Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Je to zvláštní, protože kdysi jsem porovnával ty datafeedy podle IQFeed. Porovnával jsem datafeed od SierraChart, Infinity a CQG a CQG bylo přesné (stejné) na tick jako IQFeed. Tak že ten problém nebude v datech co posílá CQG, ale v tom, jak je zobrazuje Multicharts.

Zatím tedy pro mě Multicharts jen pro hraní si a zkoumání nových věcí. :)

Odesláno

moje zkušenosti s footprint :
na toto téme jsem psal asi před rokem a po testech letos se můj názor nemění,
takže :
používám indikátory GOM
jsou schoopny si zapisovat svou historii
data od CQG
NT 7
porovnával jsem je na datech NQ proti tomu so na videích prezentoval Petr
a závěr :
1. realtime data a zobrazení na GOm sedí na +-1 kontrakt s Petrem
2. historická data tak jak si je pamatuje NT jsou nepoužitelná
3. GOM umí zapisovat historii a ta je v pořádku
4. historická data tak jak je ukládá NT jsou správná pro GOMMP - market profiler

rád odpovím na Vaše dotazy
introus

Odesláno

introus:

já používám taky GOM s NT7 a data od AMP-CQG , ale po znovu načtení grafů se mi nezobrazuje historie ve Footprintech. On-line je to v pohodě, ale historie se mi nenačítá. Někde mám něco blbě nastavené, ale zatím jsem to moc neřešil, tak jestli budeš tak hodný, můžeš poradit :)

Odesláno

tak zkusil jsem v ninjovi market replay a indikator zobrazil data presne jako u Petra (s presnosti na 1 kontrakt), tedy vypada to ze Ninja je zobrazi presne (REALTIME) a blbe to obravdu zobrazuje multicharts a to jak v realu tak v historii (aspon me to tak vyslo)

Odesláno

introus:
potreboval bych zobrazit indikator delta aspon 2 roky do minulosti (rad bych trochu testoval jak se to chova), jde to nejako resit v ninjovi ?
diky

indikator mam, takze me napada realtime hodnoty zapisovat do souboru a ty si pozdeji z nej nacitat, jenze takhle budu muset dlouho cekat nez budu mit historii..

ted me napada mam 2 roky market replay, z nej by to slo ziskat...

Odesláno

GOM :
položka Write Data - umožní data ukládat ve formátu GOM volitelný v bloku Parametrs, použitelné pro zobrazení historie
lze provést přehrání historie z načtených dat download replaz data - jsou v pořádku
z mé zkušenosti záleží na tom co chci sledovat - vyhodnocovat
osobně vyhodnocuji pouze GOMMP - merket profiler, vzhledem k to mu že jedu TF tak market pofiiler mi vyhovuje
porovnával jsem data na NQ i ES
obchoduji TF, a podle mého názoru TF s určitou tolerancí respektuje SR úrovně a GOM MP, ruzné Timeframe
intous

Odesláno

mám otestované a sedí to na kontrakt :
stahnout data zz download a přehrát s nastavením GOM WriteData - tím se vytvoři historie jak pro market profiler tak pro footprint - záleží na nastavení co budete ukládat, v replay můžete použít i 300x vyšší rychlost a je to v poho.
čili pro vytvoření historie :
nastavit v GOM writedat a BidAsk
stahnout a přehrát data v replay
získáte historii na kontrakt a tick
pak můžete back testovat co chcete
introus

Odesláno

bigmiketrading.com

je pravda že jsem si ho pro svoje účely trochu ohnul, ale to je další otazky,
nastavení času burzy dle
Central Europe Standard Time
Eastern Standard Time
nebo zobrazení market profiler minulého kontr. měsíce a pod.
introus

• Vytvořit...