Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

jiji1:

díky za odpověď a ochotu něco ještě hledat...hledala jsem ten indikátor, protože se pokouším přijít na kloub jedné strategii od uživatele focus. Byl tak hodný a popsal mi ji:
To SD 77,

i kdyz neni Vas clanek urcen me, presto alespon nekolik slov. Zivim se trdingem a obchoduji s multikontrakty. Situaci kterou zazivate /ohledne hledani vhodneho systemu/ jsem zazil nekolikrat. Pokud chcete zacit stabilne vydelavat vratte se k uplnemu zakladu - treba formace DT,DB,DIV /CCI14/ - s durazem na SILNE S/R urovne, nejlepe podporene prurazem posledniho TRENDOVEHO swingu. Pokud se naucite rozeznavat SWINGY - mate vyhrano. Stanovte si RRR minimalne 1:4!!! je to velmi dulezite protoze si muzete dovolit na jeden zisk tri ztraty a budete stale v profitu. Delejte max. 3 obchody/ den a obchodujte od 15.3o do 18.oo - potom vypnete platformu a uz se k tomu nevracejte. Pri prvnim zisku +400 ukoncete seanci!!! Pri treti ztrate ukoncete seanci. Pokuste se vydelat 500usd/ tyden - pokud to dosahnete v pondeli - prepnete na SIM - /to je nejtezsi/ !!! Ja delam v prumeru 2obchody denne. Za mesic udelate 40 obchodu - v nejhorsim pripade 30 ztrat a 10 zisku je porad po odecteni komisi +800!!!. U IB obchodovat nemuzete protoze nemate ucet na jejich marginy ES /3094/. Najdete si brokra ktery Vam jej nabidne za 500/kontrakt ... da se najit zde v diskusi. Vybirejet si obchody. Nemusite treba 2 dny mit vstup a potom denne vydelat po sobe 400usd. Bohuzel musite riskovat na obchod 4%. Coz je 100usd STOLOSS. Je mozne i stimto stop lossem obchodovat ES, ale pouze za LIMIT VSTUP!!! Nyni to hlavni:

- ne vsechny vlnky na grafu jsou SWINGY - /tvori jej 4 plne svice/ 2 plne zelene a 2 plne cervene proti zelenym a naopak /swingovou linku zakreslete na CLOSE ne nad HIGH svici/
- vsupujte do obchodu na PRURAZU SWINGU / naucte se rozlisonvat platne a falesne prurazy/ Platne prurazy jsou ty kdy zhruba polovinou prurazove svice prochazi swingova linka.
- vstupujte za LIMIT/ nastavte si time frame na RNG 1.6 pro ES a doplnte graf indikatorem CCI14 - pro kontrolu a DIV.
- vstupujte na zaklade stanoveneho SL /1 bod na ES je 50usd - 4x0,25/ takze mate k dispozici 2body - tedy 100usd. STOPLOSS umistete 1 bod nad/pod high/low vstupni svice. Od teto hodnoty odectete 2 body a to je Vas VSTUP. Nyni cekate na exekuci. Pokud udela trh pred navratem k Vasemu vstupu SWING - prikaz zruste. Nejlepsi vstupy jsou okamzite - tedy po zadani prikazu. Pokud se dostanete do obchodu tak posunujte SL nad/ pod vytvorene SWINGY /staci jeden bod/. Na BE+1 posunte az budete +300. Nevystupujte z obchodu kdyz trh otoci - na to mate SL!!!
- Neobchodujte rano EUREX. Obchodujte jenom ES, az se bude darit tak ......
- peclive se pri obchodovani sledujte a myslete na to ze kazdy vstup mimo plan uskodi Vam a Vasim detem!!!!
- bohuzel s timto uctem se dostanete na multipozice za cca 3 mesice pri zisku 1500/mesic, ale nic neuspechate.

Jedna se o vemi profitabilni system ktery nema ztratove mesice, sam jej rad obchoduji a je to jednem z mych nejoblibenejsich a nejjednodussich.

Mejte se dobre focus

a právě na základě této odpovědi hledám a ptám se dál :-) díky ještě jednou

• Odpovědí 2,3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

pro sd77
rozumim v jake jste situace a v prispevku od uzivatele focus je videt hodne zkusenosti. Ja tak daleko jeste nejsem, ale uz tusim uz kudy cesta vede (aspon pro me). Takze bych z prispevku vyse vydestiloval:
-naucit se rozpoznavat swingy
-naucit se rozpoznavat trend v cenovem grafu
-vstupovat do smeru trendu
-vest si evidenci svych backtest. obchodu se slovnim popisem proc jsem vstupoval, se slovnim popisem situace na grafu pri dokresleni patternu
-delat si vyhodnoceni a revizi obchodu uplynuleho tydne
-hodne trpelivosti
To je v hrubych rysech o co se snazim (zatim sim).

Taky bych zvazil jit na kurz, ukaze to vase odhodlani. Pred kurzem bych se podival na program kurzu a snazil se sestudovat maximum clanku na dane tema (+dotazy na foru), aby temata pro me nebyla uplne nova a neznama.

Jeste mozna bych se pokusil na vasem miste najit nekoho, kdo se o obchodovani zajima taky, ja mam kamose a vzajemne se podporujeme, konzultujeme (a oponujeme si).

Hodne stesti, Jirka

Odesláno

japapatramtara,
otevři graf a otevři třeba LEVEL II (nebo druhý graf, nebo cokoliv jiného, co pá tu ikonku vedle windows buttonku taky). Zvol na obou stejné barvy. Pak případně změn v grafu trh... a ejhle, on se změní automaticky i v LEVEL II ! (tu)
Tak asi tak nějak to funguje ;)

Odesláno

R0nnIe,
nelze to. Pokud je však tvoje strategie taková, že ti pouze zadá SL a PT, tak toto můžeš udělat ručně. Ale pokud máš v strategii např. automatický trailing stop, tak to už do otevřené pozice bohužel nedostaneš...

Odesláno

jde to: napr. přímo v grafu pravým myšítkem otevři v ploše grafu (nejlépe v místě umístění příkazu) menu a vyber příkaz sell limit u otevřené long pozice (buy limit u short pozice). pod nákupní cenou u short je PT a nad vstupní cenou SL. když se přesně netrefíš nevadí (pokud tedy trh nedivočí), můžeš to dodatečně posunout stejně jako u ATM nastavenými PT a SL.
a myslím že ručně by to mělo jít zadat i v super domu (ale ten nepoužívám tak si nejsem jistý)

Odesláno

shapel,
ručně to zadáš tak, jak píše Libri.
Nicméně před tím je dobré zapnout OCO vazbu (pravým myšítkem v menu vedle grafu), aby se ti pak jeden z těch příkazů automaticky po dosažení druhého zrušil. Dále nastavit ATM strategii na "žádnou", aby se ti tam po exekuci ručně zadaného SL a PT nešoupli další příkazy z nastavené ATM strategie. A pak teprve zadat ručně SL a PT dle popisu Libri.

Odesláno

shapel,
a v podstatě ani nemusíš čekat do pondělí, stačí zapnout Simulated Data Feed a vše jde odzkoušet hned (tu) :)
Jinak jsem zapomněl v předešlém svém příspěvku dodat, že v DOMu se to ručně zadává obdobně jako v grafu...

Odesláno

coochi,
máš pravdu, nemusím čekat, taky mě to napadlo, vyzkoušel jsem to přes replay a funguje to dokonale. (tu)
Mám ješte jeden dotaz: jde nastavit, abych kazdý den před obchodováním nemusel v ATM nastavovat SL a PT ručně?

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...