Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 31
  • Vytvořeno
  • Poslední
Odesláno

V poslední řadě tu máme ještě daně, které jsou taktéž [s dovolením:] zkrátka a dobře nákladem, ať chceme či nikoliv.

Má to však jednu výhodu - nemusejí se platit hned, ale až když už není vyhnutí.

Rezerva by se na ně, podle mě, měla vytvářet již v prvé řadě současně s neodečitatelnými náklady a zabezpečit hned po vystřízlivění v novém roce nebo alespoň dřív než trrch udělá buch.

Odesláno

Fajn pohlad na trading

ale neda mi neopytat sa, v com vidite naklady na FX vyssie ako na Futures e mini

zaujimalo by ma to z dovodu ze chcem v poobednajsich seansach obchodovat DJI e mini , len mi nejak unika v com je tak neporovnatelne vyhodny, okrem potencialu trhu

pre zrovnanie. spickovy brokeri interactiv brokers , curenex a pod, maju spread na majors, 0,5 bodu. co je na lot 5 USD, poplatky niekde su a niekde nie pohybuju sa okolo 2,5 USD RT, slabsi brokeri , prevazne (bucketshop) marketmakeri maju na spread na EURUSD 1 bod co je 10 USD na lot. o horsich sa rozpisovat nemusim

celkom dobre nnechapem tomu v com je obchodovanie eminis tak vyhodne, ved do trhu sa dostanem tiez len cez Bid a Ask, a tam je samozrejme tiez rozdiel nejaky ten bod presnu hodnotu neviem , je to podla trhu + poplatok.

vela krat som videl ze obchodnici komodit rozdiel Bid a Ask neberu ako naklady, ako naklad sa berie len poplatok.

poprosim o vysvetlenie, som tu uz dost dlho ale tomuto fakt nerozumiem, asi preto ze som klesicke futures nikdy neobchodoval.

Dakujem. :) inac pekny clanok (tu)

Odesláno

Pěkný článek, poplatky obchodníkovi od zisků odečítám, u českého obchodníka je to 20$ RT, což je dost, když jsem chtěl slevu tak jsem nepochodil :(
Asi si do excelu přidám sloupec, jak bych na tom byl bez těhle šílených poplatků.

Odesláno

Ano to vše je pravda osobne si myslim že komise placené brokerovi vic jak za 5usd ma z dlouhodobeho pohledu značný vliv na RRR.Mě osobně nutí výpočet komisí které denně odevzdám brokerovi méně obchodovat.Pěkný článek Tomáši. (tu)

Odesláno

Airmike: Jednoducho, vypocitaj si komisie na FX a futures a porovnaj
(vezmi si typicke dolarove rozpatie jedneho dna pri jednom kontrakte na futures, potom pri jednom lote na FX a vypocitaj, kolko lotov na FX je ekvivalentnych jednemu kontraktu na futures).
Mne vyslo, ze FX je porovnatelny s full service brokerom.

Odesláno

Tomáši ,
děkuji za přínosný článek , ač nezkušený mám na to stejný pohled , když si člověk zpočítá celkové náklady na trading výsledky vypadají zcela jinak : )) . Další článek by mohl být MM a daně . Docela by mě zajímalo jaké jsou v součastné době daňové povinosti v tradingu nevím o tom nic a nic jsem na toto téma nenašel. : ).

Odesláno

V poslední řadě tu máme ještě daně, které jsou taktéž [s dovolením:] zkrátka a dobře nákladem, ať chceme či nikoliv.

Má to však jednu výhodu - nemusejí se platit hned, ale až když už není vyhnutí.

Rezerva by se na ně, podle mě, měla vytvářet již v prvé řadě současně s neodečitatelnými náklady a zabezpečit hned po vystřízlivění v novém roce nebo alespoň dřív než trrch udělá buch.;)

Odesláno

Dnes jsem v knihkupectvi Luxor objevil knihu SANCE JE, ZE...............Dobrodruzstvi v pravdepodobnosti. Myslim, ze se vyborne hodi i k obchodum.

Podle jakeho matematickeho vzorce by jste presne spocitali tento pripad?

Taxik se za zimni noci otre o osobni auto. Ve meste jsou dve spolecnosti, ktere provozuji taxisluzbu: Modra a Zelena, Te druhe patri 85% vsech taxiku na silnici. Jedna svedkyne prohlasuje, ze videla modry taxik. Nezavisle testy naznacuji, ze tato svedkyne identifikuje barvu vozu spravne v 80% procentech pripadu. Jakou barvu mel taxik? :)

Odesláno

Mirro: no vetsi pravdepodobnost je ze byl zeleny :)... zelenych taxiku, ktere urcila spatne je vic, nez modrych ,ktere urcila spravne... ale kdybych o techhle prikladech ze statistiky necetl uz driv tak to urcite tipnu spatne :)

• Vytvořit...