Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

paja1 Napsal:
-------------------------------------------------------

> Petertrader:
> odpověď na tu otázku ti nepřinese žádnou novou
> informaci. Při rovné sazbě 15% je to prostě 15%,
> pokud pomineme takové nuance jako odpočty ze
> základu daně, slevy na dani ...
>
Diky za info - pomohlo
Stale tu ktosi riesi pytanie sa danoveho poradcu atd a nie konkretne cisla ako keby to bolo statne tajomstvo.
Je to az tak neprijemne napisat ze z kazdych 1000 dolarov odovzdam statu a instituciam napr. 250 dolarov?
Som zaciatocnik a jednoducho ma prednostne zaujima aj druha strana mince - marginy, provizie a dane ved bez toho clovek nevie kam vlastne kraca.

diky moc

Odesláno

Pribinacek:
Ale rozumím tomu dobře, že se daně platí ze zisku, i když zůstane na účtu v USA? Jde mi o to, jestli jste neobjevil díru v zákoně, která by legálně umožnila danit jen zisk převedený do ČR.

Odesláno

ale tie dane vam stahuju v amerike z uctu?
ja som z toho trosku zmeteny, ak sa plati dan u nas na slovensku , dan z prjmu 19per, ja vlozim u brokera na ucet napr. 10 000, teraz o 1000 pridem ostene mi 9000, a potom ziskam 2000 takze budem mat 11000, a tych 2000 si poslem na ucet dajme tomu, takze budem platit dan kolko z tych 2000 alebo iba z tych 1000, podla toho by sa mal zdanovat kazdy jeden ziskovy obchod?... a este ako danovaci na slovensku zistia ze mam nejaky zisk na us ucte?

Odesláno

Přiznat mušíš ty 2 tisíce a doufat že mínus 1000 Ti berní úředník započítá když ho svou evidencí přesvědčíš. Někdy je lepší vzít si s sebou daňového poradce aby byl člověk alespoň trochu v přesile, protože berní úředník používá velké pálky. ;)

Odesláno

to Lucifer66:

K daňovému přiznání se přikládají výpisy z obchodního účtu. Z čistého zisku, což by u vás bylo 1000 USD se odečítají pouze náklady na obchod (komise), takže 1000 USD - komise za všechny obchody x 0,19 = daň.
Určitě je dobré poradit se s daňovým poradcem, jak píše Jiří S.

Odesláno

to Murphy: nedaní se 15% když jde o FO? A ještě lze z toho základu daně případně odečíst určité položky, které přispěli k udržení či zvýšení příjmu (knihy, školení, ...)

Odesláno

kbtm: omlouvám se, špatně jsem to napsal. Máte pravdu

Pidros: 19% jsem psal kvůli Luciferovi66. U nás 15% a pokud vím, tak jedinou položkou, kterou můžete odečíst jsou náklady na obchod, ale pro jistotu si to znovu ověřím

Odesláno

Opravdu se sverte do rukou danoveho poradce. Jejich cena neni nijak zavratna co se tyce jen vypracovani danoveho priznani. A budete mit klid. Kazdy muze mit jinak ucetnictvi a za problemy s FU to opravdu nestoji, verte mi.

D.

Odesláno

Vidim ze som vyvolal celkom plodnu diskusiu ohladom dani - i ked sa ospravedlnujem asi mimo temy.
A clovek si aspon urobi aku taku predstavu co vsetko ho moze strenut.
Samozrejme ze najlepsie je mat kvalitneho poradcu!!!
Ale to mi pripada ako ked si chce clovek kupit auto a hned ako prve obchadza servis kde by mu ho v buducnosti mohli opravovat atd...
Myslim ze normalne si clovek urobi nejaku laicku predstavu o aute, podebati s kamosmi ktorich to tiez zaujima az potom sa vypytuje odbornikov na konkretne veci.
Ja osovne teraz viem ze sa budem pytat na vysku dane, odpisovu ciastku, co s danenim ked su bubaky este v USA, ake doklady treba drzat koli kontrole /dennik atd../atd. atd...

Som vam vsetkym vdacny za info

Odesláno

Včera som si robil demo, chcem si vyskúšať CQG kedže tak o mesiac chcem otvárať účet. Stalo sa mi ale že posali licenciu na NT aj mail s návodom na ktorom je napísané že mail s heslom a menom príde do 15min. Do teraz nič neprišlo...

Má niekto podobné skúsenosti poprípade používate niekto CQG cez amp?

• Vytvořit...