Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tomasi,
nevim jestli to je nejvhodnejsi zpusob, vysvetlovat tyto veci pomoci prikladu "ze zivota". Nezbytne by to bylo pokud by podstata veci byla pro mnohe nepochopitelna a jedinou moznosti by bylo prirovnat ji k necemu znamemu a pochopitelnemu.

Nevyhoda prirovnani je ze temer nikdy neni analogie dokonala. Napriklad naklady na vyberove rizeni (pokud se nepletu) ti nikdo nezaplati (ani v pripade vyhry), tudiz je musis zapocitat do zisku. V tradingu chapu (ja a zrejme vetsina dalsich) riziko a zisk jinak. Napriklad kdyz mam pro dany obchod pevne predem stanoveny SL a PT, uskutecnim obchod a s urcitou pravdepodobnosti inkasuji zisk (o velikosti PT) a s doplnkovou pravdepodobnosti stratu (o velikosti SL).

Pro lepsi pochopeni bych v clanku spis uvedl par prikladu z vlastni (ci cizi) praxe. Pokud vim, tak ve finwinu pouzivate jak patterny s velkym RRR, tak dokonce s RRR
Otazka na vsechny, kdo aktivne obchoduji (a profituji): Jakou uspesnost a jake RRR maji vase obchody?

Odesláno

Na základe čoho sa počíta RRR?

Na základe výsledkov backtestingu/paper tradingu obchodného systému (tj spätne), alebo existuje spôsob ako ho pri každom jednotlivom obchode spočitať vopred (odhnadúc ako vysoko/ako nízko podľa určitých indikátorov špekulujeme, že cena stúpne/klesne)?

Pavel

Odesláno

Ja si myslim ze RRR 6:1 je velmi dobre, POKUD ti vychazi alespon sedm obchodu z osmi ;) (nebo lepe alespon 70 z 80). Pokud je to mene nez 6 ze 7, tak radsi vyber vsechny penize z toho uctu a dej je na charitu :D

Odesláno

Zdravím Vás,
mám jednu otázku: Podľa čoho sa rozhodnúť, ak neberiem do úvahy žiadne iné premenné, či si vybrať RRR 1:1,8 s % úspešnosti 49% alebo RRR 1:2,4 s %úspešnosti 42%.
Vďaka za každú postreh

Odesláno

vkracunik:
Nuz ja by som pri rozdodovani zohladnil i nasledovne:
1. Vysku mojho uctu a nasledne percentualne vyjadrenie DD za testovane obdobie
2. Vyska Avg trade
3. Celkovy profit faktor

Pri spravnom MM ti budu zarabat oba systemy.

Tomas:
Dik za clanok!

Tomas

Odesláno

Zdravim, ja treba osobne mam RRR 1:1 max. 1:1,4 ale pri uzpesnosti kolem 60%...je to hezkej clanek ale podle me se tammelo vic zohlednit i ta uspesnost protoze jedno bez druhyho neznamena nic...ale tak zmineny to tam bylo ;)

Odesláno

radim2 Napsal:
-------------------------------------------------------
> Ajaj, moje průměrné RRR 6:1 není ideální.

Moze byt. Scalperi ziskavaju 3 pri risku 100. Ale zato maju extremne uspesne obchody t.j. strata padne velmi vynimocne. Predstav si, ze raz za den najdes tu spravnu sekundu...

Odesláno

Dle mého soudu článek, který nepřinesl nic nového a pouze opkauje a malinko dává jiný pohled na články, které tu již byli uveřejněné. Pokud bychom se měli koukat na RRR tak hlavně z pozice tradingu a o tom tu tuším již 2 články byli napsané. Článek je vyloženě zaměřen na nováčka, který se v této oblasti teprv rozkoukává. Pro pokročilého tradera velmi obecně pojatý článek bez větší přidané hodnoty.

Odesláno

fyzik Napsal:
-------------------------------------------------------
> radim2 Napsal:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Ajaj, moje průměrné RRR 6:1 není ideální.
>
>
> Moze byt. Scalperi ziskavaju 3 pri risku 100. Ale
> zato maju extremne uspesne obchody t.j. strata
> padne velmi vynimocne. Predstav si, ze raz za den
> najdes tu spravnu sekundu...

nemyslim ze scalperi riskuju 100, to je nezmysel, tie pomery sa mozu pohybovat 4-8 / 10-20 ale urcite nie 100

• Vytvořit...