Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím vás. Prikladám historické grafy kukurice - roky 2000 a 2001. V grafe som červeným krúžkom označil čiary, ktoré sú mi neni jasné. Čo presne tie zakrúžkované pohyby mohli znamenať ? Sú totiž ako keby "od veci od normálneho priebehu grafu". Ďakujem.

25962

• Odpovědí 687
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Takže to znamená, že v skutočnosti sa na tých cenách nezobchodovalo nič, aj napriek tomu, že v grafe je sviečka zobrazená ?

A prosím Vás, kde presne nájdem ten typ grafov, čo ste sem Vy pridali ? Ďakujem.

Odesláno

Ano jsou to obvykle chyby a tudíž tam cena nikdy nebyla. Pozná se to ale až tím, že si srovnáte data od různých poskytovatelů, ideálně, pokud máte data přímo z burzy. Někdy se to taky dá identifikovat tak, že daná svíce má nulový volume apod.
Graf je, jak jsem psal, z Tradestation, což je jak broker, tak zároveň poskytovatel dat, čili ta data jsou přímo z platformy, stejně tak typ grafů.

Odesláno

Ďakujem. Zároveň sa pýtam - je možné získať historický vývoj cien priamo z burzy bezplatne ?

A z toho Tradestation sa dá bezplatne dostať k historickým cenám alebo je potrebné si normálne otvoriť real účet ?

Odesláno

Pokud vím, tam CME group poskytuje jenom nějaký trial a jinak chce za data platit. Nicméně existuje řada webů, kde alespoň daily data jsou. Snad nebudep roblém, když napíšu, že by měly být např. na webu investing.com:
www.investing.com/commodities/us-corn-historical-data

Tradestation - je potřeba si otevřít live účet nebo používat jako platformu čistě pro data, je to ale placené. Tj. platí se měsíčně za data plus v určitých případech za platformu, přeci jen je tam určitá přidaná hodnota a nechají si za to zaplatit.

• 2 týdny později...
Odesláno

Zdravíčko pánové,
Mám možná až moc hloupý dotaz ale už nevím co s tím. Stáhl jsem si data od Zdenka, která jsou vyexportovaná z TS, snažil jsem se je předělat v Excelu tak, aby mi je NT vzal, to se mi ale nedaří. Mohl by mi někdo prosím poradit jak na to? A nebo lépe jestli už to má někdo předělané, a mohl to hodit na uložto? Díky za odpověď.

• 2 týdny později...
  • 2 týdny později...
Odesláno

Lidi, uz to tu bylo napsano nekolikrat ale stale zadna odpoved. My, kteri pouzivame NinjaTrader mame problem s naimportovanim dat (YM 2013), ktere sem hazel clovek, ktery pouziva platformu TradeStation. NinjaTrader nam hlasi chybu s naimportovanim dat. Je tady nekdo, kdo by vedel jak predelat data tak, aby nam je NT prijal?
Priklad: format TS: 01/02/2013 - DMR
format NT: 20130102 - RMD

Pokud tedy nekdo uspesne naimportoval tato data (ascii-ts-data-01-07-2013) do NT, ozvete se prosim. Dekuji

PS: chybova hlaska je takova: "There has been an error on importing historical data. Please check the log".

Odesláno

Problem je, ze zadny takovy konverter neexistuje, googluju to tady od rana a proste nic. Nekdo tady napsal, ze je to easy predelat v excelu. Nevim nevim teda jak moc easy. Pokud by mel nekdo navod jak to predelat v excelu budu rad za kazdou radu. Za dalsi je polozka "up and down". Predpokladam ye tyto dve polozky sectu a da mi to vysledne volume? Nevim jak naformatovat datum v excelu abych dostal tento format 20130102 = rok mesic den. Takze v excelu by se to teoreticky dalo predelat. Nicmene by to trvalo strasnou dobu a ve vysledku by to taky ani nemuselo fungovat a tudiz hledam nejakou jednoduchou cestu.

Filip

Odesláno

Honza K. Napsal:
-------------------------------------------------------
> To budou tzv. bad ticks, zřejmě chybná data, nebo
> špatně navázané kontrakty. v tradestation jsou
> data takto
>

Ja by som skor povedal ze chyba nebola v datach, ale v programe, ktory ten program nechtiac natiahol. Takychto situacii je na burzovom trhu nespocetne mnozstvo a sposobuju to vysokofrekvencne milisekundove (HF) obchody, ktore potom ani nie su v grafe znazornene koli kratkosti casu pocas ktoreho obchod prebehne. Akurat v reale Vam zobchoduje poziciu mimo aktualnej ceny ktoru vidite na platforme. A takto potom basnici prichadzaju o iluzie :)

Tu mas o tom jeden krasny dokument: www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=aq1Ln1UCoEU

Len pre zaujimavost by som sa pozrel na historicke data tych trhov co su vo videu z 6.5.2010, ci tam su vidiet tie smrtiace anomalie... Ak mozete, hodte tu niekto screen. Dakujem. :)

• 3 týdny později...
Odesláno

prosim nevite jak sehnat historicka data e-mini trhu na ninja trader zdarma? drive se mi slo pripojit v pohode k zenfire (jak je to ukazano tady v nejakem video tutorialu) ale od urciteho okamziku se nepripojim ani nahodou. poradite/pomuzete nekdo prosim?

• Vytvořit...