Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

to Zvědavcec:
ZW je elektronická verze pšenice a obchoduje se na eCBOT, což je elektronicá verze burzy CBOT, ale podle volume i OI na barchart.com mají obě dvě stejný hodnoty, takže v tom nevidím rozdíl. Odkazy od mého brokera (OEC) vedou také na stejný údaje (osobně pšenici neobchoduji)

ať se daří,
Míra

• Odpovědí 70
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

.. ještě doplním, každá komodita, která je identifikovaná unikátní zkratkou, ať už ZW, ZC nebo NQ atd. musí mít pouze jedny data, dost čast existují ale pitová a elektronická verze dané komodity, ale u té pšenice nějak nevidím rozdíl.

M.

Odesláno

U akcií mi to je jasné, tam zadám pokyn brokerovi a nemusím si vybírat burzu, on je někde koupí. Ale v tomto případě, ač má Wheate opravdu stejné označení ZW, mě nutí si vybrat burzu. U akcií mě IB dává možnost si vybrat burzu, ale to si vybírám "Smart" a on mi dá akcii kde se mu to hodí. Proto jsem znejistěl a obrátil se sem.

Odesláno

Tady nevybíráte burzu, pokud chcete data pro pšenici pod označením ZW, tak je to unikátní označení pro pšenici na eCBOT, i když třeba někde jinde, na jiné burze, je také obchodována jiná pšenice.
Pokud má IB označení XY pro nějakou komoditu, tak má pouze jednu možnost a jedny data, pro danou komoditu, která může nabídnout.

btw: zkuste na stránkách IB hledání specifikace kontraktů.

ať se daří,
Míra

Odesláno

Jirko S, myslím že Ti rozumím. Ovšem Tvůj vstup je zahrnut v autorem daných podmínkách. Vstup v nad 10(30) je první podmínka. Druhá podmínka je, že musí být jisto, že nastoupil trend klesající, proto kupovat pod týdenním průměrem (nebo když se týdenní průměr otočí a klesá). Druhá podmínka zaručuje, že koupím v nejvyšší hodnotě spredu a že tři dny po mém vstupu nepoletí cena nahoru a nebudu v minusu. Jistě, "přijdu" o část výnosu, ale kdo řekne předem, kde je vrchol?. No a předpoklad je, že po poklesu už nepoletí cena nahoru tak rychle a tudíž to ustojím.
Já jsem uvažoval jako ty, a také jsem v jednu chvíli přehlédl tento dvojí fakt v jedné podmínce.
Při pohledu na grafy a po jistém rozboru by se možná dalo uvažovat o srpnovém vstupu do stoupajícího trendu (spredy se pohybují celkem pomalu) a hlídat každý den výstup.
To vše je ovšem v podstate mimo téma této diskuse k článku. Já osobně nevidím nic, co na této strategii vylepšit...
Snad jedině v případě nízké ceny spredu (a klesajícího trendu ) koupit 2x v září a jednu pozici při zastavení poklesu prodat. Mohlo my to něco uhradit a prodat jako ochranu před případným stoupáním, ale to je jen plané mudrování.

Odesláno

to Zvědavec: Já bych raději na této strategii už nic nevylepšoval. Je třeba si uvědomit, že příležitost ke vstupu nebývá každý rok - letos třeba jsou pšeničné spready již na svých cílových hodnotách a prozatím nic nenasvědčuje tomu, že by se chtěly vydat vzhůru a vytvořit tak solidní výnosový potenciál. Samozřejmě není všem dnům konec, ale prozatím to nijak dobře nevidím.

Odesláno

Zvědavec: Moje strategie spočívá v tom, že víme, jakých hodnot spread dosáhne s minimálním rozptylem a přesně víme, kdy jich dosáhne. Máme tedy solidně zafixovaný výstup a proto můžeme vstup plánovat s velkou jistotou. Naproti tomu pokud bychom chtěli sázet na rostoucí spread během léta, je třeba si uvědomit, že 1) nevíme, zda se spread opravdu vydá do uptrendu - i kdyby nějaký technický indikátor signalizoval vstup, může se jednat jen o náhodné kolísnutí 2) nevíme jakých hodnot dosáhne a 3) nevíme kdy dosáhne svého vrcholu. Za těchto okolností se tedy tento postup se podobá klasickému obchodování s jednou pozicí ve futures kontraktu podle technických indikátorů, se všemi riziky, nutností mít stoploss apod.

• 3 týdny později...
Odesláno

ZVědavec: Kdepak, čas na vstup rozhodně není. Ten by byl, kdyby březen byl výše, než květen. To v současnosti není - naopak, cena spreadu březen - květen je -14 - spread je tedy zhruba na své cílové hodnotě (a spíše ještě pod ní). Na uvedených grafech je to obráceně - spread oceňují jako květen - březen.
Spready zemědělských komodit vykazují v době, kdy se kratší noha spreadu blíží expiraci, klesající nebo aspoň nerostoucí charakter. Ovšem pozor - v případě, že cenu spreadu počítáme tak, že od ceny kratší nohy spreadu odečteme cenu delší nohy spreadu. Protože v různé literatuře se můžeme setkat s oběma způsoby oceňování spreadů, musíme vždy dávat pozor na to, jaký konkrétní způsob se v té které publikaci používá.

• Vytvořit...