Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 718
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

to Michal-administrator ::
Zrovna já jsem jeden z těch šikovných studentú informatiky :) (sám se odhaduju za šikovného :P)
Já neobchoduju ale brácha NinjaTrader používá tak jsem se kvúli němu naučil NinjaScript (v podstatě se jěšte stále učím) aby mu to šlo rychleji, konec koncú mě programování a nárh algoritmú stějně baví :)
Akorát na financnik.cz nechodím moc často, klidně rád pomúžu víc lidem a zadarmo, pro mě to neni těžký, ale administrátoří by mi mohli dovolit zveřejnit si tu svúj mail a když bude někdo něco potřebovat tak mi múže rovnou poslat mail a já (pokud to samozřejmě budu vědet) klidně zadara pomúžu. Netvrdím, že umím všechno, já jsem Java programátor, C# (z kterého přebral NinjaScript syntax) znám též, takže když dostanu úkol z NinjaScript tak ho vždy zvládnu ;)
Takže

>používám RB12, kde mám zobrazeny EMA34 a 204
>do toho grafu bych chtěl zobrazit další EMA 34 a 204, ale z jiného tf - např.RB24
>Všechny EMA by se měly zobrazovat souběžně v jednom grafu a to RB12 (dle příkladu).

Pokud rozumím, chcete si otevřít graf trhu který je zobrazen v TimeFramu RB12 a aby v něm byli robrazeny EMA34 a EMA204. Ale zároveň aby tam jěšte byli zobrazeny i EMA34 a EMA204 tak, jak by vypadali v RB24. Správně?
Teď hned Vám sem nedám výsledek, jenom se chci ujistit, že to chcete tak, jak myslím. A až po výkendu vyztřílivým :D tak Vám sem hodím zdrojáky s návodem jak to spustit.

to Georg3:
> Neviem si s tymto radi a ak sa to neda vyriesit, povazujem to za fatalnu chybu Ninja traderu a vlastne nemoznosti robit presny backtest.

Sorry, ospravedlňujem sa. Uskutočniť predaj môžete dokonca aj počas vývoja toho baru a nie vždy až po jeho uzatvorení. Napríklad taký stoploss. Predstavte si situáciu, kedy máte stoploss na cene 20$ a teraz sa vám otvorí nový bar. Otvorí sa na 50, klesá na 10, stúpne na 40 a zavre na 50. Stoploss uskutoční predaj už vo chvíli, kedy ste prekročili hranicu 20 smerom nadol a uzavrie obchod. Nečaká až sa zatvorí bar.

Odesláno

pro W01554,programmer

na NT support foru na dotaz jednoho uzivatele na moznosti multi time frame indicatoru odpovedeli (9. breznu 09):
"... Multiple Time Frame indicators and Multi Series Charting will be possible with our upcoming NinjaTrader 7 release, beta scheduled for Q2 of 2009."

Ukoncuju teda dalsi aktivity v tehle zalezitosti.
Jirka

Odesláno

Taky mi to pak doslo. U timeframe zalozenym na case bych si to jeste jaks taks dokazal predstavit (NT6.5 "premysli" totiz v useckach). U RB, tick a volume jsou ty cas. okamziky dokresleni usecky nepredpovidatelny a tudiz je nejde "match"-ovat na zaklade jejich poradi - kazda usecka z jinyho time frime bude mit jinej cas dokresleni. Ale nechme se prekvapit s cim NT prijdou, treba uplne prekopali logiku vykreslovani grafu.
Ten tazatel na NT support foru se tam odvolava na AmiBroker a ze v nem tech vice cas. ramcu ukrutne jednoduche (aspon z pohledu uzivatele).
viz www.ninjatrader-support2.com/vb/showthread.php?t=14917&highlight=multi+time+frame

zdravim

Odesláno

to Jiji1

No asi nic jiného nezbývá, než se nechat překvapit. Koukal jsem na ten odkaz - viz. Gordon. No, pokud to je náhodou Gordon, co ho znám z těchto stránek, tak ten bude zítra na MPLAy semináři.....zeptám se ho...případně i na AmiBroker. Uvidíme... V každém případě díky

Odesláno

to programmer

Ahoj. dik za odpoved.
Jasne so Stoplosom to funguje aj pri inych veciach sa da vystupovat a vstupovat na tick presne.
Problem je ale s indikatormi.
Skusim to vysvetlit na priklade.

