Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

to ddeenniissaa:

Napíšu svůj názor: volatilita se v průběhu času mění. Volatilita např. kukuřice byla před 5 lety menší než je tomu dnes. zvýšení volatility může být pouze krátkodobé(v průběhu dne, měsíce...) a nebo může jít o zvýšení trvalé. Pokud by šlo o trvalé zvýšení, bylo by vhodné upravit systém. Pokud se ale jedná o zvýšení kratkodobé, např. jen v reakci na nějakou zprávu apod., je lepší zůstat mimo a čekat. Jestliže došlo ke zvýšení volatility vlivem krize, tak ta může trvat i někollik let, než se situace uklidní.
Řešením by také mohlo být sledovat průměrnou volatilitu za posl. x úseček a podle toho nastavovat systém.

• Odpovědí 146
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Odesláno

Podle mého je stejně vždycky lepší mít systém postavený na hodnotách počítaných z trhu, třeba pomocí ATR, rozpětí minulého dne apod., než konstantní číslo, potom by Váš systém zvýšená volatilita neměla rozhodit a stává se tak robusnější... trhy se mění a Váš systém se musí přízpůsobovat...

Odesláno

Jeste bych dodal ze volatilita nemusi byt uplne problem, pokud tedy nejde o uplne extremy). Jde spise o velikost uctu ktera nas limituje ve volatilnich obdobich. Muzeme pozmenit system adekvatne k soucasne volatilite(zvetsit/zmenist SL a PT(v pripade zvyseni SL potreba dbat na vysi kapitalu z hlediska maximalniho mozneho risku na jeden obchod), nebo postavit robusni system na promenych (S/L i PT na logickych urovnich)...urcite je zajimave si pohrat s jinymi obchodnimy pristupy (range bars, ATR, mensi/vetsi Timeframe...) Jsem nekonecne rad za tohle obdobi, prestal jsem konecne konzumovat myslenky druhych a zacal jsem sam myslet.

Odesláno

Asi více lidí obdrželo v těchto dnech od ICE bulletin o Price limits pro Russell indexy. Píše se tam něco o tom, že při dosažení limitu je trh na několik minut pozastaven, aby obchodníci mohli umístit své příkazy a poté je burzou oznámen čas, kdy bude obchodování zastaveno. Setkal se někdo v praxi s takovou "událostí" ? Zajímalo by mě, jakým způsobem burza oznámí, že zastavuje obchodování nějakého trhu.

www.theice.com/publicdocs/futures_us/exchange_notices/Stock_Index_Price_Limits_FAQ.pdf

Tom

Odesláno

to TomS:
ja momentalne jen papertraduji, ale ja to pochopil tak, ze na te posledni strance mas stanovene v bodech (je to v bodech ?) kolik je ten limitni pohyb. Nekde vepredu je vypsane, ktery limit plati v ktery cas. No a asi je na tobe sledovat kolik byla cena kdyz se otviralo a kolik je cena ted, kdyz se to blizi k tomu limitu, tak bych asi rychle uzavrel co mam anebo nevstupoval do trhu. Taky se tam pise, ze NYSE muze zastavit vsechny dalsi burzy, to aby clovek sledoval i NYSE, hm.
Je to jen mu laicky nazor, ale pochybuji, ze nekdo napise ze se zastavi za 5minut burza, to asi kazdy musi sledovat sam, ale mozna se mylim.

• Vytvořit...