. Má z Vás niekto pozitívne skúsenosti s použitím tohoto indikátora pri minutovom popripade 5minutovom grafe ? Všade sa dočitávam, že s ním poväčšine obchodujú pri dennom poprípade týždennom grafe.

Má niekto skúsenosti ?

Tiež mi nieje jasné s tými hranicami. Píše sa všade pri pretnutí -20 alebo -80, ale niekde sa píše práve o pretnutí ale vstup až po opačnom pretnutí to znamená pretne sa na -20 smerom k 0 ale vstupuje sa ak sa pretne spätne na -20 ale smerom k -100 . Či som to len ja zle pochopil ? Lebo ak by sa vstupovalo len ak sa pretne -20 a -80 bolo by veľa signálov. Podmienku MA50 beriem ako samozrejmosť. Ale aj tak je pri obyčajnom pretnutí a potvrdení na MA dosť často signál.

Viete mi to niekto ozrejmiť ?

Ďakujem

• Vytvořit...