Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 42
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Odesláno

diky za pekny clanok. trochu som sa zapozeral na ten trh FGBL ale nieco mi na nom nesedi. stava sa ze napriklad cena je na 122,57 ale bid a ask su na hodnotach 122,50 a 122,55. potom po chvili cena spadne k tymto urovniam. akokeby ten cenovy graf nejak meskal za dianim. pouzivam ninja trader a zen fire. moze to byt sposobene nekvalitnymi datami? sledoval som to okolo 12tej hodiny naobed.

skusil som si len tak kliknut do obchodu ze ako to vyzera a najprv hned po kliknuti som bol 50eur v zisku, pritom sa trh ani nepohol a potom v druhom obchode som hned po kliknuti bol 130eur v strate.

Odesláno

Zdravím!

Velmi inšpirujúci článok, hľadám bližšie info o európskych kontraktoch, ktoré sa dajú obchodovať podľa tohto článku. Na eurexe som niečo našiel no chýba mi informácia a výške marginu pre kontrakt napr. Eurobund (FGBL) a rovnako aj jeho "trading hours" mi niesú jasné. Ak to niekto viete, podeľte sa s nami ;)

Ja som to hľadal na www.eurexchange.com/trading/products/INT/FIX/FGBS_en.html?mode=specifications

Obchodné hodiny sú uvedené so začiatkom o 8:00 CET a koniec je pri "regular trading day" o 22:00, len pri "last trading day" je koniec o 12:30. A v Ninjatraderi mi beží graf pri Volume 1500 - 5000 až do 19:00 hodiny. Čiže akoby sa obchodovalo celý deň a nie len do 12:30. Tak ako to vlastne je?

Ďakujem za odpoveď. (tu)

Odesláno

Mne by zajímala jiná věc - jak vstupujete na DAXu (stop limit je prakticky nereálný, co jsem zatím nakoukal, stop je reálnější, market je podle mne úplně mimo) a případně jaké jsou skluzy v plnění. Už na demu se mi zdají docela velké ...

Odesláno

Lucínek:

do DAXu vstupuju příkazem stop na open nové usečky (range 10). Slip mám někdy i 3 ticky, 1 je celkem běžny. Nějak jsem vypozoroval, ale nemám to nijak potvrzené, že pokud tam mám ten příkaz dostatčně dlouhou dobu předem, tak ten skluz nebývá, ale jak jsem řekl možná je to jen zdání.

Odesláno

Po přečtení článku jsem se schválně mrknul na grafy FESX a FGBL, stejné nastavení NT jako Tomnes na screenshotech plus volume. No a právě, že volume je strašně malé. Pro jednu úsečku 4RB/6RB je to do stovky... ve špičkách, která je asi tak jednou za dopoledne třeba i 700, ale oproti FDAX je to sakra málo..nebo oproti TF(Russel). Takže počítám, že plnění musí být tragické...?!

Petr

Odesláno

Možná je pro začátečníky s malým účtem vhodný i trh T-Notes 10 (ZN). Volume ma vyšší než YM nebo TF, pohyby m,enší, ale Ebundy lépe trendují. U ZN člověk taky musí trénovat trpělivost, nejdřív člověk i 2 hodiny usíná, a pak najednou za chvíli má i 400 USD na kontrakt. Taky používám RB a SL mám 62,5 USD a průměrné RRR 2,6. Ale pozor není to naostro! Reálnou slippage tedy při tomto nastavení neznám. Tak mě nečapejte za slovo. Zrovna vyřizuji druhý ID účet přes IB.

Odesláno

Unlimited, trh je tak pomalý, že můžete zkoušet lovit i limit příkazem, pokud máte strach z plnění marketem. Oproti TF a DAX se to dá na těchto trzích poměrně pohodlně stíhat.

Odesláno

Dakujem Pavka za reakciu, na Eurexe som sa preklikal na dalsiu stranku kde su trading hours popisane podrobnejsie aj ze sa delia vlastne na tri periody - pre trading - trading - post trading
www.eurexchange.com/trading/hours/INT_en.html

vychadza mi z toho, že napr. trh Euro-Schatz Futures (FGBS) je mozne v beznych dnoch obchodovat od 8:00 do 22:00, na grafoch ale volume klesa uz nieco po 17 - 18 hodine ale niekedy vydrzi volume az do 22 00 (pisem o volume min. 1500 a viac). Chcem sa len opytat, nieje tu nieco take ako delenie obchodnych hodin pre vyslovene elektronicke obchodovanie a okrem toho na pitove tak ako je to napr. pri Nasdaq. Pokial sa mam riadit podla volume tak pre elelktronicke intradenne obchodovanie s marginom 250 eur na kontrakt sa obchoduje od 8 - 22 hodiny. Aby som neobchodoval v case mimo elektronickeho obchodovania ked je margin ovela vacsi. Dakujem.

Odesláno

Unlimited: FESX a male volume?? To ma volume proti DAXU nebo TF vyrazne vyssi, da se tam lezt limitama prakticky bez slppage ... DAX je s volume na stiru, vecer je uz uplne neobchodovatelny, sice se taky hybe, ale rozdil mezi bid a ask je nezridka i 3-4 ticky a to je dost ... vstupy jen STOPem a jeste se skluzama

Odesláno

lucinek
FESX ma velmi slusne volume. nekolikanasoben vetsi nez TF. i dax ma velke volume. po 17 hodine zalezi na aktivite a zpravach v US. jinak pres den neni zadny problem vstupovat i za market. ja mam plneni hned. samozrejme to neni tak rychle a i co do objemu jako es napr.

Odesláno

911: Ano, o velmi slusnem volume na FESX vim, taky jsem to Unlimited vyvracel, ze tam nic neni ... na DAXu je to podle mne ale horsi, treba dneska vecer mi to opravdu dostavalo, ten rozdil mezi bid a ask ... ale je pravda, ze kdyz DAX jede, tak opravdu jede :-)

• Vytvořit...