Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Je nějaká možnost stáhnout data (třeba z burzy) a použít je v programu Trade Navigator?
Mám na mysli zvolit si nějakou komoditu a denní nebo intradenní a datum od do a to pak stáhnout celé naráz a importovat.
A třeba v nějakém rozumném formátu jako CSV apod.

Odesláno

xmms

Jaký data potřebuješ dostat do Trade Navigatoru?

K vložení (naimportování) nových symbolů do TN slouží tlačítko vpravo dole „Hard Drive“ při výběru symbolu pro graf - okno Symbol for the chart. Pomocí tohoto je možné si naimportovat třeba i grafy z české burzy v CSI nebo Metastock formátu.

Odesláno

To je výborná funkce, ani jsem to nečekal. Bohužel nefunguje.
Zkusil jsem třeba ze stránek www.stocktrading.cz/export.php stáhnout data pro Denmark KFX, stáhnul jsem soubor KFX.prn a při výběru adresáře se souborem se mi nic nenabídne. Prostě prázdno, vygumováno. A přitom soubor obsahuje data zobrazitelná třeba v notepadu.

Odesláno

Asi už je to pozdní reakce, ale pro jistotu sem dám svojí zkušenost.

Data se exportují bez problémů, ale je potřeba aby měla správnou koncovku - .csv
Hodnota volume je u indexů o ničem a poslední "problém" může způsobit americké formátování s desetinou tečkou.

Pro získání jednoduchých dat do excelu je toto ideální způsob. Pro složitější backtest jsou data trochu "chudá". ;)

• 1 month later...
Odesláno

Stáhnul jsem data v textovém formátu, vypadají takhle

950323,18.03,18.06,18.03,18.06,665,650
950324,17.97,17.97,17.97,17.97,0,650
950327,18.03,18.03,18.03,18.03,0,650

Ale teď nevím, jak je načtu do Trade Navigator. Umí někdo poradit?

• Vytvořit...