Som v strategy analyzere a chcem robit backtest. V mojej strategii pouzivam ICC(20)[0].
Indikator ICC ma napr. hodnotu 50. Zacne sa vykreslovat novy 5min bar. ked sa vykreslovanie baru dokonci na zaklade hodnoty close tohto baru sa vyrata nova hodnota ICC a SKOKOVO sa zmeni na napr. 120.
Na LIVE alebo REPLAY sa ale hodnoty ICC(20)[0] nemenia skokovo ale plynule tak ako sa vyvijal bar pocas tych piatich minut. V backteste ale tuto plynulu zmenu indikatorov Ninja uz nerata.

Takze na LIVE mi strategia funguje v pohode, ale neviem ju Backtestovat, lebo tam je velmi nepresna kvoli skokovym zmenam hodnot indikatorov. Potrebujem to testnut aspon na rocnych datach a takto som nahraty.

To Ronnie

Uf tak to ti asi neporadim. Ja som to vyuzival len v strategii, ani ma nenapadlo ze by to nefungovalo v Indikatore.
V podstate si aj indikator mozes napisat ako strategiu.

Odesláno

programmer: Rad bych te taky o neco poprosil, jestli muzu.. Podle me to bude uplna prkotina, ale ja se v programovani vubec nevyznam. Jde o jednoduchy indikator volume updown. Jedna se o to, aby se zde dala nejak defaultne nastavit hodnota v danem okne treba na 2000 nebo 2500. Obcas totiz dojde k nejake usecce s volume treba 4000 a tim to hodne zkresli pozorovani tech dalsich, protoze jsou pak o proti teto dost zmensene. Doufam, ze jsem to napsal srozumitelne. Pokud se ti na to kouknout nehce, tak to samozrejme chapu.. Diky, Pavel.

Odesláno

to [bold] W01554: [/bold]
zakreslovat to zřejmě nepujde. Plot (ty čárečky v grafu, jaké zobrazuje třeba EMA) se dá použít jenom do indikátoru.
Naprogramovat práci s dvěma rúznými TimeFrame zas múžu jenom Strategii (Protože deklarovat bary z jiného TimeFramu se může jenom ve strategijích jak jsem psal už víš). Tím pádem se očividně nedá sloučit deklarace předvoleného Timeframe a Plot v tom samém kódu inicializace. Takže pokud chceš, napiš mi, jak si zamýšlel aby ta strategie fungovala (kdy nakoupit, kdy prodat) a já ji udělám už rovnou s těma objednávkama pro obchodování a nemusí se tam nic kreslit. To si můžeš potom i otestovat na nějakých historických datech a sám uvidíš, jakou máš percentuální úspěšnost, kolik se na tom dá vydělat atd.
Já si sice myslím, že i v těch strategiích by se nějak mohlo dat kreslit, ale zatím sem se k tomu nedostal, jestli to zas tak moc nutně nepotřebuješ, tak se na to kreslení těch čárek můžeme vykašlat a rovnou udělat strategii, která si bere informace z jednoho timeFrame, bere informace z druhého timeFrame a dělá výpočty a obchoduje..

to[bold] ROnnIe: [/bold]
presne tak, v indikátore to možné nieje.

to [bold] Pavel K. [/bold]
nepochopil jsem o co ti jde... skus jěšte jednou jinými slovi a třeba to demonstruj i na nějakém konkrétním příkladě, snad to potom pochopím :)

• Vytvořit...