Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravim, dnes bych rad pozadal o radu pri reseni nasledujiciho problemu:
Mnou naprogramovanou strategii jsem dukladne vyzkousel v Strategy Anajyzer. Vcera jsem tuto strategii pustik zive.
Vykazala 3 x vystup pres SL. Problemem je skutecnost, ze pri dnesni dodatecne analyze vcerejsiho dne se tyto 3 vystupy neznazorni ani v Strategy Analyzer, ale ani v grafu (kteremu jsem tuto strategii priradil) na datech vcerejsiho dne. Nedovedu si vysvetlit ten rozdil. Vedel by nekdo radu? Takto zacinam pomalu pochybovat o spravnosti vysledku
testu pod Strategy analyzer. Za pomoc dekuji predem.

• Odpovědí 718
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

kisip:
Záleží, jaká máte data. Jestli zkoušíte BT v analyzeru třeba na 60 minutových datech, tak se používají jen OHLC hodnoty (asi spíše jen close) 60m grafu. Když máte malý PT a SL, NT si prostě "tipne", co bylo protnuto dříve. U vstupů to je těžko říct. Jestli jsou na základě indikátorů, tak si zkontrolujte, že máte zapnuto počítání až na konci baru, nikoli průběžně.
Abyste odhalil, proč se strategie chová jinak v BT a jinak ve FT, musíte mít udělané trasování a pak si porovnávat logy.

Odesláno

Mam takovy zaludny dotaz. Nevi nekdo o zpusobu jak vytvorit v NT projekci ceny? Myslim tim, ze by se mi vykreslovala dalsi svicka s cenami na zaklade vypoctu.
Priklad:
Chci vykreslit svicku, ktera by nasledovala po aktualni s tim ze ceny (high, close, open, low) by byly prumerem stejnych cen minulych 3 svicek.

A kdyby jeste tento "indikator" vytvarel DataSeries ktery by tuto svicku zahrnoval, tak znacka ideal :)

D.

Odesláno

Technicky niečo podobné robí indikátor HeikenAshi, ktorý ako vytvára dataseries s prepočítaným OHLC, ako aj v Plot metode prekresluje sviecky.

BobSk

davidoff77 Napsal:
-------------------------------------------------------
> Mam takovy zaludny dotaz. Nevi nekdo o zpusobu jak
> vytvorit v NT projekci ceny? Myslim tim, ze by se
> mi vykreslovala dalsi svicka s cenami na zaklade
> vypoctu.
> Priklad:
> Chci vykreslit svicku, ktera by nasledovala po
> aktualni s tim ze ceny (high, close, open, low) by
> byly prumerem stejnych cen minulych 3 svicek.
>
> A kdyby jeste tento "indikator" vytvarel
> DataSeries ktery by tuto svicku zahrnoval, tak
> znacka ideal
>
> D.
>
> "Začněte si plnit své sny co nejdříve, protože
> jinak si Vás najde někdo, komu začnete plnit ty
> jeho."

Odesláno

Dobrý den,
mohl by mi někdo poradit jak v Ninja Traderu provést to, aby mě program upozorňoval na patterny? Nejde mi ani tak o kód, spíše o to kam to zapsat. Když ho zapíšu jako strategii znemožní se pak obchodování přes Chart Trader. Jde mi opravdu jen o to aby program upozornil, nikoliv rovnou vstupoval. Mohu tedy k zápisu kódu využít indikátor?
Snad jsem svůj dotaz popsal přesně :-)

Odesláno

zdevran:

otázka je rovnou odpovědí ... indikátor může "dělat cokoli" ... tzn. nemusí být jen vizuální (zobrazovat křivky...) ... popisované upozorňování bych tedy směřoval do kódu indikátoru ...

Odesláno

Dobrý den potřeboval bych pomoc.
Do indikátoru Current DayOHL v NT 7 vepsat časovou podmínku, tak aby indikátor začínal počítat od určité hodiny. Jde mi oto aby při zobrazeném grafu s premarketem indikátor začínal počítat od 15:30 a ne od 00:00 a tak nebil premarket zahrnut do výpočtu indikátoru. Zkoušel jsem vepsat časové podmínky přímo do indikátoru ale nejsem programátor a tak jsi nevím rady, všem děkuji za pomoc.

S pozdarvem Red.

Odesláno

Tak ještě jednou prosím o radu. Podařilo se mi napsat kód, vše zkompilovat, ale program ne a ne reagovat na podmínky. Nakonec sem celý kód smazal a odle tutorialu v helpu jsem vytvořil jednoduchý indikátor. Ten funguje bez problému. Poté sem do něj schválně zkusil připsat jednoduchou podmínku
if (CCI(50)[0] > 0)
{
Print("Neco");
}

Vše zapisuji do metody OnBarUpdate, ale okno se zprávou "Neco" se ne a ne objevit ačkoliv podmínka platí.

Odesláno

Príkaz Print nezobrazuje okno, ale text z príkazu Print sa zobrazuje v Output Window, to si treba z menu NT zobraziť a potom pozerať na texty, ktoré tam pribúdajú od príkazov Print.

BobSk

zdevran Napsal:
-------------------------------------------------------
> Tak ještě jednou prosím o radu. Podařilo se mi
> napsat kód, vše zkompilovat, ale program ne a ne
> reagovat na podmínky. Nakonec sem celý kód smazal
> a odle tutorialu v helpu jsem vytvořil jednoduchý
> indikátor. Ten funguje bez problému. Poté sem do
> něj schválně zkusil připsat jednoduchou podmínku
>
> if (CCI(50)[0] > 0)
> {