Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

To asi moc nerozumím, co chcete udělat. Bavíme-li se o Tradestation, tak stačí platformu pustit v simulovaném režimu a žádné příkazy se nikam neposílají, ale veškeré zobrazování výsledků funguje. Pokud si chcete něco ukládat do pole, tak to prostě budete dělat tam kde vstupujete, případně kde zjišťujete výstupní cenu.

• Odpovědí 354
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

wik:

Chcem mat spustenu live strategiu v TS a v kode chcem rozhodovat na zaklade urciteho algoritmu kedy pustim obchod live a kedy nie. Nato aby som to mohol rozhodnut potrebujem aj obchody ktore live nepustim na zaklade urcitej podmienky. Tzn. vsetky obchody si chcem ukladat do array a na zaklade historie obchodov niektore live pustim ine nie.

R.

Odesláno

V takovém případě prostě pozměníte svůj kód pro vstup do obchodu na dvoustupňový podle toho, jestli jsou podmínky pro skutečný vstup, nebo ne. Například pseudokód:

if splnena_podminka_pro_vstup then begin

{ Vstup do pozice, který se promítne u brokera }
if splnena_algoritmicka_podminka_pro_skutecny_vstup then begin
vstup do obchodu; // například buy next bar at market;
end;

{ Uložení do pole - zatím jen věci které jsou známy u vstupu }

end;

{ Otestování, jestli se včera vstoupilo a uložení do pole - věci které jsou známy až po ukončení obchodu }

Odesláno

wik,

to ano, ale ja potrebujem zaznamenat do "equity" pre vyhodnotenie algoritmickej podmienky aj ten vstup ktory neposielam v reale brookerovi.
cize nieco v tomto zmysle:

if splnena_podminka_pro_vstup then begin

{ Vstup do pozice, který se promítne u brokera }
if splnena_algoritmicka_podminka_pro_skutecny_vstup then begin
vstup do obchodu; // například buy next bar at market;
end
else
begin
//zaznamenaj obchod do teoretickej equity, tento obchod sa neposiela brokerovi je len papierovy.
[bold]//a s tymto bodom ja mam problem. Obchod nebude realne-live uskutocneny, ale musim ho zaznamenat.[/bold]
end;

{ Uložení do pole - zatím jen věci které jsou známy u vstupu }

end;

{ Otestování, jestli se včera vstoupilo a uložení do pole - věci které jsou známy až po ukončení obchodu }

Odesláno

Teď už jsem totálně zmatený. Zkusím shrnout, jak jsem pochopil, co Vás trápí. Máte strategii a chcete ukládat informace o vstupech. O všech vstupech. Některé z nich ale nechcete reálně uskutečnit, tzn broker se nemá nic dozvědět. Pokud je to takto, potom by měla dostačovat přesně ta konstrukce, kterou jsem napsal. Když ji co nejvíce zjednoduším:

[ital]
if A then begin

if B then begin
Akce 1
end;

Akce 2

end;
[/ital]

Podmínka A představuje podmínku pro všechny vstupy (myšleno všechny real i teoretické obchody). Podmínka B rozhoduje o tom, jestli se daný vstup opravdu uskuteční - pokud je splněna, je uskutečněn obchod u brokera (Akce 1). Tedy - Akce 1 se provede pokud jsou splněny obě podmínky zároveň (A i B - má to být vstup a je tak dobrý, že ho pošleme i brokerovi) Zatímco Akce 2 (zápis do pole) se uskuteční pokaždé, když je splněna podmínka A - jedná se o vstup a je jedno, jestli je real-live či není.

Případně to možná pro lepší pochopení můžeme ještě prohodit - třeba bude daná funkčnost ještě lépe pochopitelná:

[ital]
if A then begin

Akce 2

if B then begin
Akce 1
end;

end;
[/ital]

Odesláno

wik:

Ano, presne takto to je.
Ja mam problem s naprogramovanim "Akce2" - ziskanie vstupnej a vystupnej ceny obchodu pre zapis do pola, pretoze:

Kedze v Akce2 nie je uskutocneny realny obchod, tym padom nie su pouzitelne funkcie EntryPrice a ExitPrice.

Vstupny prikaz je : buy next bar at EntrLong stop
a preto ja neviem urcit bez toho aby sa prikaz zrealizoval ci trh pretne stop prikaz alebo nie. Ako toto vyriesit?
To iste aj s vystupom. Vystup je bud EOD (setexitonclose) alebo SL.

Dakujem

R.

Odesláno

Eh, to se omlouvám, pochopil jsem, že je problém v něčem jiném a nedošla mi tak jednoduchá věc :) No, tady je každá rada drahá. Respektive možnost vidím jednu totálně jednoduchou a druhou, velmi velmi složitou. Záleží na tom, jestli skutečně potřebujete výsledky v průběhu obchodování, nebo vám to stačí kvůli nějakým testům až potom.

Jednoduchá možnost je, prostě nedělat běh pro brokera a simulovaný současně. Nechat jet verzi pro brokera live (máte jeho equity) a potom, až budete potřebovat výsledky, sjet to znovu na simu s tím, že si budete zapisovat podle jiných podmínek.

