Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Oousha, Sierra vol.5 je pouze analyticky software pro zobrazovani grafu a jeho alternativ. Je treba dokoupit jeste tickova data. Ty ma sierra k dispozici take - to je dalsi financni polozka. Muzes pouzit data i od jineho poskytovatele, treba IQfeed, ale sierra je cenove asi nejdostupnejsi. Zalezi na tom, jakeho mas brokera a jaka data ti poskytuje. Je dulezite mit data TICKOVA!!! Napriklad IB je neposkytuje.

• Odpovědí 163
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Odesláno

ODPOVED: milan1968
Ahoj Milane jo vim ze sierra/ninjatrader atd je jenom software
brokera nemam zadneho protoze momentalne ani neuvazuji nad otevrenim live uctu, protoze jsem nepresla ani backtest/paper test a prave z toho duvodu si chci udelat celkovy prehled o nakladech+zaplatit dalsi webinare.
Ted se jenom vzdelavam, mam emini online kurz a ctu knizky. Takze me zajima pro ucely backtestu/paper tradingu pres sierra chart co budu potrebovat za mesicni naklady. Myslela jsem ze uz vsechno je v vol.5

Takze co by si odporucil? Live ucet nemam a ani pro paper trading si ho otvirat zatim neplanuji.

Odesláno

Oousha, nejsem si jisty, zda je potreba mit zivy ucet. Myslim, ze ne. Dej si dotaz na sierru. V kazdem pripade potrebujes sierru vol.5 pro zobrazovani numbers baru a tickova data, ktera ma sierra velmi dobra.

Odesláno

Ne samozrejme ze neni potreba live ucet to se sierou nema nic spolecne, nabizi take paper trading account.
To jsem psala jenom v souvislosti s tim ze si se ptal jakeho mam brokera odpoved zadneho.

IQ feed kalkulace:
One-time Initiation Fee: $0.00
Monthly Basic Fee: $95.00
Monthly Exchange Fees: $46.00
Monthly Premium Fees: $0.00
MONTHLY RECURRING FEES: $141.00

+29 za sieru x12 mesicu, tak to ten paper se hodne prodrazi..

Jake bylo Vase reseni a co doporucujete? Zhrnu: ucely :
-FIMS+Paper+Backtest
Prosim jenom konkretni informace.

Odesláno

Oousha, ninja neumi zobrazit numbers bary. Toto musis externe dokoupit. Na fims zacinalo s ninjou vicero lidi (i programatori) a vsichni jsou nyni na sierre.
Dalsi veci jsou "indikatory" a pomucky od Petra, ktere jsou podporovany pouze na sierre.
Nechci nic vnucovat ale i ja jsem presel z NT na SC a jsem spokojeny.

Odesláno

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, zda výhledově plánujete ještě pořádat kurz FIMS2? Intenzivní dvoudenní kurz je pro mě momentálně finančně nedostupný:(

Díky moc za odpověď a přeji hezký den

Odesláno

Hezký den,

bohužel v takto samostatné podobě byl loňský FIMS2 poslední - tak jak jsem to avizoval.
Mým záměrem je poskytovat více komplexnější kurzy, které dávají větší smysl i z pohledu možností předání zkušeností.

Nicméně dobrá zpráva je, že dokončuji online kurz, který zahrnuje i látku probíranou ve FIMS2.
Petr

Odesláno

To oousha:

nevím, jak je to v NT, používám jen Sierru. Pokud ti budou stačit historická data, tak si koupíš jen balíček 3 nebo 5.
Pokud budeš chtít i real time data, tak se bez live účtu u brokera neobejdeš.

U mě to pak vychází takto:

poplatek u brokera = 10 USD/měs
balíček 5 - Sierra = 29 USD/měs
real time data - Sierra = 35 USD/měs
poplatek burzy CME (CME Group (CME, CBOT, COMEX, NYMEX) for nonprofessional Trading accounts bez hloubky trhu) pro americké indexy (e-mini NQ, YM, ES) = 3,25 USD

Takže celkem to měsíčně vyjde na 77,25 USD, což je zřejmě ta nejlevnější varianta s real time daty.

