Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

to rossi, zdq obaja máte pravdu a ja sa nechcem stavať na zadné. Je mi úplne jasné že večšie tf poskytuje významnejšie signály s večším potenciálom, ako som spomenul, hladím na 60 a 15 min tf a obchody prevádzam na 3 min tf. Pre mňa je však teraz priorita napozerať cenový graf a nájsť miesta ktoré sú pre mňa zaujímavé. Takže celé je to o tom že som vlastne začal skoro od začiatku. Pravdu povediac včera som nemal svoj deň, ale inak som prístupný každej podnetnej informácii, takže obom dakujem za váš názor (tu)

• Odpovědí 2,1k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

hanslama: ta uroven je pekne vidiet aj na tvojom 15min tak to asi nebude "sum" :) :)

Inac ja som klasicky pripad šumo-obchodnika, ked sa cena dostane k mojim urovniam sledujem šum v DOMe, a podla toho ako to tam šumí sa rozhodnem o vstupe.

mahrlo: Myslím ze to robis spravne, podla mna je klucove napozerat ako to šumí v blizkosti S/R aby sa clovek mohol rozhodnut o vstupe. Da sa tak dosiahnut lepsia uspesnost.

Ale suhlasim ze trade location + RRR je mocny edge pre swingoveho/1-obchod-denne obchodnika, mozno neskor sam zavediem trailing kontrakty ale zatial sa na to necitim.

Odesláno

hanslama, tiež sa mi dnes v šume zadarilo :) a tebe gratulujem (tu)
zdq, mať to napozerané je i podľa mňa klúčové, lebo doteraz mi vôbec nebolo jasné ako určiť potenciál obchodu a až po hodne dlhej dobe čumenia do grafov začínam na to postupne prichádzať. A potom je to obchodovanie úúúplne o niečom inom.

Odesláno

Tady prikladam obr. jak to vidim ja: NQ me moc nezajima, ale protoze tady ma zrejme sve priznivce, tak sem dam NQ, i kdyz si myslim ze je nutne sledovat vsechny indexy pokud obchoduji jeden z nich. cervenou elipsou jsou vyznaceny selling tails: cena byla odmitnuta jako unfair highs cerveny obdelnik je buying tail: cena je unfair lows. Jsou to pro me zajimave mista pro obchod, ktere je treba zobchodovat a to idealne s potencialem na opacnou stranu balance - range, jeste lepe pokud se podari vystihnout i smer breakoutu z balance a nepujde tak pouze o responsive trade ale o responsive trade s potencialem initiative trade...initiative trade ma zde uz potencial, protoze se tato balance tvori pomerne dlouho a zakonite cena musi jednou tuto balance opustit a vydat se za hledanim nove value. Modre obdelniky jsou tkzv. value a nemam zajem je obchodovat, protoze jsou uprostred balance a muj risk (SL) by byl prilis velky, cili nemam edge v RRR. Jiste ale je ze brzy dojde k breakoutu z teto balance, kterym smerem ale musi rozhodnout jini hraci...kazdopadne se vyplati vstupovat do obchodu v extremech a ne v oblastech modrych obdelniku...high volume nodes. Vstupovat muzu v extremech i ve smeru breakoutu pokud si myslim ze k nemu dojde....opet: NEJDE MI O TO URCIT SMER KTERYM SE TRH VYDA, ALE VYUZIT MOZNOSTI LOKACE ve ktere se trh nachazi a muj edge je v RRR, a ne v urceni smeru. Mam tajk jasne definovany SL- risk a potencial- PT pzn: prvni selling tail je tam vyznacen ne jako extrem balance, ale jako zajimave misto, kde me bude zajimat co trh udela pokud se k nemu priblizi.

