Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

dob večer, já vím že to sem moc nepatří ale poradíte mi když pošlu do IB peníze musím pak ještě něco potvrdit když tam ty peníze dojdou na účet do IB. Oni tam snad píšou něco o 90dnech že by je snad vrátily na můj účet, moc tomu nerozumím.děkuju velice

• 2 years later...
Odesláno

Dobrý den,

chápu tedy dobře, že při velikosti účtu 5 000 $ a např.

initial margin - 2400 $

Maintenance margin - 1950 $

Se mi při vstupu do pozice s jedním kontraktem zablokuje částka 2400 dolarů. Zbývá mi tedy 2600 a kdyby šla pozice proti mně a najednou se účet ocitl na hodnotě cca. 1950 a méně, pozici mi broker uzavře?

Popř. kdyby IM byl 3400 dolarů a čistě teoreticky mi po otevření zbývalo na účtu menší částka než je hodnota MM, půjde mi pozice vůbec otevřít?

Díky

Odesláno

luk. popelka: hezky popsano je to v tomto prispevku: www.financnik.cz/forum/read.php?2,206,206#msg-206

jinymi slovy: mas ucet $5000. Koupis kontrakt s initial margin $2.400 (=abys vubec mohl kontrakt koupit, musis mit na ucte alepson tech $2.400), maintenance margin tohoto kontraktu je $1.950. Prubezne vysledky obchodu (zisk ci ztrata) se Ti zapocitavaji do vyse uctu, takze kazdou chvilku vidis, ze mas na ucte $5220 (Tvuj nakoupeny kontrakt je v prubeznem zisku $220) nebo taky $4.500 (=Tvuj nakoupeny kontrakt je v prubezne ztrate $500). Pokud se tedy Tvuj nakoupeny kontrakt dostane do takove prubezne ztraty, ze na uctu budes mit aktualni zustatek $1.950 (=prubezna ztrata z tohoto kontraktu je 5000-1950=$3.050), dostanes margin call=broker Ti zavola, abys doplnil prostredky na ucet, protoze nebudes mit dostatek penez na udrzeni kontraktu+Ti pozice uzavre (pokud mas jednu pozici, uzavre Ti tuhle, pokud mas vic pozic=kontraktu v ruznych trzich-napr 1xzlato, 1xkukurici, 1xTF, vybere se kontrakt, ktery uzavre dle sve libosti).

Maintenance margin je vzdycky mensi nez initial margin a pokud budes na ucte mit na initial margin, pozice Ti pujde otevrit.

Odesláno

To garax:

díky za navedení a vysvětlení. Takže v podstatě broker mi zablokuje initial margin ale já mohu "prošustrovat $3 050 než nastane maintenance margin $1950 a skončím. Což je v podstatě nereálné, když dodržuji pravidla MM. Nejprve jsem si myslel, že bloknutá část se nezúčastní obchodování a tudíž se mi zisk/ztráta počítá od $2600. Rozpětí k maint.marg. by tedy bylo jen $650. Tuto neznalost jste mi tedy osvětlil, děkuji za to.

Moje snažení směřuje k danému cíli. Již mám nějaké prvotní a cca. roční zkušenosti s pozičním live obchodováním /ale ne z burzovních trhů/ a dospěl jsem k tomu, že burza je business se vším všudy.

Tedy kapitál $10 000, poziční obchodování /jednoznačně moje poklona Larrymu W/ a k tomu odpovídající trhy. Plánované konzistentí zhodnocení 30% p.a. Zatím můj předvýběr je

Corn /C/
Eurodollar /ED/
Emini DJ /YM/
Zlato /GC/
Emini Nasdaq /NQ/

Docela mě zarazil margin $6 500 u YM, který je mi vnitřně bližší. Pokud se mám držet mantry cca. 30% bloknutého kapitálu v marginech, je to tedy o dost více.

Odesláno

Ano, spready u mě budou následovat. Bohužel tento rok nebyl vypsán kurz. ID mě vnitřně netáhne, vyhovuje mi se připravovat na zhodnocení v řádech desítek procent ročně pozičním typem obchodování a spolu s přitékáním peněz na účet z druhého podnikání a tohoto zhodnocování a akumulací se dostáváme na velmi slušné částky, které vyhovují mému stylu života, potřeby finančního obnosu k tomuto stylu a volného času, který v tomto životě chci mít.
To už ale nepatří do tohoto vlákna. Děkuji za osvětlení další malinké částečky kterou potřebuji na mé cestě k dosažení cíle... ať se daří.

• 1 month later...
Odesláno

Dobry den,

maly dotaz od zacatecnika. Jaky je vztah mezi initial, maintenance and intraday margin?

Predpokladal jsem, ze initial margin pro intradenni obchodovani bude intraday margin a bude nizsi.

Zkousim demo TradeStation a dostanu vzdy initial margin $3500 pro TF a pocital jsem s intraday margin $500.

Diky
mirek

• Vytvořit...