Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• 1 month later...
  • Odpovědí 163
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Odesláno

FIMS 2 je dostupný online zde: www.financnik.cz/exe/webinare/kompletni-fims.php
Tento kurz obsahuje vše, co v intradenních trzích sleduji a dělám. Navíc jej průběžně aktualizuji.

Pokud máte na mysli mentorované rozšíření tohoto kurzu, to vychází z výše uvedeného online FIMS 2 (který tvoří i studijní osnovu kurzu) a je rozšířeno o průběžnou osobní podporu studentům. Mentorovanou formu kurzu budu pořádat patrně až někdy v průběhu příštího roku.

• 3 months later...
Odesláno

Zdravím,
po kliknutí na odkaz on-line kurzu "Obchodní indikátory" se zobrazí hláška:

Not Found
The requested URL /exe/webinare/indikatory was not found on this server.

Znamená to, že tento kurz již nebude dostupný?
  • 8 months later...
Odesláno

AHoj,

mám dotaz ohledně kurzu Profitabilní intradenní strategie pro malé účty. K správnému využití kurzu je požadován balíček Sierra Chart 5. To je OK. Otázka zní, jestli je potřeba data feed z IQFeed, který je doporučován finančníkem, nebo jestli balíček 5 v Sierra Chartu stačí a obsahuje potřebný datafeed.

Pokud někdo ví, díky za odpověď

Odesláno

Pro obchodování orderflow jsou potřeba ticková data.
Ta můžete mít zadarmo od brokera, případně si je kupovat.

Data v balíčku SC 5 jsou jen historická. Tedy maximálně pro backtest.
Pro realtime sledování tedy potřebujete nějaký realtime feed. A jak jsem psal, ten můžete mít od řady zdrojů. Já dnes používám ten, který nabízí SierraChart, řada traderů používá bezplatné řešení od brokerů.

Petr

Dafi Napsal:
-------------------------------------------------------
> AHoj,
>
> mám dotaz ohledně kurzu Profitabilní intradenní
> strategie pro malé účty. K správnému využití kurzu
> je požadován balíček Sierra Chart 5. To je OK.
> Otázka zní, jestli je potřeba data feed z IQFeed,
> který je doporučován finančníkem, nebo jestli
> balíček 5 v Sierra Chartu stačí a obsahuje
> potřebný datafeed.
>
> Pokud někdo ví, díky za odpověď

• 1 month later...
Odesláno

Dobrý deň,

chcel by som sa opýtať či súčasťou online kurzu AOS "On-line kurz stavba, testování a obchodování intradenních breakout strategií" sú aj Market Internals.

Ďakujem.

• 2 týdny později...
Odesláno

Dobrý den Tomáši,

měl bych otázku ke kurzu "Velký on-line kurz AOS Turbo: Robustní automatické strategie za 10 týdnů."

Uvažuji o jeho koupi a zajímaly by mě finanční náklady, se kterými je třeba počítat po absolvování kurzu. Mohl byste aspoň rámcově nastínit, s jakými investicemi bychom my, zájemci o tento kurz, měli počítat?

Děkuji za odpověď,

Roman

Odesláno

Romane,

co mě tak napadá:

1) Na kurzu se pracuje s platformou TradeStation. Ta je zcela zdarma, je ale třeba udělat min 10 obchodů za měsíc. Pokud ne, tak se platí - je však možné napsat do TS a nasmlouvat si až 6 měsíců i bez té podmínky 10ti obchodů. Tj. v takovém případě je TS zdarma.
2) Je dobré (ale ne povinné) zakoupit MarketSystemAnalyzer.com program, k pozdější Monte Carlo analýze. Někteří studenti si dělají Monte Carlo sami v Excelu (netuším ale jak), někteří si program zakoupí.

To je tak vše, co mě napadá.
Je dobré mít nějaký rozumný počítač / notebook - tj. nic prehistorického, alespoň nějaký rozumný i5 / i7 CPU. S dobrým počítačem samozeřejmě vše šlape rychleji.

