Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Co rikate na obchodovani "ZCH6 - CORN [E] March 2006 (CBOT)" - elektronicka kukurice?

Prumerne denni volume je kolem 3000 (neni to sice moc, ale uz by to mohlo na pozicni obchody stacit). Docela me to laka - predevsim z hlediska nizkych komisi.

Pokud to chapu spravne, tak by se to dalo obchodovat pres IB s komisi pod 5$ RT.

Je to tak, nebo mi neco unika?

dik za odpoved

Pete

• Odpovědí 330
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Pete,
s tím volume jste se musel někde přehlédnout.
Bohužel mini-sized Corn má volume tradický - někde kolem 150 denně.

Nicméně zrovna chystám na zítra o mini kontraktech článek, tak to ještě podrobně prozkoumám.
Petr

Odesláno

Petre,
dekuji za osvetleni rozdilu - pidim se po tomto uz asi mesic.

Kde mohu obchodovat tu elektronickou kukurici - u IB jsem to v marginech nenasel (jde mi o nizsi komise kolem 5$ a pozicni obchody)?

Na clanek o minitrzich se tesim (predevsim se mi zatim zamlouval minisilver a minigold).

Dekuji

Pete

Odesláno

Pete,
elektronická kukuřice v IB podle mě obchodovat jde - pouze není vypsána na hlavní stránce v marginech.
Zkuste si v IB zadat ZC a vybrat příslušný měsíc - všechny nástroje včetně ceny jsou k dispozici.
Petr

Odesláno

A je tedy tento trh obchodovatelny s takovymto volume, nebo je to pro zacatecnika malo?

jasne ze plneni nebude tak rychle jako u klasicke kukurice, ale velke problemy by to snad delat nemelo a za tu nizkou komisi by to mohlo byt vyhodnejsi.

pri backtestingu mi vysel zisk za rok 500$ bez komisi (bylo to 20 obchodu a dela to pri komisy 25$RT zisk 0$ a pri komisy 5$RT zisk 400$ a to je docela rozdil).

Pete

• 6 months later...
Odesláno

To uživatel Pete.
Ahoj Pete , na setkání s Woodiem 26.6. jsme se bavili o tom , že máž v diskuzním fóru obchodní plány
týkající se swingového obchodování.Omlouvám se, ale nějak se mi to nedaří najít,nemohl bys mě navést.
Děkuji Robert.

Odesláno

To Pete.
No měl jsem na mysli jakou strategii používáš pro swingové obchodování,s jakými indikátory pro vstup a výstup z pozice a zda používáš pro každý trh jinou strategii případně jiné indikátory.
Zajímalo by mě jaké máš v tomto druhu obchodování výsledky, třeba jen papírově,jak dlouho jsi v pozici a podobně.
Díky Robert.

Odesláno

Nejak si nejsem jisty. Jediny system, o kterem jsem takto mohl mluvit byl PB system. Ten se probira v "Diskuze absolventů úvodního kurzu YM a ES" kam maji pristup absolventi kurzu. Zajimave jsou taky systemy RSI/MFI cross a woodieho ZLR,...

Pete

• 11 months later...
Odesláno

Rád bych se zeptal, zda je pro začátečníky kukuřice stále vhodná. Podle Slovníku komoditního obchodníka se dá volatilita odhadnout z výše marginu (vyšší volatilita=vyšší margin). Margin u Corn je ale již $1350 (v manuálu je teď už neplatných $338). Např. margin na sójový olej je $608, margin na T-notes 5 year taky.

Odesláno

milatina:

vybírejte sám vhodný trh dle vlastních kritérií - dostatečný účet na pokrytí marginu, dostatečné volume, dostatečné pohyby trhu atd. Také hodně záleží zda chcete obchodovat pozičně nebo intradenně. Navíc margin kukuřice může být u různých brokerů různý (1350$ je u IB na poziční obchod pokud se nepletu).
Další věcí je, že pokud plánujete, nebo již máte účet u IB, minimum je 5000 USD, tedy margin 1350 USD je stále dobrý.

Jen radím jak jsem k tomu postupně došel já :-). Z počátku jsem papertradoval kukuřici pozičně, pak jsem přešel na papertrading zlata intradenně (sedlo mi to více) a nakonec jsem se dostal k papertadingu ER2 a ten také live obchoduji. Zkrátka jsem pro sebe hledal to co mne nejvíce sedne, doporučuji stejný postup u vás.

• Vytvořit...