Odesláno

... ještě bych to upřesnil tak, že těch 77,25 USD zahrnuje poskytování tickových dat pro sledování numbers barů.

Pokud nebudeš trénovat FIMS a nebudeš potřebovat sledovat numbers bary (tzn. nebudeš potřebovat ticková data), tak nebudeš potřebovat platit real time data od Sierry a poplatek za burzu, tedy ještě ušetříš 38,25 USD/měs.

Odesláno

Ano zajima me FIMS
Takze abych spravne porozumela
1.Predplatim webinar FIMS (protoze chci)
2.Zaplatim Sierra5(12 mesicu)-pro ucely backtestu a seznameni s platformou a systemem
3.Pak otevru live ucet u TradeStation ucet s 10K usd a necham je tam jenom proto abych mohla delat paper s live daty tak je to spravne??? a za rok se mi zmensi kapital o 10% jenom kuli paper tradingu(jak si psal 78usd/month)
4.Celkem vrazedne mi pak prijdou ty poplatky burzam jako si uctuje treba IQFEED za data + poplatek

Futuray Napsal:
-------------------------------------------------------
> ... ještě bych to upřesnil tak, že těch 77,25 USD
> zahrnuje poskytování tickových dat pro sledování
> numbers barů.
>
> Pokud nebudeš trénovat FIMS a nebudeš potřebovat
> sledovat numbers bary (tzn. nebudeš potřebovat
> ticková data), tak nebudeš potřebovat platit real
> time data od Sierry a poplatek za burzu, tedy
> ještě ušetříš 38,25 USD/měs.

Odesláno

To oousha,
nevím, jestli pujdeš FIMS1 nebo rovnou pokročilejší FIMS A-Z. Pro FIMS1 nebudeš potřebovat numbers bary, takže ani nebudeš potřebovat ticková data. Pro pokročilejší FIMS budeš potřebovat ticková data pro zobrazení numbers barů, bez toho se prostě neobejdeš. A ticková data dostaneš ze Sierry, tak jak jsem psal.

Já jsem u IB, tak netuším, jak je to s daty a vším ostatním u Tradestation. Ale jestli chceš jít k Tradestation, tak tam ti poskytnou svůj SW, a Sierru , si myslím, vůbec potřebovat nebudeš.

V takovém případě budeš mít uplně jiné poplatky než jsem psal..., takže s tím ti neporadím.

P.S. nevím, jestli je rozumné trénovat rok na Sierra, sžít se s ní, a pak přejít na uplně jiný SW a začít to vše na novo...

Odesláno

Futuray :
Byl to jen priklad zda dam 10K do IB nebo TS je vcelku jedno si myslim protoze pres sierru se da obchodovat u obou, stejne tak jako oba maji vlastni platformy ale trader vyuziva kterou chce. takze ano priorita je naucit se ovladat Sierru.
[bold]Ty jedes live u IB? Nebo mas jenom ucet kuli paper tradingu [/bold].-To je posledni otazka kt.mam.
Jo abych tady neplnila formum jo pockam na ten FIMS co psal nahore Peter ze nejaky dokoncuje online.
Dekuji za odpovedi

Odesláno

oousha:
Já myslím, že obchodovat přes Sierru u Tradestation nelze. To byl i důvod mého přechodu od TS k IB (když pominu ty enormně vysoké poplatky za pronájem TS platformy).

Jestli mohu něco doporučit, tak si zkus ještě prověřit AMP. Poskytují dobrá ticková live data i Sierru za rozumnější peníz. A pro otevření jejich účtu nepotřebuješ čtvrt mega... Spousta FIMSáků přes ně funguje vcelku bezstarostně.

Z.

Odesláno

Ticková data je nutné mít i na FIMS1 - od začátku pracujeme hlavně s numbers bary (orderflow).
Nejlevnější realtime řešení je broker s rytmic daty (dříve zenfire).
Mít účet u TS a obchodovat se SierraChart nelze.
P

• Vytvořit...