Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

IMik, Marxtone:
Šlo mi spíše o rozdělení kapitálu atd., těch 2500usd jsem vzal jako příklad minima na otevření účtu. Při live počítám začáteční kapitál okolo 5000usd, chci se držet s riskem na 1 obchod na 2%max.

Spíš mě zajímá jestli na takouvoto situaci reaguje nějakým způsobem broker, když třeba umažu většinu účtu (teoreticky) a zůstane mi na margin+ něco navíc, stále jsem ve hře? Nebo třeba požadujou nějakou minimální výši?

• Odpovědí 1,8k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

mike900:
Pokud bych neměl jasno v tom, co se stane v případě, když mi účet klesne pod určitou hodnotu, pak bych se já live obchodování zatím obloukem vyhnul a raději bych dál bádal a vzdělával se. Jinak když účet v určité situaci padne pod určitou minimální hodnotu nastává mimo jiné obvykle to, čemu se říká "margin call".

Odesláno

mike900 Napsal:
-------------------------------------------------------
> IMik, Marxtone:
> Šlo mi spíše o rozdělení kapitálu atd., těch
> 2500usd jsem vzal jako příklad minima na otevření
> účtu. Při live počítám začáteční kapitál okolo
> 5000usd, chci se držet s riskem na 1 obchod na
> 2%max.
>
> Spíš mě zajímá jestli na takouvoto situaci reaguje
> nějakým způsobem broker, když třeba umažu většinu
> účtu (teoreticky) a zůstane mi na margin+ něco
> navíc, stále jsem ve hře? Nebo třeba požadujou
> nějakou minimální výši?

U Mirus Futures mají minimum na účtu 500 USD. Nevím co se stane při poklesu pod tuto hodnotu v případě otevřených pozic, ale předpokládám, že se automaticky uzavřou. Prostě vás to vykopne. Co jsem si vyzkoušel osobně je pokus otevřít pozici, když je na účtu méně než 500 USD - pozice nejde otevřít (Ninja Trader při takovém pokusu nahlásí chybu a pozice se neotevře).

Odesláno

albeon
to je přesně co jsem chtěl vědět, diky

IMik
je mi jasné co je margin call, zajímalo mě právě jestli mají nastavené nějaké minimum, pod které nesmí účet klesnout.
Pokud nemám na margin, neobchoduju, je mi to jasné

Odesláno

ano .. na chvilu to vypadlo tak naskocilo , ale trh sa nejako nehybal teda tak divne preskakoval a BarTimer nesiel .. ked som xcel dat disconnect tak mi zahlasilo , ze mam tam order .. dal som Flatten everithing a zrusilo sa to .. vypol som zapol a nic .. nepripoji to :)

Odesláno

já měl pušťený TF a chtěl si otevřít ES a kouslo se to, restartoval jsem Ninju a už jsem neotevřel ani TF??? Ale připojení naskočí, ikdyž až tak po 20ti vteřinách místo 5ti?

Odesláno

Začalo to zlobit asi před hodinou. Zkoušel jsem NT6,5 i NT7 a je to stejný. Nějaky problém ve spojení. Grafy sice načtou ale trvá to dlouho a aktualizují se skokově. Takže raději vše zavřít a nic už neotvírat.

Odesláno

tak uz to jde, out na SL probehl, ale platforma to nejak neukazala visel mi tam prikaz a nesel zrusit. aspon ze uz se to tu psalo, ze to takhle nekdy probiha, vypada to ze u IB zadne potize.... Tradestation taky, dobra tedy...

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...