Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý večer

Chci se zeptat na situaci kdy nezjistím (neuvědomím si), že je v USA svátek a burzy mají otevřeny jen např.do 17hodin a jsem v pozici a vtom se burza zavře,zda moje pozice bude ještě stále viset v trhu,nebo jestli mám nějaký čas na uzavření pozice.

:Když už něco děláš,tak chtěj být nejlepší....

Odesláno

Dobrý večer Martin 1986,
pokud burza zavře, tak vaše pozice zůstává v trhu, stejně jako když tu pozici otevřete v rámci pozičního obchodování, také ji budete držet přes noc.

ať se daří,
Míra

Odesláno

Martine,

doporucuji si projit clanek a oba kalendare, co jsou na strankach CBOT. Prvni se tyka elektronicke burzy GLOBEX a druhy se tyka pitu na CBOT.

Takze pokud koupite treba equity index na elektronickem trhu a pitova burza zavre, tak porad mate sanci, ze se z obchodu dostanete, protoze elektronika stale bezi, i kdyz tam bude mala likvidita (zalezi na trhu).

Ale pokud jste v pozici a zavre elektronicka burza, tak se pozice nezbavite, dokud elektronicka burza znovu neotevre.

Pro ty co obchoduji Russell sem davam odkaz na kalendar ICE:

www.theice.com/publicdocs/support/support_cal.pdf

TF ma otevreno az do konce roku jenom krome 25.12., ale otazka je, jestli aspon v normalni obchodni hodiny se vrati volume, aby se to dalo obchodovat.

Lada

• 5 months later...
Odesláno

nazdar

chcel by som sa spitat na Ice... trochu na hlavnej stranke tapam a nechapem aky je rozdiel medzi
ICE Futures U.S.
ICE Futures Europe
ICE Futures Canada
ICE OTC

.... keby bol niekto taky ochotny a vysvetlil mi to bol by som velmi rad

diky za pomoc :ODKAZ

• 3 years later...
Odesláno

Dobrý den, měla bych zájem zkoušet si obchodování na simulátorech, ale bohužel nevím kde bych něco vhodného pro mé začátky našla, nemůže mi někdo poradit nějakou vhodnou adresu s popisem pro záčátečníky? Děkuji za odpověď pokud bude někdo ochotný mi poradit.

• 1 year later...
Odesláno

prosim chtel bych se jeste zeptat na jednu vec, ktera trochu souvisi a sice obchodni hodiny. obvykle mam obchodni hodiny normalne od 15.30, je to i dost skokova zmena, ale nekdy se mi zda ze ta zmena zacina uz ve 14.30 a ja nevim, jestli je to nejakym tim nasim zimnim/letnim casem nebo proste proto ze se zaclo (nahodou) o hodinu driv..

• 1 year later...
Odesláno

Ahoj,

stále přemýšlíme a hledáme informace ohledně obchodních hodin E-mini Russell 2000. Na základě informací zde na finančníku.cz i jinde je nám známo, že dle časového pásma v ČR je nejlepší obchodovat mezi 15:30-22:15, čehož jsme si také všimli na intradennním grafu tohoto trhu, kde volatilita odpovídá přesně tomuto času. Co nám však nejde do hlavy je skutečnost, že ICE je čistě elektronická burza a pokud to chápeme dobře, tak Russel 2000 není na pitu vůbec obchodován. Co tedy určuje danou volatilitu ve zmíněném čase 15:30-22:15, když elektronicky (podle souhrnných informací k TF na ICE) je možné elektronicky daný trh obchodovat 22 hodin denně?

Děkujeme / Jakub a Veronika

Odesláno

to danilovi: Přesně jak napsal Sinuhet, jinak elektronické obch. emini, kam R2000 patří, je zcela dominantní a pit (pokud u dané komodity existuje, je nyní již okrajový na rozdíl od doby před 10-15 lety). Ele obch. je hlavní proud, na emini rozhodně a proto se obchodují i mimo 15.30 -22.15, ovšem s jiným volume. Tož tak. :)

• Vytvořit...