Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

to Bronda
k paternu 5034 (Vstup na Close po splnění podmínek (cross ceny a 34EMA a cross 50CCI a ZL) mi moc nevychází. Cena často uteče daleko od 34EMA a následná korekce vymete SL. Lepší se mi zdá - po splnění podmínek dát Limit na úroveň 34EMA nebo do její blízkosti. 34EMA se často chová jako s/r úroveň a cena po jejím proražení ji ještě jednou otestuje (obdoba RR v PA). Buď vznikne výborný vstup s minimálním heatem, nebo cena uteče bez vstupu do obchodu. Ale podstatné je - za předpokladu, že jsme na správné straně trendu - že se s vysokou pravděpodobností vyloučí vstup na vrcholu korekce a vymetení stopky.)....

pri splneni podminek....je v techto vasich podminkach stale i vas filtr na vetsim TF? Dekuji za odpoved.

Me se ted casto stava na YM, ze cross ZL na vetsim TF prichazi o dost pozdeji a signal tak neberu, protoze se uz cena vzdali moc od EMA 34. Testuju moznost vzit signal pokud na vetsim TF je CCI byt jeste na opacne strane, ale v oblasti 50. Napriklad pri signalu Long mam na 9TF CCI na -33. Prozatim mi ale trh nenabidl moc prilezitosti vzit takovy signal. Zatim jsem mel jen 3 a z nich dva vysli a jeden ne.

• 2 týdny později...
  • Odpovědí 97
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

to Břonda

ve vysvětlení paternu 5034z a následně 50140 píšete, že se sekvence 5034-5034z-50140 opakuje znovu a znovu. Znamená to tedy, že pokud bylo 5034z a pak 50140 tak může následovat opět 5034z jako platný signál? Chápu to správně a nebo se zase musí opakovat celá sekvence od 5034?

Děkuji za odpověď.

Odesláno

5034z je vždy 1. korekce po 5034 a tedy po změně trendu. Všechny další následné korekce jsou již v platném trendu a buď splní podmínky pro 50140, nebo jsou to běžná ZLR. Jakmile dojde k opětovné změně trendu a k signálu ZLR, znovu je zajímavá 1.korekce 5034z.

• 4 týdny později...
Odesláno

zdravim vespolek
nevim zdali si nekdo zvas oblibil krome paternu 5034 ktery nam zde predvedli tomas s petrem..oblibil take patern 5014...jestli ano poskytuji ke stazeni tento patern zde:

TOTO JE PATERN DO NINJATRADER!

www.edisk.cz/stahni/74600/tuCCISetup1c.zip_8.29KB.html

mne funguje v NinjaTraderovi zatim bez problemu..

pokud budete mit nake dotazy nabo problemy s jeho instalaci dejte mi vedet...pokud nebudu moct odpovedet...bude to z casovych duvodu protoze se chystam na cas vypnout...

kdyby nekdo nevedel jak si indikator nainstalovat, tak dejte vedet, genius75 vam to vysvetli

s jeho vytvorenim bylo osloveno vice programatoru...
nejlepe a nejrychleji se to podarilo tomuto:

Mark Whiting
www.whitmarkdevelopment.com
804.381.6530

doporucuji se na nej obratit kdyz si nebudete vedet se zavedenim svych pomahatek do NinjiTradera a nejen tam...

Take bych zde chtel vyzvat zajemce o zavedeni techto paternu do platformy Thinkorswim aby zacli oslovovat jakoukoliv formou pany techniky z techsupportu z teto platformy...myslim si ze je jen otazkou casu a mnozstvi zadosti o zavedeni techto CCI pomahatek zcela automaticky do jejich study...mozna by nejkratsi cestou bylo osloveni primo natvrdo jejich 3 majitelu kteri z TOSu nevytahuji paty a casto ponocuji...zatim se nestydi tvrdit ze klient je u nich panem...kdyz nas bude vic..myslim si ze by k tomu mohlo dojit pred vanoci...nekde jsem tu cetl ze v jednote je sila..
preji hodne uspesnych trejdu v tomto hektickem obdobi..
-T-

• 1 month later...
Odesláno

To Bronda:

Zdravim na Moravu,
Peclive jsem precetl vsechny Vase prispevky ohledne Dr. Boba a je to neco co se mi moc libi, ale dlouho tu nevyslo nic noveho a proto bych se rad poptal jak se systemu dari ted?
Sliboval jste nejake vysledky po paru mesicich, je to prad OK?

Dekuji.

Odesláno

Zdravím Lapaz!
Je pravdou, že jsem sem dlouho nedal žádný příspěvek. Ze dvou důvodů.

1) Celý systém jsem si poněkud upravil tak aby byl z mého pohledu co nejjednodušší, čímž se poněkud posunul mimo rámec tohoto vlákna. K Dr Bobovi jsem zabudoval myšlenky K.Carra z knihy Trend Trading, kterou doporučil Libic.

