Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobry den,

Chcem sa opytat ci niekto nema zdrojovy kod funkcie SetBreakEven (ani na wiki som ju nenasiel) alebo nevie poradit ako nastavit aby sa pozicia nastavila na BE+1 a nie tak ako to robi funkcia SetBreakEven na BE.

Dakujem

R.

• Odpovědí 354
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Setbreakeven je interní funkce TS a nelze jí měnit, běží automaticky jako intrabar. Způsobů, jak nastavit to co chcete, je více, asi bych doporučil použít kód od Dejva Cohna zde:

community.tradestation.com/Discussions/Topic.aspx?Topic_ID=131356

Principiálně si prostě zapamatujete vstupní cenu (tady záleží, jestli bazírujete na ceně reálného fill nebo cenu vstupu strategie a zda obchodujete scale-in a chcete pak be celé pozice apod.., pak je to buď dost složité nebo jednoduché) a po dosažení nějakého vámi určeného zisku se pak nastaví stop příkaz...

Odesláno

Ano, to je presne to co som potreboval. Dakujem.

Este sa chcem opytat ako je to s IntrabarOrderGeneration. (jedna sa o 30 min TF) Je potrebne to specialne povolovat, pretoze ked to povolim v properties -> BackTesting resolution -> Tick 1 tak mi vypise:
chart analysis was unable to acquire the required data
Tak isto sa to spravalo aj pri Setbreakeven

Dakujem.

Odesláno

Za chvíli se začne, tak jenom velmi krátce - co píšete, jsou dvě víceméně nesouvisející věci. První je, jeslti píšete strategie jako IOG, pak se pouští kód na každém ticku případně na každé změně ceny (podle nastavení SDO), pokud píšete strategii "klasicky", pak se kód projede vždy na close baru (jenom jednou za bar). Pokud tedy na konci baru máte podmínku pro poslání stop příkazu na vyhození za BE+1, pak následující bar bude stop aktivní (neznamená to ale že bude vyplněn že..) a po close se podmínka znovu vyhodnotí.
Při backtestu je pak nastavení LIBB důležité pro to, aby engine viděl "dovnitř" baru. Je to VELMI důležité ve vašem případě, protože chcete použít stop příkaz. Taktéž důležité pro LIMIT příkazy.

Jukněte např. tady:

community.tradestation.com/wiki/display/EasyLanguage/Understanding+Intrabar+Order+Generation+%28IOG%29

Obecně doporučuju koncipovat strategie tak, aby používaly pouze market příkazy na end of bar a započítaly si co nejpřesněji slippage a poplatky, v ostatních případech jsou nároky na programování (spoustu věcí člověk neřeší, dokud na ně v reálu nenarazí :) ) výrazně vyšší, a někdy to přechází do situace, které říkám "pakárna" ;)

Odesláno

Jo a tick data - TS vám dá 6 měsíců do historie. Nicméně data se ukládají lokálně do cache a je tak možné při trochu úsilí mít dat postupně více. Štastní jsou tradeři, kteří na cennost tickových dat přišli hned na začátku a data si stahovali :)

• 2 týdny později...
Odesláno

Dobrý den,

Chtěl bych se zeptat co se stane, když mi vyprší měsíční demo u TS (stálo mě cca 50 USD) Poté se nepůjde nalogovat do TS, nebo mi pouze přestanou proudit data? A když jsem si kontroloval subscribtion, tak na mě vyběhlo 250 USD za další měsíc! A nejde mi to odškrtnou, že to nechci, máte s tím zkušenosti, jak se toho zbavit, nebo mi to samo vyprší, až skončí ten 50 USD subscribe?

Odesláno

Calma Napsal:
-------------------------------------------------------
> Dobrý den,
>
> Chtěl bych se zeptat co se stane, když mi vyprší
> měsíční demo u TS (stálo mě cca 50 USD) Poté se
> nepůjde nalogovat do TS, nebo mi pouze přestanou
> proudit data? A když jsem si kontroloval
> subscribtion, tak na mě vyběhlo 250 USD za další
> měsíc! A nejde mi to odškrtnou, že to nechci, máte
> s tím zkušenosti, jak se toho zbavit, nebo mi to
> samo vyprší, až skončí ten 50 USD subscribe?