Pmihal,

Market Internals součástí nejsou. Můžete ale dodatečně (něž bude také stažen z trhu) zakoupit kurz Market Internals pro Daytradery, který se dá také aplikovat na AOS.

Odesláno

nighthero a ještě bych počítal s poměrně většími nároky na kapitalizaci. doporučovaných 20k považuji za dost riskantní. ne že by to nešlo, ale doporučuji spíše dvojnásobek jako naprosté minimum. pro správnou diversifikaci doporučují profesionálové i 100k. je to podobné jako když pro intraday někdo doporučuje minimum 2,5k. taky to jde ale já bych to nikdy nedělal. je to další nepřítel na cestě k úspěchu, jakoby jich i tak nebylo dost.
malý příklad: margin řekněme 5k. max DD podle MC 7k. kolik můžu obchodovat strategií abych i po velkém DD mohl otevřít pozici? a jak snesu takový DD na živém účtu, když stagnace může trvat i půl roku? a s jakým pocitem vyřadím strategii, když dosáhne max DD a na zbylých penězích budu spouštět novou strategii? jistě třeba 4 strategie budou mít max DD třeba 10K. ale opět stejná otázka. a dále - jsou 4 strategie dostatečnou diverzifikací? kolik pokrývají trhů, kolik různých timeframes, kolik obchodních logik? v kolika % času spíše korelují?
když na to půjdu z druhé strany. kolik procent účtu bez stresu obětuji pro strategii která třeba selže? 50%? 25%? nebo 10%?

Odesláno

Petře a Libri, díky za odpovědi.

Mám účet u IB, kde obchoduji komoditní spready. Ty nejsou časově náročné, proto mě zaujal tento kurz AOS.
Přiznám se, že jsem netušil, že je potřeba účet o velikosti 40k USD. To je jeden milion Kč. A tím je asi rozhodnuto. :)

Odesláno

jo jasně, když mám robustní strategii s DD 7K (pochybuji že někdo najde výrazně nižší DD), tak můžu začít i s 10K účtem. ale je to 50:50 že účet zruším pro další obchodování automatu. když se trefím do dobrého období, můžu mít za půl roku dvojnásobný účet. každý ať si to přebere jak potřebuje a co chce se svými penězi podniknout. já hope mode nepovažuji za vhodný pro seriózní byznys. dva lidi napíší do fóra jací jsou kabrňáci že s malým účtem dokázali zbohatnout. deset dalších co si účet včetně psychiky pochroumali nenapíše nic :)
a´t to nevypadá že tady skuhrám. obchodoval jsem s 20k účtem 3 strategie. během dvou měsíců jsem byl v plusu 6k. měl jsem zkrátka štěstí na dobré období. od té doby jsem potom ztratil 8k. a začal o tom více přemýšlet. výsledek mých úvah jsem shrnul do těchto svých příspěvků. nevím co bych dělal kdybych začal obchodovat o ty dva měsíce později. skoro půlka (pro čr velkého účtu) v zádeli, psychika v hnoji. díky marginu bych dál mohl jet jen dvě strategie - fakt terno v době max DD a velké šance že se strategie začnou hrabat ode dna. no měl jsem prostě kliku.
automaty obchoduji dál, ale s ohledem na sníženou ochotu tak velikého risku jsem si našel jiné trhy a jiné systémy, abych měl DD portfolia max 10-20% účtu. a samozřejmě jsem musel přizpůsobit risku i kapitalizaci.
je logické, že v čr Tomáši moc lidí na kurzy nenalákáte když budete doporučovat rozumnou kapitalizaci. ale říkat že se dá začít i s 10-15k účtem mi nepřijde seriózní.
prostě platí že kdo má ten dostane přidáno, kdo nemá tomu bude odňato i to málo co má :)

• Vytvořit...