Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

kvocur

A nedalo by sa to spravit tak ze si stiahnes trial verziu SC (priamo zo sierrachart.com), tam si stiahnes data, tie skopirujes niekde inde, potom sa prihlas na svoj povodny ucet a data si spat skopirujes do SC/data?

• Odpovědí 687
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Dobrý den,

pokud někdo narazil na stejný problém jako já, tak by bylo vhodné, kdybych zde napsal způsob, jakým jsem situaci vyřešil. Není z mé hlavy, inspiroval jsem se příspěvkem, který zde někdo vložil cca před rokem.
Jednoduše jsem si zakoupil měsíční "předplatné" Sierra Chart package 3 za 27USD a postahoval potřebná data z TransAct.

kvočur

Odesláno

Dobrý den kvočure,

můžu se zeptat, jaká historie je při takovém settingu k dispozici? Jsou k dispozici jednotlivé splatnosti nebo spojitý kontrakt? Jedná se o tick data?

Díky!

Odesláno

pro: Eubie

Historie dat je k dispozici od kvartálu "M" roku 2006, takže velmi dlouhá. Data jsou k dispozici po jednotlivých kvartálech a ticková by měla být do srpna 2010. Později Sierra Chart přešla na posílání historie po jedné sekundě, takže minimálně od té doby ticková nejsou.

• 1 month later...
Odesláno

Dobrý den mám dotaz hledně dat Sierra chart realtime and historical forex CFDdata service, vše jsem zaplatilna servru Sierra Chart vše mi přišlo potvrzené, alebohužel data mi nejdou v sieře spustit,potřeboval bych zaslat nějaký postup jak data zprovoznit. :S

Odesláno

Ako načítam historické dáta do Sierry? Mám level 3, sú tam nejaké dáta daily a weekly ale nejde to prepnúť na nižší timeframe.Chcel by som 3 al. 5 minútové. Mám vôbec správne dáta, alebo som ich nezakúpil spolu so software? Treba ich niekde najprv zakúpiť? :S

Odesláno

boss1000:

Sierru máte správně.

Dejte v Sierre: Global Settings -> Data/Trade Service Settings

Zde si zkontrolujte zda máte nastaveno v kolonce service buď SC Historical Data nebo SC Historical Intraday Futures Data

SC Historical Data - zde máte k dispozici 1 minutová data a vyšší (cca na 3 roky nazpět intradenní data a na cca 11 let nazpět denní data)
SC Historical Intraday Futures - zde máte k dispozici ticková data pro aktuální kontraktní měsíce (maximálně však dva expirační kontraktní měsíce nazpět je možné stáhnout, většinou pouze jeden)

Na backtest vám doporučuji používat data SC Historical Data, pokud používáte časový TF. (1 min, 2 min atd.), pokud používáte alternativní TF, jako je např. Range bars, potřebujete ticková data.

Výhoda SC historical Data je, že si můžete stáhnout data, která jsou již na sebe napojena. (Máte např 3 roky v celku, nemusíte tedy pracovat s jednotlivými expiračními měsíci. Nevýhoda ovšem je, že nemájí uplně vyladěné přechody mezi těmito kontraktními měsíci. Nemají to podle volume, ale přechody jsou fixovány vždy na určitý den v měísici. Může se tedy stát, že tři, čtyři dny při přechodu na jiný kontraktní měsíc, je možnost vzniku gapů a jiných nesrovnalostí. Ovšem myslím, že tato chyba je zanedbatelná a můžete při svém backtestu využívat tyto tzv. Continuous data)

SC Historical Intraday Futures se hodí poté na papertrading pří playbacku dat. (Nezapomeňte si Data/Trade Service Settings nastavit Max. Historical Intraday Days To Download alespoň na 120, jinak se vám nestáhnout všechna intradenní data)

Pokud Vás neomezuje Váš limit pro stahování dat, doporučuji stáhnout dat co nejvíce a to především těch tickových, které poté v budoucnu můžete využívat pro papertrading nebo pro alternativní TF. Tyto data v budoucnu již nemusí být k dispozici ke stažení od Sierry.

A teď k vaší otázce: intradenní data, neboli data s nižším TF než 1 den, otevřete takto:

V Sierre: File -> Find Symbol - zde vyberete požadovaný trh a kliknete na tlačítko Open Intraday Chart.

David.

• 2 months later...
Odesláno

Zdravím.

Není tu dobrá duše která by mohla nasdílet minutová data trhu TF, případně i YM, od roku 2002?
S demem CQG nemůžu jít dál než pět let do historie. Za rozumnou částku bych je koupil, ale všude jsem našel jen drahé balíčky obsahující i jiné trhy, které stejně nepotřebuju.

Díky.
Lukáš

Odesláno

Data mám, pokud byste je nesehnali a chtěli, tak vám je za dvacku za symbol (minutová data) připravím podle vašich potřeb. Akorát to musí zprostředkovat admin Tomáš, emaily a kontakty nejsou dovoleny.

Odesláno

Minutová data jsem už před několika měsíci dával na "uložto".

Hledej toto: tf-d-1m-2003-2012 , ym-d-1m-2003-2012 , nq-d-1m-2003-2012 , es-d-1m-2003-2012 , emd-d-1m-2003-2012.
Jsou to data z Tradestation.

P.S.: bez "dvacky" se obejdu, čau.

Odesláno

zdenekt

super ! (tu) ještě někdo tu zná heslo tradeři traderům .
Nechci tady rozpoutávat flame, ale ta "dvacka" od pana gold mě fakt dostala. Nechtěl bych takto po 10 letech live obchodování dopadnout. :)

• Vytvořit...