Po vypršaní dema sa automaticky stiahuje polatok 250 usd + za data . Mne prišiel mail , ktorí ma upozornil na blížiaci sa koniec dema . Písal som mail na ClientService@tradestation.com ze si neželam dalej subscribe a mal som aj telefonát , mylím že to treba nahlásiť max tri dni pred vypršaním dema .

Prajem vela uspešných obchodov .

Odesláno

Neviem nájsť závadu. TS sa mi na trhu NQ a niekedy po otvorení trhu aj na TF zahltí dátami a všetko sa začne oneskorovať. Pritom na PC nie je nič len TS, Linka internetu je voľná a plne priechodná - otestované na inom PC ktorý bol pripojený paralene na router. Procesor na i5 pracuje na 40% a pamäť je tiež využitá len s polovice. Osekal som aj množstvo zobrazovaných dát, ale nepomohlo to. Pritom cena na DOMe beží asi správne len diagramy sa začnú enekorovať. Nedá sa zadať žiadny príkaz. Windows po prepnutí na inú aplikáciu ( Wordpad) pracuje normálne. Nemôže to byť poskytovateľom internetovej linky? Je to obyčajná ADSL linka od Telekomu. Počas obchodovania mám všetky ostatné PC vypnuté. Router je bez pirátov - wifi je odpojená. Čo poradíte.

Odesláno

vodafone22 Wrote:
-------------------------------------------------------
> Nazdarek
>
> Chcem sa opytat da sa na tradestation napisat
> vlastny script na automaticke obchodovia forexu?
>
> Vdaka palo

Ne. Viz posledni clanek na financniku.

Odesláno

PetrXY - problém může být v nějaké analysis technique nebo strategii. Např. počítáte něco každý tick apod. 40% podle mě indikuje, že nějaký proces vám vytěžuje na 100% jedno jádro, může to být právě jeden z grafů, radarscreen apod. Pusťe si v menu View... Easylanguage utilization monitor a podívejte se, jestli vám tam něco abnormálně nevytěžuje TS.

Odesláno

Dobrý den,

v poslední verzi TS 9.5 mi nefungují optimalizace, když jsem offline.

Tzn i když mám stažená data trhu, která optimalizuji (ověřeno - když jsem online, tak optimalizace jede).

Nemáte někdo podobný problém?

L.

Odesláno

Celý desktop som znova nastavil od nuly. (Čistá plocha a pár indikátorov na obchodovanie). Prvý deň po prestavení sa TS bránil a počas obchodovania mi 8x zamrzol. Musel som 8x reštartovať PC. Celý deň tak aj vo výsledku vyzeral. Hotová katastrofa. Neviem čo sa mu stalo, ale na druhý deň to bežalo bez výpadku a dalo sa celkom svižne obchodovať. Dnes však prišlo 19 aktualizácii na W7 a výsledok - po zadaní limitného príkazu cena prebehla cez moju objednávku 2 body potom sa vrátila až na teto prechod ma to zobralo do obchodu. Rovnako výstup - cena prebehla vysoko nad SL a potom sa vrátila, až na tento prechod sa obchod uzavrel. Boli to horúce chvíle, kde sa to zastaví.
Pre istotu som to prepol na SIM a objednávky reagovali rovnako. Dokonca príkaz Close TS úplne ignoroval a cena si veselo pokračovala. Rovnako fungoval aj príkaz Market. Na SIME šialená strata a hneď som to zabalil. Vôbec nemám predstavu čo sa s TS stalo. Išlo o trh NQ.

Odesláno

Mam stejne problemy poslednich cca 14 dni. Zadavani prikazu je zpozdene, pri odeslani limit order se v mnoha pripadech stane to, ze vidim nejdriv cca 10 sekund pouze nepotvrzeny SL a PT, ale nikoliv samotny prikaz na vstup do obchodu. Ten se potom v platforme objevi az za nejaky cas kdy uz trh davno ujel jinam. O tom ze platforma denne zamrza ani nemluve, na to uz jsem si musel zvyknout, ale to zadavani prikazu je opravdu "pain in the butt". Stava se mi to jak na SIM tak live, problem bude zrejme v platforme samotne. Mam verzi 9.1 a nemyslim si ze upgrade na 9.5 je nejlepsi napad. Budu rad za jakoukoliv radu.

• Vytvořit...