Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Videotutoriál: NinjaTrader a statistické přehledy uskutečněných obchodů

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jenda9
Exhistuje zajímavá alternativa který vyplývá z podobnosti Ninji a Siery.
1) Se Sierou (se platí) lze zobrazovat grafy a ale nelze zadávat příkaz. Proto se zadávají přes Barcket Trader (BT je gratis).
2) Podobně (jak jsem si ověřil dnes na semináři backtestu), lze zobrazovat grafy Ninjou ve free verzi a zadávat příkazy přes Barcket Trader (BT je opět gratis). Touto cestou hodlám pokračovat. Platit cca 24000 CZK za Ninju ročně po měsících, nebo ho koupit a za čas za podobnou sumu kupovat upgreat si zatím nemohu dovolit.
---
Existuje další vylepšení opět free. I na tojsem se dnes ptal.
Zen Fire poskytuje ticková data, kdežto IB pouze 2 vteřinová.
Pro svou potřebu velmi malých TF na rage a tick grafech chci vyzkoušet připojení Ninji na Zen Fire data (obojí gratis) a zadávání příkazů přes Bracket Trader připojený na IB (ja je výše zmíněno, opět gratis).
Pro kontrolu si mohu některý pomalejí TF (třeba minutový) zobrazovat kromě v NT paralelně i přímo na IB platformě.
---
BillA

• Odpovědí 42
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Odesláno

ticker
Pouze na druhém uvedeném odkazu: www.mirusfutures.com/futures_trading_demo_mirus.html
jsem našel Ninju připojitelného k IB i Zen Fire a během noci se postupně s ním dostal i ke všem porřebným datům.
---
Problém zůstává v tom, že tyto postupy z neznámých důvodů nefungují vždy. Jak i dnes potvrdil Petr.
Před více než měsícem jsem postupoval všemi možnými způsoby. Bez výsledku.
Dnes v noci jsem zkusil stáhnout jen tři nejstarší dny z kontraktního měcíce NQ 06-08. Konkrétně: 1.-3.3.
Pak jsem pustil Správce úloh a sledoval střídavě zobrazovámí výkonu a sítě při vysoké rychlosti aktualizace.
Po velmi dlouhé době se požadované dny stáhly a zobrazily.
Pak mnohem rychleji prozběhlo stáhnutí všech ostatních dat.
Mám tedy z NQ vše co jem potřeboval: 1.3.-30.5.06-08, 1.6.-31.8.09-08 i 1.9.-30.11.12-08.
---
Vysvětluji si to tím, že asi delší dobu trvalo, než se vytvořilo připojení na správné místo databáze Zen Fire.
Nevím. Počítače mě stále učí pokoře. A ta je dobrá i pro trading.
---
Akorát s těma barevnýma smajlíkama si pořád nevím rady. Jak je dostat do přízpěvku =/:>)
BillA

Odesláno

Jenda9
Abych to nezamlžil. Obchodování na neplaceném Ninjovi nejde ani z grafu a ni jinak. Ale nemusí to být omezující.
Ninja může zobrzovat a přes Bracket Trader lze zadávat příkazy a zovrazovat PT a SL.
Obojí PT i SL se v něm posouvá vizuelně téměř tak pěkně jako v Ninjovi.
Jak se říká: Darovanému koni na zuby nehleď.
BillA
Ještě pokus smajlíka :(

Odesláno

BillA

niesom si isty, ale mam dojem ze neplateny ninja je obmedzeny iba o ATM strategie. obchodovat sa vraj da.
neviem to presne ale myslim ze som to niekde cital. myslim vo vlakne Mirus futures. rad by som vedel ci je to naozaj tak. opytam sa brokera

Odesláno

BillA,

na demu napr. od Mirusu muzete pouzivat, jak obchodovani z grafu, tak ATM strategie. Staci se zaregistrovat, prihlasit se do NJ a obchodovat. A nemusite nic platit za NJ. Za NJ budete platit, az budete v realu. Mirus mohu doporucit, protoze jsou velmi ochotni a promtni v odpovedich na moje dotazy. Vice info viz vlakno Mirusu v sekci Brokeri.
Na IB zapomente, hlavne kdyz pouzivate alternativni grafy. A to uz nemluvim o komisich a marginech.

Lada

Odesláno

yax
-
Už jedu delší dobu naostro a předvánoční úklid účtu už mám také za sebou.
Za pár týdnů mi u Ninji uběhnou první 3 zaplacené měsíce.
Proto jsem už v předstihu nainstaloval zpět Ninju demo a napojil ho opět na data Zenfire. Paper trade jedu přes Bracket trader na IB Papertrade účtu.
Vážně jsem uvažoval o Sieře. Ale ani ta není zadarmo a Ninja mi velmi vyhovuje. A i Sieru bych musel obchodovat přes něco dalšího.
-
Přidávám story, která se možná někomu bude hodit.
Nemám rád před jménem každého souboru v dokumentech \Documents and Settings\. Využívám proto nabídky Windows a mám Dokumenty v jiném adresáři s velmi krátkým jménem. To by nebyl problém, kdyby jméno nezačínalo mezerou. Nikdy to ničemu nevadilo. Až přišel Ninja.
Při instalaci vytváří 2 stejnojmenné adresáře NinjaTrader 6.5: jeden v program files a druhý v dokumentech, kam si pak ukládá licenční číslo a zde ho pak ověřuje.
Úvodní mezera se mu nelíbila a tak si ve vší tichosti vytvořil nový adresář se stejným jménem, ale bez mezery. Po zadání licenčního čísla ho jinam zapsal a jinde kontroloval. A bylo vybíleno. Debugging této chybičky mi dal zabrat.
-
Pořád zkoumám ty smajlíky :D
BillA

Odesláno

Billa: musím říct, že přesně takhle sem taky uvažoval po sobotním kurzu. Zen-fire + NT+ BT + účet u IB nebo MIRUS. Ale časem po zkušenostech bych se vydal asi cestou komfortu a zadával příkazy přes NT. Někde jsem tu četl, že se dá i splácet po 300 USD za čtvrtletí. Takže pak výjde asi o trochu dráž než když ho platíme naráz.
PS jestli můžeš, tak se poděl i o své zkušenosti z LIVE obchodování. Co s tebou dělá psych. a kolik obchodů děláš za den, případně jestli to nebude pro tebe příliš osobní i svoje úspěchy.
Díky a hodně $$$ ;)

Odesláno

hirens Lucínek

Platil jsem 3 měsíce: $180 (3 x $60), což bylo nabízené minimum. Možná je nabídek víc a jsou různé.
Mít komfort není špatný, ale zatím musím dost počítat. Obchodování z grafu pro mně aktuálně není zásadní.
Velmi rád napíšu víc, ale musím fofrovat a dohonit odložené pracovní povinnosti, které jsme na čas dal stranou.
A 11.12. jdu letos ještě na poslední kurs Emini II. Asi 14 dní staré počátky mého pomalu vznikajícího webového obchodního deníku, jsou zatím naplácané na www.volny.cz/janousek.cs/
a na diskuse -> vyhledávání -> BillA ... se pravděpodobně dá najít něco z toho, co jsem dosud napsal.

Rád bych se naučil dávat barené smajlíky. Podaří se mi to jen sem tam
BillA
:D
:S
:)
;)

• Vytvořit...