Možnost druhá je spáchat vlastní testování. Napsatelné to rozhodně je. Obchodovaný výstup zůstane, jak je. V případě simulovaného vstupu zapíšete cenu a poznačíte si do bool proměnné, že jste v pozici. Na každé svíčce, pokud jste v simulované pozici, otestujete, jestli by nebyl možný výstup na SL (prostým porovnáním SL a H&L dané svíčky). Pokud byl SL, zapíšete výsledek a vymažete příznak, že jste v pozici. Pokud se změnil datum (čili začala další seance), kouknete se na příznak, zda-li byl minulý den vstup a výstup je tím pádem na close předchozího dne. A příznak, že jste v pozici, nastavíte na false. Bude to potřeba ještě doladit (třeba si promyslet, jak se má systém chovat pokud jste vstoupil do simulované pozice a následně nastala situace, že by se dalo vstoupit i skutečně), ale jak píšu - udělatelné to je.

Odesláno

ropon Napsal:
-------------------------------------------------------
> wik:
>
> Ano, presne takto to je.
> Ja mam problem s naprogramovanim "Akce2" -
> ziskanie vstupnej a vystupnej ceny obchodu pre
> zapis do pola, pretoze:
>
> Kedze v Akce2 nie je uskutocneny realny obchod,
> tym padom nie su pouzitelne funkcie EntryPrice a
> ExitPrice.
>
> Vstupny prikaz je : buy next bar at EntrLong
> stop
> a preto ja neviem urcit bez toho aby sa prikaz
> zrealizoval ci trh pretne stop prikaz alebo nie.
> Ako toto vyriesit?
> To iste aj s vystupom. Vystup je bud EOD
> (setexitonclose) alebo SL.
>
> Dakujem
>
> R.
>

To není úplně triviální, ale dá se všechno. Do akce 2 si nastavte flag (proměnnou), která vám zaznamená cenu vstupu a potom testujte, jestli je tato cena nastavená. Pokud ano, nebude možná v tom případě ani akce 1 (reálný obchod) a pak si testujte každý bar, jestli nebyla protnuta cena SL, pokud ne, jede se dál, pokud ano, obchod jakoby uzavřete a zaznamenejte si ztrátu ve výši SL. Proměnnou s cenou vstupu vynulujte a tím nechte strategii dál rozhodovat, jestli bude akce 1 nebo 2. Pokud je konec dne, zaznamenáte close dne a máte to.

Jenom poznámku - setexitonclose je v reálu dost nepoužitelné, pokud máte session nastavenou na konec obchodování. Proč? Jednoduše proto, že příkaz jde na trh po closing ticku dne a trh je pak už zavřený. Doporučuju se tomu vyhnout - buď si nastavte custom session nebo nechte obchod zavřít dříve, dokud je ještě likvidita a dokud máte ID marginy.

Odesláno

Wik, Honza K.

Dakujem za rady. Budem sa s tym musiet dlhsie pohrat.

setexitonclose: Obchodujem CL uz 1,5 roka, zatial problem s close nebol (EOD mam US 14:30 ). Ale je dobre vediet ze pre ine trhy toto funkcne nebude.

• 1 month later...
Odesláno

Zdravím,

chtěl bych se poptat na cenovou politiku Tradestation jestli tomu rozumím dobře. Momentálně mám IB, kde je vše víceméně v pohodě ale jediný zádrhel je s daty protože neposkytují rozumnou historii. Proto bych potřeboval tradestation, která je na data jistě lepší.

Zkoušel jsem projít stránky tradestationu a zjištoval kolik mě co bude stát. Proto se chci ujistit, že tomu tak je popř. mne opravte.

Minimální účet: 5000$
Minimální aktivita: 10 obchodů jinak poplatek cca 100$
Cena dat trhů pro TF, EMD, YM = 95 + 40 + 20 = 145 $ za nezpožděná data
Většina zpožděných dat - bez poplatku? (popř 1 až 2 dolary)

Díky za info jestli jsem to nejzákladnější (krom komisí) vyjmenoval, co by bylo nutné hradit při obchodování tří výše uvedených trhů. (tu)

• 1 month later...
Odesláno

Minimální účet, minimální aktivita a zpožděná data sedí. Realtime - je lepší si zaplatit Globex value bundle (20$) a k tomu dodat TF (ICE - 95$) a YM (CBOT 5$) , EMD (CME 5$) realtime data. Vyjde to levněji. Alespoň co si tak z hlavy pamatuju ceny.

• 3 týdny později...
  • 4 týdny později...
Odesláno

Dobrý den,

může mi někdo poradit jak otevírat v TS nové grafy? Podle návodu od finančníka se má postupovat tak, že se postupuje přes file/new/window ...problém je, že nyní v v TS file/new/tradingapp window což způsobuje, že se mi vždy otevře graf se kterým jsem naposledy (v různém workspace již pracovala) a já nevím jak tento graf nahradit jiným novým, který chci. Když postupuji dál přes Insert/symbol a zvolím si graf, který potřebuji docílím jen toho, že se mi v jednom okně otevřou grafy dva a z toho zase nevím jak ven, jak ten původní, který jsem nechtěla vymazat či z okna odstranit. Je to taková základní otázka může mi s tím prosím někdo poradit, pořád se v tom motám dokola...

Děkuji Daniela

Odesláno

DanielaN Wrote:
-------------------------------------------------------
> Dobrý den,
>
> může mi někdo poradit jak otevírat v TS nové
> grafy? Podle návodu od finančníka se má postupovat
> tak, že se postupuje přes file/new/window
> ...problém je, že nyní v v TS file/new/tradingapp
> window což způso...

> Děkuji Daniela

Right-click kdekoliv v grafu => format symbol a pak symbol prepis tim, ktery chces.

• Vytvořit...