2) Jak začalo bláznění kolem finanční krize a americké trhy se staly svou volatilitou pro mne riskantní, přestalo se mi trochu dařit. Výsledky byly jak na horské dráze. Vrátil jsem se zpět k testům a papertradingu. Teď se soustředím jen na FESX. Testy vypadají dobře, ale ještě musím něco dodělat a získat důvěru v úpravy systému. Vzhledem k tomu, že vedle tradingu ještě podnikám, live plánuji zase až od ledna.

• 2 týdny později...
Odesláno

Zdravím všechny,
chci se zeptat jaké máte statistiky z pohledu jednotlivých paternů? Mě nejlépe vychází 5034 pak dlouho nic a pak 50140 a nejhůře 5034z. Zajímalo by mě, zda takové čísla vychazejí jen v poslední době (od července 2008) a nebo je to obecný jev daný např. tím, že 5034 je obratovy patern.

Odesláno

Zdravím Lapaz !
Neřekl jsem, že je DrBob složitý, ale, že mi vyhovuje když celý systém bude (pro mne) co nejjednodušší. Tedy co nejméně stupňů volnosti v mém rozhodování. Pořád jsem bádal jaký má vliv je-li historie CCI taková či onaká, zobáček ZLR ostrý či tupý, jaký je vztah 14CCI a 50CCI, atd. Nakonec, když jsem si přečetl Carra, tak jsem vše zavrhl a můj graf nyní obsahuje jen 2 x EMA(20 a 50) abych mohl určit trend a jako pomocný indikátor používám jednu křivku STO. Jako změnu trendu beru situaci, kdy cena protne 50EMA (to jsem si vzal z DrBoba) a změna je potvrzena následnou korekcí.
Pokud není ustálený trend, pak neobchoduji i když trh dělá hezké pohyby. Beru signály jen do trendu a pouze 2.
1) 1. korekci po změně trendu (obdoba 5034z)
2) 2. korekci po změně trendu (obdoba 5014) u 2. korekce vyžaduji správnou polohu a směr stochastiky.
Další korekce, ZLR a podobně neberu a čekám až na další změnu trendu. Ideální je, když je vstup současně podpořen candlestick patternem (např. Engulfing), což mi signalizuje momentum v trhu.
Je to jednoduchý a jednoznačný systém, který mi dá max. 1-2 patterny za seanci (sedím u toho 15.30-19.00, FESX) a který mi vyhovuje. Víc si to nekomplikuji. Spíše se soustředím na chování ceny u s/r úrovní, na způsoby výstupu a na doplnění systému vhodným managementem.

Odesláno

Dekuji za informace, docela mi ten Vas posun zapada k tomu co jsem natestoval a k cemu taky pomalu smeruji. Docela dobre se mi jevi system kdy 5034 jsem bral jenom jako alert a dale jsem cekal na prvni korekci, ktera byla potvrzena pomoci libovolneho trendoveho signalu jako treba 2v,0v,ZLR atp. kdyz toto nastalo koukam na S/R kde presne nastavit SL a vstup... Pokud to takhle upravim tak bych asi taky vystacil s SMA nebo EMA.
Tady bych se zastavil, proc jste zvolil EMA50 a ne treba SMA50 s typickych cen, ktere daji presne signaly jako CCI50?
Jakou roli u Vas ma ta EMA20?

Omlouvam se za takovy krizovy vyslech, ale pokud nekdo o kom mam pocit, ze nad tim docela podrobne spekuluje prijde na neco hodne podobneho tak mi to dava vitr do plachet, ze jdu spavnym smerem :-)

S pozdravem
R.

