Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 330
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Ahoj, chtěl bych vás požádat, jestli byste mě mohli odkázat na nějakou literaturu, kde bych našel seznam zkratek všech trhů. Víte o něčem takovém? Jako úplný nováček mám zatím problém i se základní orientací na trzích. Děkuji.

Jakub

Odesláno

> JakubP

Kdyz do google napises "market symbols", vyhodi Ti to radu odkazu. Najit seznam vseho na jednom jedinem miste muze byt slozite, protoze se ruzne instrumenty obchoduji na ruznych burzach. Takze lepsi je nejspis hledat u brokeru, ti muzou mit ucelenejsi seznam. Jeden priklad je tady: www.infinitytrading.com/tool/futures-market-symbols - ale taky tam neni vsechno (treba emini - mozna jina podstranka).

Pokud hledas symboly pro akciove tituly, tak hledej na NYSE nebo NASDAQ strankach.

Rozumnejsi se mi zda zamerit se na par trhu, ty se pak dohledavaji mnohem jednoduseji. Na co potrebujes vsechny?

Odesláno

> gizmo

Díky, to mi dost pomohlo, už jsem spoustu našel. Vlastně všechny nepotřebuju, jen bych se rád vyznal. Potřebuju především méně volatilní futures, na kterých se začínám učit.

Odesláno

Dobrý den, Ještě jednou prosím o radu ohledně výběru trhu. mohl by mi někdo poradit nějaký vhodný trh pro dopolední obchodování. zkoušel sem FESX ale je na mě moc líný. Líbí se mi TF pro jeho pohyby, rychlost, čitelnost, atd. ,prostě mě osobně tak nějak vyhovuje ale je americký . A tak prosím o radu jaký trh, který se chová podobně jako TF bych měl zkusit ( evropský nebo nějaký americký, který by měl dostatečnou likviditu i v poledne našeho času ). děkuji

Odesláno

ivocaj - zalezi jaky obchodujes time-frame, jestli bude dostatecny volume
treba v 10:30 naseho casu se mrkni na stranky CME/Eurex/ICE (+dalsi burzy kam mas pristup), jaky produkty se obchodovaly nejvic (volume se aktualizuje v real. case)
- muzes mrknout na 6E, GC, FGBL, mozna CL, ale jak moc se podobaji TF budes muset posoudit sam :)

• 11 months later...
Odesláno

Dobrý den,
Na živých kurzech E-MINI I se nedoporučovalo trh DAX pro začátečníky, zajímalo by mně z jakého důvodu ? zda je tento trh příliš dravý nebo je méně čitelný ? Více by mi vyhovovalo obchodovat dopoledne ,proto přemyšlim mezi FESX a FDAX ...děkují za Váš názor

• 3 months later...
Odesláno

Dobrý den,

mohl by jste mi někdo doporučit jaký trh obchodovat pro začátek a účtě 5000 dolarů? Obchodovat budu intradenně, možná i denně (1-4dny v pozici).... Díky za jakékoliv doporučení

Odesláno

lucifuss:

pokud vás zajímají futures trhy, pak jednoznačně koukněte na americké indexy..YM, NQ, ES, TF (YM a NQ mají nejmenší hodnotu ticku a vyžadují obecně nižší risk při stále dobrých potenciálech).. viz www.financnik.cz/komodity/financnik/americke-indexy-pro-intradenni-obchodovani.html

nebo můžete prozkoumat německé dluhopisy či indexy (FGBL, FESX) viz www.financnik.cz/komodity/zkusenosti/nemecke-dluhopisy.html

obecně o výběru trhu: www.financnik.cz/komodity/zkusenosti/jaky-trh-pro-intradenni-obchodovani.html
nebo ebooka: www.financnik.cz/komodity/recenze-knih/ebooka-burza-srozumitelne-vyber-trhu-komodity-ETFs.html/

michal

• Vytvořit...