Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

a tady by jsi se měl opřít o svůj backtest, případně papertrading. Pokud to funguje tam v historii, je velká pravděpodobnost, že to bude fungovat i nyní při live. Protože pro mně psychika neni až takový problém, vždycky vynechávám fázi paper a po backtestech přecházím ihned live. Dávám si měsíc, kdy se snažím přesně dodržovat OS ať to stoji co to stojí a potom vyhodnocuji. Samozřejmě rozdíly proti testům jsou, ale toto období mi plně stačí k tomu, abych získal, popř. nezískal důvěru ve svůj systém.

V žádným případě to neber jako návod, pouze je to zkušenost někoho dalšího.

Richard

• Odpovědí 2,1k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

to borax:

já ti plně rozumím a je mi jasný, co tím míníš. pokud máš vyzkoušeno, že 4 ticky nad High je při průrazu do Long pro tebe jasně etablovaný trend a je to pro tebe jistota, tak je to pro tebe jasná věc. Je zajímavé, že jsme tu v diskuzi pouze 3 lidi a všichni 3 vstupujeme do stejné pozice v rozmezí i jednoho bodu.

ty máš SL 2 body? na jakém prosím tě jedeš grafu?

Odesláno

Jasně Richarde,nechci aby to vyznělo,že chci něco měnit,e-mini jedu live krátce v potenciál mám zatím důvěru,ale rád pozkouším jiný přístup,který může přinést zlepšení nebo dokonce být lepší než ten můj.Tuhle debatu jsem bral spíše jako zkušenost,příslib do budoucna a poznat i jiné přístupy než je ten můj.

borax

Odesláno

borax:

no možná to atipický je, ale pokud ti to vyhovuje, tak proč ne? ptal jsm se jen proto, že máš na můj vkus velký SL, tak jsem si říkal, jestli neobchoduješ třeba na 15 min TF, že čekáš takový zpětný pohyb. taky jsem si nevšim, že obchoduješ ES, ten moc neznám.

Odesláno

Ouklend - 2 body jsou na ES pokud se nepletu 8 tiků - takže ten S.L. není velký
Danek - ptal jsem se tě na to ,protože jsem takový vstup taky zkoušel, ale z dlouhodobého pohledu mi ušlé obchody vymazaly všechny malé zisky.
Marek

Odesláno

zdravim

kdyz obchodujete Role Reversal, odraz od S/R, vstupujete na prolomeni high/low usecky, ktera se nachazi na S/R nebo mate nejakou jemnejsi techniku vstupu?

Ja osobne se snazim hledat S/R urovne na Range od 0.5 do 1 s tim, ze je upresnim na Range 0.2 podle malych congestions, ktere se na takovem grafu tvori. Break out z takovych congestions mi potom slouzi i jako konkretni vstup.

Odesláno

to karaev:

já jsem spíše konzervativnější a používám kombinaci 3m TF a 1m TF, na kterém dolaďuji vstupy, zřejmě podobně jako ty na menším RB 0,2. vstupy mám většinou 1 tick nad/pod High/low, .

jinak jak sis mohl přečíst výše, danek používá RB0,9 a vstupy 2 tick pod/nad close.

oproti tomu borax používá 2mTF a 5m TF a vstupuje 4 ticks nad/pod High/low.

;)

Odesláno

to sem si samozrejme precetl :)... slo mi spis o to jestli pro vas hraje roli nejaka formace nebo prubeh dane vstupni usecky na nizsim timeframe/range, nebo jestli vstupujete jenom mechanicky jak ste psali vyse

Odesláno

Bronda,
a zkousel si i jeho support? myslim Nihabuv? k tomu manualu je jeste pristup na live chat s live vstupy. nacvic jejich manualy maji myslim 3 stupne. a az kdyz prokazez se tim dokazes vydelavat, tak te pusti dal. nevim jak to ma NIhaba ted, ale tak pred 3 lety to bylo vymakane a nektere veci pouzivam uspesne do dnes.

Odesláno

Zdar 911!
Mám zatím jeho první manuál AJCTR (Advance Japanesse Candlestick Trading Report). Volně jdou koupit i další 2 manuály zaměřené na PA only a swingy. Pak mají 4. manuál, který umožňují koupit jen po roce prokazatelně pozitivních výsledků. Kromě toho součástí kurzu byly ještě prvé 4 části z Nihabova WRB analysis tutoriálu. Je to skutečně "neskutečně" vymakané, ale jak říkám: Nedokázal jsem to aplikovat jako celek, protože při zcela striktním uplatnění všech Nihabových pravidel jsem měl jen sem tam signál (jednotky za měsíc) - který jsem navíc prošvihl a to mi nevyhovovalo. Nicméně využívám některé části jeho systému a považuji je za skvělé. Teď mají z nějakých důvodů nedostupné stránky. Nevím, jestli je to dlouhodobější - nějakou dobu jsem tam nebyl - věnuji se teď něčemu trochu jinému.

Odesláno

Zdravím všechny :)

Chci přihodit svoji zkušenost s price action. Nejprve jsem zkoumal indikátory ale po některých s přispěvků jsem se rozhodl zkoumat především price action. S tím že jsem si zapl grafy a sledoval, sledoval a sledoval abych získal cit pro daný trh.
Nejprve jsem obchodoval na demoučtu zpusobem že jsem např. četl finančník a co deset minut přepínal na graf který jel live jestli tam nejsou pro mě vstupní signály a když byla dal jsem nakoupit měl jsem asi 9 obchodu v řadě za sebou ziskových. vždy 2 až 3 obchody denně. :) A tento týden jsem se rozhodl že jsi to zkusím sice na demo ale jako by to bylo live sedět a soustředit se na graf celý den. a dále jsem si dal že pokud nebudu na konci měsicí v plusu tak zatrest vyběhnout na jednu místní horu aby taky na mě trochu pusobila psychologie :) V daný den jsem udělal 7 obchodu za dvě hodiny a 6 vnich ve ztrátě :D prostě jsem nebyl schopný pořádně rozpoznat nakupní signál a přišlo mi jak kdybych se na graf díval poprvé nebyl jsem vůbce schopen něco rozpoznat a vždy pochyboval jestli je to opravdu vstupní signal :) Máte taky nějakou podobnou zkušenost ? :) vlastně ani nevím co nato chci slyšet ale chtěl jsem to sem napsat možná se od vás zkušenějších něco dozvím :) díky za odpovědi :)

Odesláno

P.i.e.t.r.o._l.,

byl jsem na tom podobne - v backtestu jsem videl signaly spravne, backtesty dopadaly uzasne. V paper obchodovani jsem klikal kazdou blbost, co nebyla signal, vysledkem bylo obrovske mnozstvi ztrat.

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...