13839

Odesláno

rossi:
teda z toho tveho popisu nechapu nic, respektive ja bych to popsal jinak :) a nechci se te dotknout, ale podobnych analyz na historickych grafech se tu vali na foru tuny. Ukaz co jsi zoobchodoval a na zaklade ceho. Na historii jsou vsichni machri. Ja ti prozradim tajemstvi: Problem je, ze tu pravou cast pri Live nevidis a to je potom uplne o necem jinem ;)
Co to mas vubec za system? Z jake literatury jsi cerpal? Anglicky umim, takze chapu ty vyrazy, kterymi se tvuj prispevek hemzi, ale celkove je to pro me spanelska vesnice.

Odesláno

hanslama - koukni se na predchozi stranku na gordona a mas to tam v bledemodrem ci zelenem...
nekteri hledaji start do chopu a nekteri z chopu ven... v chopu nebo congestion nebo sumu, bude to asi dost podobne, sbiraji sve scalpy bojovnici jinych kmenu :)

Odesláno

hanslama: je to naprosto jednoduché, prostě obchoduje v místech kde byla cena dříve odmítnuta a na těchto extrémech opět vstupuje proti původnímu pohybu s miniaturním SL a s velkým potenciálem. Přesně tímto způsobem obchoduji já, je to jednoduchý systém ale ze začátku byl náročný na psychiku - vstupovat proti pohybu. já obchoduji většinou NQ a můj SL je 2body, obchody pod RRR1:5 vůbec neberu. vstupy na extrémech mají svá pravidla která lze nalézt dlouhodobým sledováním grafů. ze začátku jsme míval uspěšnost cca 40%, dnes se pohybuji kolem 70%.
Pavel

Odesláno

PPavell:
a co myslis, ze obchoduji ja? akorat to nazyvam Flip :) a nepisu o tom prispevek o 20 vetach a vyrazech typu :
unfair lows, unfair highs, responsive trade, initiative trade, balance - range, value, selling tails, buying tail, k breakoutu z teto balance (tento je perla:)
ale jo, asi jsem alergicky na cecho-annglictinu ;) A navic nedelam z "hovna" lesteny prd. A kdyz uz dam screen, tak obchodu, ktery jsem udelal a ne popis historie, jak bych udelal to ci ono.

Ty jsi to vse vysvetlil v jedne vete (tu)

Odesláno

Ako krásne sa nám rozprúdila debata :). Rossi takto ďaleko zatial nie som, vybral som si jeden patern a obchodujem zatial len ten, ale som rád za podnetné informácie, ktoré si môžem časom nasledovať. Takže chalani budem rád ak sem raz za čas niečo pridáte a hodíte k tomu nejaký pokec aby som sa v tom dokázal zorientovať. Stále čerpám z rád pantátu G028, ktorý má ten talent podať veci tak, že som im rozumel. Je fakt, že zatiaľ sa "motám" na malých tf a ten rozhľad z vyšších sa ešte len učím nejako prakticky použiť, ale všetko má svoj čas, tak snád niečo od vás tiež pochytím :)

Odesláno

Rossi se pravděpodobně věnuje Market Profile. Aspoň to vyplývá z diskuze. Možná by nebylo špatné to říct na začátku příspěvku, pro ty co to neznají včetně mě je to fakt španělská vesnice :-).

PPavel: RRR 1:5 a Win 70%? Tak to máš stroj na peníze :-)).

Odesláno

Máš pravdu, hodně se toho stane mimo hlavní seanci, ale proč s omezovat ? Pro mě jsou podstatné SR úrovně, ne obchodní hodiny, stejně tak nečekám na open či close úseček - to jsou naprosto bezvýznamné hodnoty v grafu. Když se k mé úrovni kterou chci obchodovat trh přiblíží mimo obchodní hodiny tak ji zobchoduji. Samozřejmě že nečekám o půlnoci ale od cca půl 8 ráno po očku sleduji trh a mezitím dělám něco jiného. Někdy nechám obchody běžet přes noc když je potenciál k nějaké významnější SR. Např. 13.8. v 12:52 US vstupoval SHORT na úrovni 1827.50 a držel jsem do 16.3 8:33 výstup na úrovni 1804
PAvel

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...