Odesláno

Zdravím!
50EMA jsem sledoval i dříve v souvislosti se studiem Bigalowa a candlestick patternů. Ať si pochybovačí říkají co chtějí, candlesticky mají hodně co do sebe pokud jsou zasazeny do správného chápání trhu a nejsou brány jen jako uskupení několiky svíček. A Bigalow právě používá soustavu klouzavých průměrů 8 - 20 - 50 - 200 jako zcela zásadní s tím, že právě 50 a 200 EMA často slouží jako s/r úrovně či potenciální přirozené targety. Můj vývoj šel přes názory Craiga (zvláště jeho TAZ oblasti vymezené 10 a 30EMA jako oblasti ve které by měl trader hledat patterny TAZ = "Traders Action Zone") k Dr.Bobovi (34EMA) a následně k teorii Carra (ten používá soustavu 20/50EMA k definici silného a slabého trendu. Mezi všemi těmito metodami a postupy jsem hledal svoji vlastní cestu, která mne přivedla ke dvěma alternativám.
a) 20/50, b)10/50, přičemž se v poslední době kloním k té druhé. Obě slouží k stanovení trendu a síly trendu (poloha EMA´s, případně poloha ceny vůči nim, ale 10MA (zde ze zvyku používám SMA) je něco, co "Candlestick obchodníci" nazývají T-line (konkrétně Bigalow 8 SMA) a považují ji za velmi významnou úroveň. Pokud např. vznikne revezní long candl. signál při SST v oversell oblasti, který navíc zavře nad touto T-line (rozhodná úroveň) berou signál jako revers, pokud zavře pod T-line, čekají na potvrzení další buy svíčkou, nebo to je jen korekce.
Měl jsem tendence sledovat i CCI (momentum), ale došel jsem k závěru, že by to bylo kontraproduktivní a že změnu nálady v trhu mí říká graf sám, případně vzniklý candlestick pattern (Engulfing, Kicker, Hammer aj.) Ponechávám si ještě jako filtr stochastiku (OB/OS), ale čím dál více do toho koukám ... a už kroutím 4. rok na finančníku ...., tím více docházím k závěru, že vše je obsaženo v cenovém grafu a veškeré další pomůcky jsou jen berličky, které slouží do té doby, než se naučím vzniklé situace číst přímo. Zatím je ale ještě potřebuji používat alespoň v minimální míře.
Došel jsem taky k závěru, že nemá cenu se orientovat na kdejaký pattern a že při troše trpělivosti si vystačím s tím nejjednodušším základem 1) určit (pokud možno co nejspolehlivěji) trend, 2) 1. a případně 2. korekce do trendu a nashle ... Žádné další nahánění vlnek na cenovém grafu, žádné chytání dalších dozvuků pohybu. V klidu sedím a počkám si až se zase nálady změní a příjde moje chvíle. Někdy nechytnu nic i pár dnů a pak zase klasický pohyb. Nedělá to moc - cca 48%Win, 22%b/e a 30%Loss, Celkem v průměru 1500 Eur/kontrakt/měsíc. Ale je to dobrý základ. Potenciál vidím ve vylepšení výstupů (zatím PT=80-100 dle swingu, PT=200) a hlavně v navyšování kontraktů a v moneymanagementu.

• 8 months later...
Odesláno

To Břonda:

Zdravim, videl jsem v jinem vlakne, ze jsi se vratil k Bobovi na FGBL, mohl by jsi prosimte vice rozvest na jakem TF ted jedes a tak nejak kam jsi za tu dobu pokrocil?

Diky.
R.

• 4 týdny později...
  • 2 týdny později...
Odesláno

Ahoj všem DrBobkářům! Kdysi jsem narazil v diskusi na spor o to, jestli fungují, nebo nefungují v tradingu Fibonacciho úrovně. Sám používám tyto úrovně jako jeden z principů stavovení profittargetů a to konkrétně hladinu 161,8%, případně jako PT2 hladinu 261,8%. A včera při procházení starých grafů jsem v souvislosti s patternem "Olmův Slingshot" narazil na situaci, která je fascinující. Pro ty, kdo hrají šachy bych ji přirovnal k dokonalé šachové úloze s jediným řešením. Olmův slingshot je v podstatě pullback proti existujícímu trendu. Olm na jeho identifikaci používal 6 a 14CCI, ale u DrBobkářů se ujalo nastavení 14 + 50 CCI. Pohleďte na tu nádheru a přesnost. První označený slingshot nalézá target na tick přesně na úrovni 161,8% a druhý na tick přesně na úrovni 261,8% Podobné závislosti v grafu mne vždy uvádí do vytržení. A pak, že FIBO nefunguje. Osobně ale raději nastavuji FIBO úrovně 0 a 100% nikoliv na High/Low, ale na max. a min. hodnotu "body" svíček ve swingu. Dává to určitou rezervu.

10240

Odesláno

Ahoj Lamaz a Tomas20007!

Jedu nejen FGBL, ale stále i FESX. Většinou mám spuštěny oba grafy (opačně trendují) a vybírám zajímavější situace. Chvíli live, chvíli jen koukám - hodně nepříznivě mi do tradingu zasahuje finanční poradenství, které je stále mým hlavním zdrojem obživy, proto jsem i na Finančníhu jen zřídka.

Zůstal jsem u DrBoba. Jen místo 34EMA je mi sympatičtější 50EMA, takže patterny, které používám jsou 5050z, 5014 a zmíněný slingshot, který je jen mnohem výraznější variantou 5014.
Hodně jsem zkoušel použití několika TF (jak doporučuje TAKU nebo Dharma), ale bylo to dost omezující - na druhé straně se daly vytipovat dny s výraznějšími trendy. Jako hlavní TF jsem zkoušel i alternativní grafy, ale vrátil jsem se zpět k 2 min. K výstupům zkouším FIBO úrovně, ale i výstupy na WRB a u delších trendů návrat ceny do TAZ.

Potřeboval bych více času, šlehnout se zaměstnáním a s konečnou platností se věnovat výhradně tradingu, bohužel to ještě chvíli nebude možné. Jako úspěch beru, že vytrvávám již 4 roky a krůček po krůčku se prokousávám k cíli. Zatím mám trading jen jako přivýdělek, nikoliv jako obživu - nedosáhl jsem ještě toho stavu osvícení, který by mi umožnil dostatčnou konzistenci zisků v čase.

• Vytvořit...