Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nean:
Jde o to, že do expirace je kratší čas a časová hodnota mizí rychleji. A v případě, že by se opce dostala do peněz a v listopadu bych dostal březnový futures, mám tři měsíce na to s tím něco udělat.
Vypsal jsem i jednu březnovou opci, rád bych ale měl i něco s kratší expirací. Mohu to vypsat i bez TOSu, ten ale poskytuje přehledný cenový vývoj (reálné obchody versus teoretická hodnota opce), a hlavně tam vidím aktuální bid/ask. To v žádném SW, který používám, nemám.

• Odpovědí 225
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Dobrý den,
nepomohl by mi někdo s instalací platformy Think or Swim? Začínám a nedaří se mi ji instalovat. Chtěl bych jenom platformu bez založení účtu (pokud to teda jde). Jsem ochoten i zaplatit přiměřenou finanční částku.

Odesláno

Pavel70:
Před několika týdny jsem si TOS instaloval. Kvůli restriktivní politice Ameritrade to nebylo úplně snadné, ale s pomocí kolegů na fóru jsem byl nakonec úspěšný. Jaký máš problém?

Odesláno

paja1:
Předem děkuji za pomoc, ale začnu trochu zeširoka.
Chtěl jsem se přihlásit na kurz Jak obchodujeme opce I.
Když jsem si chtěl nainstalovat TOS, který je požadován na kurz a ve kterém se obchoduje přednášená strategie, tak jsem zjistil, že Ameritrade nezakládá účty v ČR. Takže i když si TOS nějak nainstaluji a "vyhodím" peníze za kurz, tak potom později nemůžu začít legálně v TOS obchodovat. Takže teď řeším dilema, zda se do toho vůbec pouštět.
Co si myslíš ty? Máš nějakou zkušenost s kurzem od Finančníka.

Odesláno

pavel70:
Máš pravdu, že Ameritrade nezakládá účty rezidentům z vybraných zemí, mezi než patří i ČR. Pokud se nehodláš přestěhovat, nemůžeš použít TOS jako obchodní platformu. Ale někteří lidé používají TOS jen jako analytický prostředek a vlastní pokyny odesílají z jiné platformy. Zkušenosti s opčními ani jinými kurzy Finančníka nemám.

Odesláno

TOS sa nedá požiť ako obchodná platforma ale len ako analytická platforma....v TOS sa zaregistruj ako občan trebárs Poľska...
Obchodovanie samotné prebieha potom z platformy toho brookera ktorého si si vybral. (IB...atď) Opčné semináre vo Finančníkovi sú dobré, mám skúsenosti z 1. aj 2. seminárom. Teraz na jeseň dvojku neotvárajú. Opcie sú výborné aj v tejto hektickej dobe a dá sa pekne zhodnotiť účet. Je ale isté že neutrálne stratégie ktoré sa vyučujú z 90% sú teraz dosť riskantné (trh silne trenduje) smerovým stratégiám je venované minimum. Ale to zobchodovanie volatility na opciách je nádherná vec. Takže chce to opatrnosť a cvik. Nezabúdaj že TOS v papierovej verzii zobrazuje trh až veľmi optimisticky. Skutočnosť je dosť tvrdšia.
Prajem šťastie.

Odesláno

Tak na to ti dá odpoveď kurz opcií, je to o štúdiu a skúsenostiach. Niektorým stratégiám pomáha zvyšovanie volatility a niektorým pomáha znižovanie volatility. Dakedy sa dá špekuľovať na pokles volatility po earningu.

Odesláno

Má to teda smysl chodit na kurz o opcích?
Očekávám od toho, že mi předvedou strategii IC, kterou potom můžu začít obchodovat a která bude vydělávat nějaké peníze. Aspoň to tak píší v informacích o kurzu.
Pokud se tam však probírají pouze obecné věci a rady typu: každý si musí najít svou cestu nebo každému vyhovuje něco jiného atd., tak to nemá cenu za to dávat peníze.
Taky nechápu proč tam prezentují TOS, když nejde v reálu v ČR použít a nepoužijí jinou platformu.

Odesláno

pavel70,
TOS je stále výborný bezplatný nástroj pro analýzu a backtest opcí. Jinak na kurzu se věnujeme i platformě Interactive Brokers, ve které opce obchodujeme. Nemusíte používat na analýzy TOS, jenom prostě ostatní řešení jsou buď drahá, nebo nepřehledná.
Petr

• 1 month later...
Odesláno

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jestli někdo neví, jak je to s instalací Thinkorswim? Je opravdu nutné tam zakládat nějaký účet? Potřeboval bych to především jako analytický nástroj. Nevíte, jak to obejít, nebo kde to stáhnout?
Předem děkuju

Odesláno

MilanF:
Problém je v tom, že českému rezidentovi Ameritrade účet neotevře. TOS lze stáhnout a instalovat i bez založení účtu, musíte se ale pro ten účel vybavit náhradní identitou.

• Vytvořit...